Skocz do zawartości
IGNORED

OT jaka wódka na wesele

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie, serdeczne dzieki za tyle wpisow!!!!

Kuchnia bedzie zdecydowanie swojska, a wiec schaboszczaki, golonki, rosół klóski z dziurką i te sprawy. Wodeczka wiec musi byc, choc troche wina tez zamierzam połozyc na stół. Jezeli idzie o wodke, chcialbym miec absoluta lub finlandie na swoim weselu. Trzeba by sprzedac jakis klocek zeby sie tak wystawic. Na razie zastanawiam sie nad sobieskim, ale rozejrze sie tez za tym maximusem. Ciekawe ile kosztuje (smog, podpowiedz). Jeszcze mi troche czasu zostalo (do wrzesnia) wiec na razie sie rozgladam. Moze jeszcze z akcyzą zejdą...........

A przyszla zona w sam raz dla audiofila. Za bardzo nie psioczy na plany zakupu nowych kolumn ;-)

Z polskich spróbuj Chopina. Belveder to nieudaczna podróbka Chopina. Francuzom nie udało się przejąc praw do Chopina, to wymyślili Belveder.

Z niepolskich Bolschoy (chyba tak się pisze), niestety nie dostępna legalnie na polskim rynku.

Obie bez zapachu, pieczącego smaku i kaca.

Gość smog -> MariuszL

(Konto usunięte)

Belvedere to Polska wódka! Od kilku lat toczy się proces z Żabojadami, którzy wypuszczają bezprawnie podróby belvedere. Z góry są skazani na przegraną. Ale co zarobią przez te kilka lat to ich...

zręsztą zajrzyjcie sami

http://www.belvedere-zyrardow.com.pl/spor/index.html

https://www.audiostereo.pl/topic/1385-ot-jaka-w%C3%B3dka-na-wesele/

No to szczere życzenia pomyślności i wszystkiego najlepszego :-) Witamy wśród żonatych! :-)))

Pzdr.

PS Wódki nie pijam bo to straszna trucizna, fuj... Ale z polskich wódek z tego co pamiętam najwyższe notowania na stronach zajmujących się alkoholem ma bodajże Belvedere, Luksusowa i Wyborowa. Wiem, bo mnie akurat zajmują wina i czasami przy okazji tych poszukiwań wpadnie mi w oko jakiś tekst o wódkach.

Wprawdzie jestem od dłuższego czasu niepraktykujący, ale pozwolę sobie zabrać głos.

Z tego co wiem, ważna jest nie tyle marka co wytwórnia. Poznań, Zielona Góra i Łańcut zdaje się nie są najgorsze. No i musi być dobrze schłodzona, wręcz zmrożona przed podaniem, tak aby kieliszek o nalaniu pokrywał się mgiełką skroplonej pary.

Jeżeli jedzenie ma być klasyczne, tzn schabowe, golonki, bigosy, itp. to wódeczka pasuje najlepiej. Ale jeżeli jakaś lżejsza kuchnia, np. śródziemnomorska, w sam raz na te upały, to polecam czerwone wino. Butelka Montepulciano d’Abruzzo w supermarkecie kosztuje poniżej 20 zł. A do deserów jakieś reńskie albo mozelskie.

Żubrówka też jest dobra. Nawet jak już nie można się wysłowić, łatwo zamówić kolejną porcję. Wystarczy przyłożyć palce do czoła na kształt rogów i zrobić głośne muuuuuu :-)

tylko nie polska (nie wiadomo czy nie z przemytu) ja popijam RUSSIAN VODKA jest to wodeczka czycta biala (sa tez odmiany smakowe ale ja nie wole) pojemnosc jest 1l, kosztuje to w zaleznosci od kursu EUR 38-41 zł wiec nie drogo, jest to wodeczka finska rozlewana w belgii a koles ja targa ze strefy w austrii, lepsze to jest od finlandii a ze 100 razy dobrze zchlodzonej nie trzeba popijac ,po wypiciu duzych ilosci nie boli leb, bron boze nie pic po niej polskiej bo nie smakuje wogole, roznica jest kolosalna (moglbym o tym pisac i pisac:)) mmmmmmmmm chyba zadzwonie do mojego przemytnika i sobie zakupie 1 szt, dlugo nie postoi w domu hehe

ps

wszystkiego dobrego, zdrowia i obrzydliwych ilosci pieniedzy (klocki strasznie drogie)

sluze numerem do przemytnika przy wiekszej ilosci napewno da upust

najlepsza wódka Absolut najlepsza polska wódka Żubrówka. no ale ani jedna ani druga nie bardzo się nadaje na weselicho. ja u siebie miałem premium i nikt nie wybrzydzał.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze.

Nie zapomnij o akustyce sali tanecznej- czy jest odpowiednio wytłumiona?Kapela pewnie "na żywo",co?

Jeszcze raz wszystkiego dobrego.Pozdrowienia dla przyszłej małejżonki od audiofilskiej braci.

Popieram zdanie kolegi Zbiga, liczy się producent a nie nazwa. Z okresu kiedy używałem (5-10 lat temu) pamiętam że absolutnie najlepszą jakość w POlsce prezentowała Zielona Góra. Nie wiem jak to robili. Pamiętam że tylko jak miałem coś kupić w monopolowym to pytałem Panią co ma w ofercie z Zielonej Góry. Biedaczka musiała sprawdzać po kolei. Jak nie miała to szedłem gdzie indziej. Nie wiem czy trzymają poziom do dzisiaj. Może popytaj na bardziej fachowym forum ;-)

Żenie się za 2 tygodnie, wiec tez stoje przed tym problemem. Polecam Ci Maximusa. Schłodzony jest prawie tak dobry jak finlandia. Kosztuje tyle co polskie wynalazki. A jednak postawisz fińską wódkę. Taka butelka z przezroczysta etykieta

No tak, Finowie to wybitni specjaliści. Mój szef był u nich kiedyś na święcie wiosny. Opowiadał, że pierwszego dnia pili czystą. Drugiego dnia rozcieńczali jakimś okropnym anyżowym syropem. A trzeciego dnia, jak już im przez gardło alkohol nie mógł przejść w żadnej postaci, szli do sauny i lali alkohol na rozgrzane kamienie, żeby parował i wchłaniał się przez skórę. To się nazywa trzydniówa. A mimo to średnią życia mają bardzo przyzwoitą.

• 33 lat później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.