Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  460 członków

Harbeth Klub

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Miałem na testach P3 40th Anniversary ..brzmieniowo to już inny kierunek ..nastawione na maksymalną przejrzystośc i otwartość góry ..Jeżeli szukacie "klasycznego " Harbetha to kupujcie póki mają w salonach ostatnie sztuki ..zrobiłem research dealerów i mają jeszcze w Polsce kilka par w różnych okleinach tych perełek ? ..w korisie już brak .Więc dla zainteresowanych tematem ..wciągajcie ..bo za chwilę wjedzie seria XD a klasyczne skrzynki w second handzie albo ..spod lady ?

Godzinę temu, Mikael3 napisał:

Miałem na testach P3 40th Anniversary ..brzmieniowo to już inny kierunek ..nastawione na maksymalną przejrzystośc i otwartość góry ..Jeżeli szukacie "klasycznego " Harbetha to kupujcie póki mają w salonach ostatnie sztuki ..zrobiłem research dealerów i mają jeszcze w Polsce kilka par w różnych okleinach tych perełek ? ..w korisie już brak .Więc dla zainteresowanych tematem ..wciągajcie ..bo za chwilę wjedzie seria XD a klasyczne skrzynki w second handzie albo ..spod lady ?

No niestety coś w tym jest. Szkoda.

• 4 miesiące później...

Witam, czy ktoś z użytkowników modelu P3ESR łączył je ze wzmacniaczem Haiku Sol2? Czy to dobre połączenie? Mam pokój 15m2. Preferuję w dźwięku naturalne wokale, oraz barwę instrumentow z bogactwem wybrzmień, faktur i powietrzem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

52 minuty temu, Margol napisał:

P3 zapewniają w tym metrażu wszystko czego oczekujesz a wzmacniacz niech je prawidłowo napędzi ? 

Dzięki za odpowiedź. Z tym, że właśnie nie jestem pewien czy Sol2 dobrze je napedzi. Obawiam się niewielkiej skuteczności tych kolumny, chyba 83db, a sol2 to nie jest jakiś super mocarz. Może gdzieś uda mi się je wypożyczyć i posłuchać.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...

Pamiętam jak byłem zachwycony na odsłuchach P3esr... Naprawdę genialne.

Jednak drążyłem dalej i znalazłem jeszcze ciekawsze, zupełnie inne też kompaktowe ale Koledzy... teraz mam dźwięk w końcu:)

Pozdrawiam Szanownych "Harbeth'owców" - głośniki klasa

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W dniu 7.03.2021 o 10:47, slaaawek napisał:

Pamiętam jak byłem zachwycony na odsłuchach P3esr... Naprawdę genialne.

Jednak drążyłem dalej i znalazłem jeszcze ciekawsze, zupełnie inne też kompaktowe ale Koledzy... teraz mam dźwięk w końcu:)

Pozdrawiam Szanownych "Harbeth'owców" - głośniki klasa

No to pochwal sie, moze zdoze zmienic zdanie. Dzisiaj po poludniu jade na odsluch P3esr.

18 godzin temu, slaaawek napisał:

Zamiast p3esr kupiłem Diapason Karis

Jeśli chcesz odsłuchać zapraszam 

Dzieki za zaproszenie, ale ja w Irlandii mieszkam.

Ja rozwazam p3esr albo Spendor 4/5. 

Rozumiem... Byłeś na odsłuchu p3esr? Jakie wrażenia? Dla mnie to kolumny prawie kompletne. Tylko Karisy III je pokonały. I tu nie chodzi o niuanse. Są inne zupełnie ale dla mnie to było to. Każdy ma swoje preferencje

Chetnie bym posluchal tych Diapasonow ale nie ma takiej mozliwosci tutaj. P3esr super, ale bez suba a najlepiej dwoch sobie nie wyobrazam. Niczym szczegolnie sie nie wyrozniaja, ale maja w sobie to cos, kwestia tylko czy to cos warte jest tyle pieniedzy.

Jak będziesz w Polsce to w razie czego służę pomocą z odsłuchem i żaden sub nie potrzebny. Nie psuj dźwięku

Edytowane przez slaaawek

Godzinę temu, gregorypek2 napisał:

Witam Szanowne Grono!

Czym różnią się te wersje 40th - XD i zwykła ?

40 i XD to w zasadzie to samo. Względem standardowej wersji mają zmienione terminale i przeprojektowaną zwrotnicę w kierunku grania bardziej otwartego, szczegółowego. 

W dniu 23.03.2021 o 12:49, hasos napisał:

40 i XD to w zasadzie to samo. Względem standardowej wersji mają zmienione terminale i przeprojektowaną zwrotnicę w kierunku grania bardziej otwartego, szczegółowego. 

W XD grzebnięty jest też RADIAL .

• 2 lata później...

Posłuchałem ostatnio P3esr xd i jestem w szoku. Jeszcze więcej szczegółów na średnicy i jak na rozmiar obudowy bardzo duży dźwięk-szok.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

• 10 miesięcy później...

Jestem bardzo zadowolony z P3 ESR XD! do near field na razie moje najlepsze odkrycie.

Pytanie.. czy ktoś zestawiał je z Accuphase? Szczególnie mnie interesuje jaką mają synergię z modelem E-280.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...
W dniu 27.09.2024 o 15:50, izapat napisał:

Też jestem ciekaw jak P3esr xd zagrają z accu 380 ?

Wypożyczyć nie ma gdzie.

P3 bez problemu wypożycza dystrybutor Soundclub

1 minutę temu, Lencoman napisał:

P3 bez problemu wypożycza dystrybutor Soundclub

No tak. Tylko u nich średnio z ceną na nie ,16tys ze stendami TT. A jak już wypożyczę i się spodobają, to warto byłoby kupić od wypożyczającego.

8 minut temu, izapat napisał:

No tak. Tylko u nich średnio z ceną na nie ,16tys ze stendami TT. A jak już wypożyczę i się spodobają, to warto byłoby kupić od wypożyczającego.

No XD tyle kosztują, Falcony kosztują chyba 18. Takie czasy.

• 1 miesiąc później...
W dniu 31.05.2020 o 19:39, Mikael3 napisał:

Jeżeli szukacie "klasycznego " Harbetha to kupujcie póki mają w salonach ostatnie sztuki

Tak zrobiłem. Wersja bez XD. Oczywiście już nie z salonu a ze sklepu z elektrostarzyzną.  🙂 

Dziś odpalę po raz pierwszy i zobaczę, o co chodzi z tymi zachwytami nad Harbethem. Może sam zostanę fanem? Jeśli grają tak, jak wyglądają, to jest duża szansa.

mag3.jpg

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Panie, już w trzecim temacie piszesz, a o brzmieniu nadal nic! ;D

Fan fact - na górze jest metal, a gra... sam usłyszysz jak. 

Edytowane przez J4Z

.

41 minut temu, il Dottore napisał:

Tak zrobiłem. Wersja bez XD. Oczywiście już nie z salonu a ze sklepu z elektrostarzyzną.  🙂 

Dziś odpalę po raz pierwszy i zobaczę, o co chodzi z tymi zachwytami nad Harbethem. Może sam zostanę fanem? Jeśli grają tak, jak wyglądają, to jest duża szansa.

mag3.jpg

Fajny Aniołek Świąteczny był wcześniej, taki prezent-gratuluję; no nie wiem za co Ci moderacja nastukała tyle punktów w tym roku; aniołek jest łaskawszy 😉

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Oczywiście już nie z salonu a ze sklepu z elektrostarzyzną

Gratulacje zakupu.

Moze zdradzisz tajemnice, gdzie takowy sklep w Irlandii sie znajduje?

1 minutę temu, BlueDot napisał:

Gratulacje zakupu.

Moze zdradzisz tajemnice, gdzie takowy sklep w Irlandii sie znajduje?

W IRL takiego nie ma. Ja brałem z UK.

Żeby uniknąć cła i VAT paczka poszła do dziewczyny znajomego, która mieszka w IRL Płn. I kolega, który ze mną pracuje ją (paczkę, nie dziewczynę) mi dostarczył do roboty. 

Brałem stąd: https://2ndhandhifi.co.uk/

Ale warunkiem powodzenia operacji jest znajomość kogoś mieszkającego w NI. Bo inaczej cło + VAT to ok 30%. 😞

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja po długich poszukiwaniach polecę do nich Unison Research Unico Primo. Jedna lampka, bardzo porządna synergia.

Testowałem też nuovo i due, nieco są za mocne, różnicy nie ma szczególnej, a i regulacja głośności to już problem (użyteczne z 6% pokrętła) jeśli bardzo blisko siedzimy..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.