Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do 1k kupić i czy STX F-130n będą dobre

mkay

Rekomendowane odpowiedzi

Przez ostatnie 15 lat słuchałem muzyki na kolumnach ktore byly w zestawie razem z miniwieżą aiwa sx-nsz 205 . Kolumny mają wymiary 32 cm na 22 cm i podejrzewam że są kiepskie chociaż ja nigdy nie narzekałem na ich brzmienie. No ale ostatnio pomyślałem że może czas kupić coś lepszgo , większego , coś co lepiej zabrzmi itd. Nie chcę jakiś wielkich kolumn podłogowych , maxymalne wymiary kolumny to ok 60 cm wysokosc i 30 cm szerokosc. moge na nie przeznaczyć 1 k zł . Ostatnio wpadły mi w oko wspomniane stxy , ale opinie są mieszane dlatego pytam czy one będą lepiej brzmeć niż te co mam obecnie ? załączam zdjęcie obecnych kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i ten post w dziale HIFI ? jak mniemam chcesz jakieś STXy podłaczyć do tego czegoś. Możesz zrobić tak, jak ja złożyłem, choć ciut drożej, zestaw dla Mamy. jeśli już ma być STX to monitorki STX 150 E

Ukryta Zawartość

i jakiś używany, pewnie 10-letni Pianocraft - 400 / 500 zł. Jakieś sensowne kabelki i w 1200 zł się zmieścisz i jakoś tam to zagra. Napewno lepiej niż to łubu dubu co masz teraz.

Ukryta Zawartość

nieno to zdjęcie było tylko poglądowe z internetu wziete jak kolumny wyglądają , ta wieża która miałem od nich to uległa zniszczeniu dobre 8 lat temu , pozniej je miałem podpiete do takiego starego wzmacniacza kenwood a teraz do dvd dual , ale mniejsza o to bo wzmacniacz i tak planuje kupić ale chce zacząć od jakiś przyjemnych kolumien, a te co proponujesz to jakieś malutkie pierdziawki nawet mniejsze od tych co teraz mam , jak one moga zagrać lepiej od STX F-130n ktore są 1.5 raza wieksze od nich?

Jakiej muzyki słuchasz i czego od dźwięku oczekujesz co chcesz poprawić. Bo to że te kolumny są słabe to oczywiste ale wybór jest tak duży że trochę więcej danych potrzeba.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie mam oczekiań audiofilskich ani tym bardziej takich zdolności opisowych czego konkretnie oczekuję , ogólnie to mają brzmieć lepiej,wyraźniej i mieć większego kopa ;) ale nie zależy mi na przesadnym basie jaki jest potrzebny do techno i innych takich , muzyka ma brzmieć naturalnie i przyjemnie . Gatunki ktorych słucham to rock i metal.

Proponuje coś z Jbl używanego ze starszych serii podlogowki. Do rocka się nadają i bas mają ok w budżecie się zmiescisz.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie mam oczekiań audiofilskich ani tym bardziej takich zdolności opisowych czego konkretnie oczekuję , ogólnie to mają brzmieć lepiej,wyraźniej i mieć większego kopa ;) ale nie zależy mi na przesadnym basie jaki jest potrzebny do techno i innych takich , muzyka ma brzmieć naturalnie i przyjemnie . Gatunki ktorych słucham to rock i metal.

Popatrz na Monitor Audio Monitor 100. Może być to dobry typ "rock i metal." jak i "do techno i innych takich" czy naturalne cieżko mi ocenić ale napewno warte posłuchania w tej cenie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.