Skocz do zawartości
IGNORED

MONACOR - interkonekt - CPR-080/BL a AC-080/SW

mdavis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W sprzedaży są 2 rodzaje interkonektów w cenie 21zł i 19zł, który warto kupić, jakieś opinie wskazówki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym nie umiał trzymać się lutownicy, brałbym ten drugi za 19 zeta ze względu na

grubość żyły wewnętrznej - im mniej, tym lepiej.

Natomiast gdybym umiał trzymać ww. kupił bym 1,5 m kabla YTDY 2x0,5 i byle jakie

wtyki RCA czyli cinch i polutował sam.

Parę osób twierdzi, że do kilkuset zł trudno o konkurencję co do barwy, otwartości i naturalnej agresji;

chyba, że idzie o zgaszenie i zaokrąglenie, to wtedy większy przekrój i raczej linki, a nie solid.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gdybym nie umiał trzymać się lutownicy, brałbym ten drugi za 19 zeta ze względu na

grubość żyły wewnętrznej - im mniej, tym lepiej.

Natomiast gdybym umiał trzymać ww. kupił bym 1,5 m kabla YTDY 2x0,5 i byle jakie

wtyki RCA czyli cinch i polutował sam.

Parę osób twierdzi, że do kilkuset zł trudno o konkurencję co do barwy, otwartości i naturalnej agresji;

chyba, że idzie o zgaszenie i zaokrąglenie, to wtedy większy przekrój i raczej linki, a nie solid.

Dzięki kolego za rzeczową opinię.

Oba IC to słaby wybór. Niestety dawno temu na własnej skórze przerabiałem podobne IC. Ich jedyną zaletą jest to, iż są tanie, generalnie grają i nadają się co najwyżej jako najtańszy, startowy interkonekt do budżetowego zestawu.

I przychylam się do opinii kolegi Audioburak. Najlepiej kupić 1,5 m przewodu mikrofonowego (Sommer, Cordial, Canare) w cenie 6-8 zł/m, komplet 4 wtyków RCA za 15-20 zł i polutować samemu. Zagra to lepiej.

A jak nie jesteś w stanie zrobić sobie interkonektu samodzielnie, to lepiej już dołóż te kolejne 40-50 zł więcej i zakup jakiś używany, markowy na olx/allegro. Prawdopodobnie długo już nie będziesz potrzebował kolejnego.

Ja też przerabiałem podobne IC Procaba i w sumie od 8 lat do dziś siedzi wpięty we wzmacniacz. Próbowałem Tara Labs, jakiś Van der hul itp. Nadal jednak siedzi Procab. To tyle jeśli chodzi o markowe.

Tara to w ogóle jakaś zepsuta była bo zamulała.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Polecany YTDY ma tę wadę, że nic się nie ukryje w systemie, bo nie zamula, daje brzmienie

szybkie, analityczne i otwarte. Cecha podstawowa to solid i to do 0,5 mm średnicy.

Kto spróbował, ten wie; - o ile szuka takiego dźwięku.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Polecany YTDY ma tę wadę, że nic się nie ukryje w systemie, bo nie zamula, daje brzmienie

szybkie, analityczne i otwarte. Cecha podstawowa to solid i to do 0,5 mm średnicy.

Kto spróbował, ten wie; - o ile szuka takiego dźwięku.

Popieram, próbowałem. Jak za te kilkadziesiąt pln to taki IC daje naprawdę zaskakująco dobre brzmienie. Ze względu na szybkość i otwartość góry polecałbym go do zamulonego i zbyt ciepłego systemu, potrafi dać kopa i otworzyć górę. Kiedyś, tak z ciekawoci i dla próby, zrobiłem sobie taki do budżetowego, nabiurkowego zestawu PC audio (DAC Audiquest Dragonfly, końcówka mocy Yamaha M-35, monitory Tannoy M1) i zgrał się z tym systemem lepiej niż np. Melodika Purple Rain czy inne miedzane intekonekty w przedziale do 150 zł. Trzeba mieć na uwadze, że raczej nie sprawdzi się w zbyt jasnych systemach, będzie ciut za ostro i agresywnie.

Jak sprzedawałem ww. Yamahę, to gość który ją kupował u mnie w domu, po odsłuchu z kilkoma różnymi IC koniecznie chciał ode mnie odkupić ten właśnie IC. Dostał go za darmo w gratisie, w ramach negocjacji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.