Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Elicit-r

BlueDot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam kolumn do Rega Elicit-r ktora wyladowala w sypialni po zakupie lampy do systemu glownego. Poprzednio grala z B&W 803d i bylo calkiem fajnie, ale warunkiem bylo mocniejsze odkrecanie kurka. Na niskich poziomach glosnosci bylo troche plasko, bez wypelnienia i mocniejszego basu.

Szukam kolumn ktore zagraja dobrze przy niskich poziomach glosnosci, mam na mysli dobrze slyszalny caly zakres pasma.

Bas ma byc soczysty, srednica dobrze nasycona a gora krystalicznie czysta.

Nie ma znaczenia czy beda to podlogowki czy podstawkowce.

Budzet 4000-5500.

Z gory dzieki za wpisy.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/140612-kolumny-do-elicit-r/

Dzieki za odpowiedz.

Nie jestem wielkim fanem wstegi i celuje raczej w cos z rynku wtornego, bo wiadomo ze moge wtedy liczyc na cos z wyzszej polki cenowej.

Sluchalem ostatnio podczas zakupu wzmacniacza jakies Dali na wstedze i gdzies ta gora jakas taka zapiaszczona jak dla mnie.

Człowieku od dłuższego czasu wiszą Spendory 7/1 i nie moze gość sprzedać < ponegocjujesz cene (teraz nie całe 5) ..niestety a dla Ciebie stety w polsce 90% ludzi to barany do potęgi szukają gówien i sie nimi zachwycają opowiadając na forach śmieci (KEF R ,AUDIO P, DALI

wszelkoego rodzaju) dlatego te kolumny ciągle są..

Podejmij temat i zapomnij o zmianie kolumn na długo.

..nie mówiąc już o tym że są też na Alle, SP 2/3 ..biorąc pod uwage że cena jest przegięta i udałoby Ci sie ją zbić do poziomu ponizej 5kzł to masz prawie to samo co 7/1 ..jeśli tamte za duże do Twojego pomieszczenia. ..choć ja bym tak nie patrzył..

..tylko nie pieprz ze wyokie tony słabe, najpierw posłuchaj!

Działaj.

Sluchalem ostatnio podczas zakupu wzmacniacza jakies Dali na wstedze i gdzies ta gora jakas taka zapiaszczona jak dla mnie.

Wstęga jest bardzo trudnym materiałem i nieumiejętnie wykorzystana daje takie efekty jak napisałeś. Elac opanował tą technologię do perfekcji. Przywołany Scansonic zaś został zaprojektowany przez tego samego człowieka, który zaprojektował Raidho D-1. Wiadomo, inne materiały, inny poziom wykonania ale koncepcja dźwięku taka sama. Do małego wzmacniacza jakim jest Rega, w małym pomieszczeniu i na niskich poziomach głośności może przynieść to świetny efekt

Co do osoby podpisującej się jako stereofan

Już kilka razy pokazałeś jaki poziom reprezentujesz. Nie musisz się powtarzać. To czy jesteśmy dla ciebie baranami do potęgi , przepraszam za wyrażenie pozostałych użytkowników tego forum "KOŁO ch*ja MI TO LATA". Wystarczy mi świadomość, że reprezentuję inny poziom niż TY.

Zdrowia życzę (bo kultury - beznadziejna sprawa)

Nie dopatrzyłem się jaki metraż tej sypialni.

Jeżeli nie ma ponad 20m to zaproponuję Ci moje ProAc Response 1sc.

Jak by co zapraszam na odsłuch.

Pozdro.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Proponuję psluchać nowe polskie monitory Audio Academy Dione II, ewentualnie spójrz na Piega Classic 3.0.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie dopatrzyłem się jaki metraż tej sypialni.

Jeżeli nie ma ponad 20m to zaproponuję Ci moje ProAc Response 1sc.

Jak by co zapraszam na odsłuch.

Pozdro.

bardzo dobra propozycja , dorzucę jeszcze Sonus Faber Concerto ,i Grand piano , Kef Reference 2.2

Kef sluchalem przerozne modele i ani jeden nie trafil w moje ucho, albo czegos brakowalo albo bylo za duzo. Sonus Faber ciekawa propozycja, sluchalem kiedys jakichs malych monitorkow ale z innym wzmacniaczem i nawet mi sie podobalo. No i do tego ten wyglad.

Polskie propozycje z gory skreslam ze wzgledu na wyglad. Nie lubie az tak prostej i kanciastej formy.

Myslalem jeszcze o Usher x719 lub cos w tym stylu, ale nie wiem czy umia zagrac przy niskich poziomach glosnosci.

Akrat KEF ladnie sie z Rega zgrywa. Ale KEF tez lubi wysokowydajne wzmacniacze.

Co do Dali, gra jak gra ale bynajmniej nie przez wstege. Nie powielajcie mitow. Wstega jest bardzo wysoko zestrojona i nie jest to to co glownie slychac tylko ta ich jedwabna kopulka + zwrotnica.

Kef sluchalem przerozne modele i ani jeden nie trafil w moje ucho, albo czegos brakowalo albo bylo za duzo. Sonus Faber ciekawa propozycja, sluchalem kiedys jakichs malych monitorkow ale z innym wzmacniaczem i nawet mi sie podobalo. No i do tego ten wyglad.

Polskie propozycje z gory skreslam ze wzgledu na wyglad. Nie lubie az tak prostej i kanciastej formy.

Myslalem jeszcze o Usher x719 lub cos w tym stylu, ale nie wiem czy umia zagrac przy niskich poziomach glosnosci.

PMC posluchaj jak masz gdzie. Zdecydowanie nie jest to moje granie ale jest tam krystaliczna gora ktorej szukasz.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Dealera PMC mam niedaleko od miejsca zamieszkania wiec z odsluchem raczej problemu nie bedzie.

Co do KEFa to zdecydowanie nie. Sluchalem ostatnio R500 i to nie jest to czego szukam. KEF jakos nigdy mnie nie zaskoczyl pozytywnie a sluchalem kilku zestawow z glosnikami tego producenta.

bo Kef to tylko seria Reference lub ewentualnie ls50 z małych modeli . Poszukaj Prac Responce 1sc

Proac 1sc raczej sie nie popisze w dolnym zakresie a ja pisalem, ze bas ma byc dobry, soczysty.

Jeśli mowa o soczystości to kojarzy mi się od razu firma Chario i seria Syntar np. 520 R

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Proac 1sc raczej sie nie popisze w dolnym zakresie a ja pisalem, ze bas ma byc dobry, soczysty.

A słuchałeś czy tak na oko ?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.