Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity M3si do B&W CM1?

wojtek_o

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z takim połączeniem? Głośniki Bowers & Wilkins i wzmacniacze Musical Fidelity? Posiadam kolumny podstawkowe CM1 z dość niską skutecznością (82dB) i zalecanym przedziałem wzmacniacza 30-100W na kanał przy 8 ohm. Rozważam dwa modele - M3si lub M5si. Ale ten drugi dość mocno wykracza ponad mój budżet.

A może jakieś inne rekomendacje dla tych kolumn?

https://www.audiostereo.pl/topic/140639-musical-fidelity-m3si-do-bw-cm1/

Cześć,

to jest bardzo dobre połączenie Musical z B&W CM1. Myślę, że już model M3si powinien Cię usatysfakcjonować, chociaż jeśli tylko budżet pozwoli 5si będzie jeszcze lepszy.

Są natomiast oczywiście alternatywy. Musimy szukać wzmacniacza o dużej wydajności, dżwieku dobrze wypełnionym, plastycznym, gęstym. Spójrz na hybrydy lampowe Vincent np. model Sv-227MK, może warto posłuchać także Advance Acoustics X-i125 lub Cyrus 6 DAC, nie wspominając o modelu wyższym 8 DAC.

Jeśli wchodzi w rachubę wzmacniacz poekspozycyjny, mamy w świetnej cenie potężną hybrydę Wile Rock DAC.

Wybór to kwestia odsłuchów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy wzmacniacze pracujące w klasie AB nie są generalnie lepsze od tych w klasie D? Mniej zniekształceń i szumów... Tak mi się zawsze wydawało :)

Wydaje mi się, że to w każdym razie trochę inna kategoria. Podobnie wzmacniacze lampowe - to już jest zupełnie inna liga.

Każda z konstrukcji ma swoje wady i zalety. W przypadku jednak większości lamp musimy liczyć się z pewnymi ograniczeniami w wydajności. Zdecydowanie najlepiej dokonywać wyboru na podstawie odsłuchu. Najważniejsze, żeby wybrać takie rozwiażanie, które będzie Ci najbardziej odpowiadało dźwiękowo.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

M3si jest super do prądożernych kolumn grających skrajami. W wyższej cenie warto też rozważyć NuPrime IDA16 - ciepły, hipermocarny wzmacniacz

https://sklep.rms.pl/nuprime-ida-16-ida16-zintegrowany-wzmacniacz-cyfrowy-stereo-klasy-hi-end-z-przetwornikiem-dac-ess-sabre

Brzmienie plastyczne, lekko ocieplone, gęste i bardzo bogate. Mimo złagodzenia konturów i nienachalnej rozdzielczości daje kapitalny wgląd w nagranie. Utemperowana góra. Tylko jedno wejście analogowe

http://wstereo.pl/test-nuprime-ida-16-niezwykle-muzykalna-klasa-d/

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Czy wzmacniacze pracujące w klasie AB nie są generalnie lepsze od tych w klasie D? Mniej zniekształceń i szumów... Tak mi się zawsze wydawało :)

Wydaje mi się, że to w każdym razie trochę inna kategoria. Podobnie wzmacniacze lampowe - to już jest zupełnie inna liga.

Prędzej niż później większość sprzedawanych na rynku wzmacniaczy to będą wzmacniacze w klasie D. Ten trend jest raczej nie do zatrzymania, poziom zniekształceń i szumów zbliża się do nieistotnych wartości. Do tego sprawność energetyczna na poziomie 90% i łatwość sterowania trudnymi kolumnami nawet przez wzmacniacze o stosunkowo niewielkiej mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.