Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-1420 czy Denon DCD-910

mkay

Rekomendowane odpowiedzi

ale z drugiej strony pisane one były przez "audiofilów" więc nie wiem jak jest naprawdę.

Skoro większość forumowiczów źle ocenia brzmienia , to coś w tym jest :) Słuchałem obu, oba brzmiały na poziomie prostego odtwarzacza blu-ray. Oba nie nadają się nawet na transport dla DAC-a

audiokarma.org

W tej kwocie trudno o Marantza - pozostaje np. średni Sony, kilka Technics'ów i ew. Yamaha.

Dodam, że w trakcie przeglądu CD'ka ( upgrade na 2604 itp )wytargałem DVD S35 Panasa

i po powrocie grajka z serwisu i bezpośrednim porównaniu został jako równorzędne źródło.

A lepszy nie znaczy to samo dla każdego ;-)

Wzmacniacza ani kolumn Technics'a nikomu bym z czystym sumieniem nie polecał,

ale co do CD'ków to robili całkiem niezłe.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Skoro większość forumowiczów źle ocenia brzmienia , to coś w tym jest :) Słuchałem obu, oba brzmiały na poziomie prostego odtwarzacza blu-ray. Oba nie nadają się nawet na transport dla DAC-a

Sekcji cyfrowej nie mają wybitnej ale napęd jest pierwszorzedny. Można zrobić mały upgrade jak ktoś boi się tych jitterow.

?👈

W tej kwocie trudno o Marantza -

Ja tam mało siedzę na aukcjach ale kumpel już drugiego CD-67 poniżej 300 kupił więc się da. A te za ponad 600 to lekka przesada.

Sam kupiłem NAD C540 z UK z przesyłką za mniej niż 300 a to równorzędny zawodnik z tymi Marantz jest. Jedynie laser trochę wybredny.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.