Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód interkonekt Neotech NEMOI-5220

mikeTree

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do interkonektu i wpadł mi w oczy kabel Neotecha model NEMOI-5220. Czy warto się nim zainteresować za cenę 69zł/metr? Czy ktoś posiada takowy kabel i podzieliłby się doświadczeniem? Czy lepiej doinwestować i zakupić kabel również Neoteecha NEMOI-3220 w cenie 138zł/metr? Kable tej marki zbierają dobre opinie, skonstruowane są z doskonałych materiałów...

Zamierzam zaprawić owy kabel wtykami typu Bullet Plug od KLE Innovations w cenie 215zł/4sztuki...

Jest jeszcze taka alternatywa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam się bo również chciałem zrobić interkonekt od przedwzmacniacza do końcówki mocy

Co sadzicie ?

Ukryta Zawartość

Witam. Przymierzam się do interkonektu i wpadł mi w oczy kabel Neotecha model NEMOI-5220. Czy warto się nim zainteresować za cenę 69zł/metr? Czy ktoś posiada takowy kabel i podzieliłby się doświadczeniem? Czy lepiej doinwestować i zakupić kabel również Neoteecha NEMOI-3220 w cenie 138zł/metr? Kable tej marki zbierają dobre opinie, skonstruowane są z doskonałych materiałów...

Zamierzam zaprawić owy kabel wtykami typu Bullet Plug od KLE Innovations w cenie 215zł/4sztuki...

NEMOI-3220 lepszy, jeśli coś robić to już na miedzi monokrystalicznej. Ja mam interkonekt na 3001 i jest to najlepszy kabel jaki miałem.

Witaj mam tego neotecha 5220 na (olx jest wystawiony) i miałem też wypożyczonego 3220 dla mnie wielkich zmian nie było, tego 3220 możesz sobie wypożyczyć z tond

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

NEMOI-3220 lepszy, jeśli coś robić to już na miedzi monokrystalicznej. Ja mam interkonekt na 3001 i jest to najlepszy kabel jaki miałem.

Będę miał okazję porównać u siebie Neotech 3001 z Cardas Parsec i Albedo Flat. Będą wpięte pomiędzy Chorda Qutest i Leeme Tucane. Moge napisać coś w przyszłym tygodniu.

Oba kable 3220 i 5220 są na miedzi monokrystalicznej. Ten droższy ma dwa ekrany a tańszy jeden. To chyba jedyną różnica w budowie

A jeszcze propos wtykow. Znalazłem również wtyki typu bullet plug na portalu aukcyjnym

Ukryta Zawartość

Połowa taniej niż KLEI i według opisu również dobre materiały. Jak to ma się r rzeczywistości?

Ukryta Zawartość

Oba kable 3220 i 5220 są na miedzi monokrystalicznej. Ten droższy ma dwa ekrany a tańszy jeden. To chyba jedyną różnica w budowie

Oba mają dwa ekrany a tylko 3220 jest z miedzi monokrystalicznej.

Na nim bym się skupił bo sam czasem używam interkonektu z takiej miedzi.

Jak chcesz tego 5220 mogę ci go wypożyczyć , ja mam dwa takie kabelki jeden sprzedaje a drugi gra u mnie wpięty do na6005, różnica u mnie po między 5220 a 3220 była taka że ten 3220 bardziej pogrubiał dźwięk przez co basu wydawało się więcej ale bardziej poluzowanego i lejącego się i był trochę ciemniejszy .

Faktycznie 5220 jest OFC a 3220 OCC.

Najchetniej bym posłuchał obu modeli..

Jak chcesz tego 5220 mogę ci go wypożyczyć , ja mam dwa takie kabelki jeden sprzedaje a drugi gra u mnie wpięty do na6005, różnica u mnie po między 5220 a 3220 była taka że ten 3220 bardziej pogrubiał dźwięk przez co basu wydawało się więcej ale bardziej poluzowanego i lejącego się i był trochę ciemniejszy .

Bardzo chętnie. Jak tego dokonać?

Bardzo chętnie. Jak tego dokonać?

Napisałem ci wiadomość na priv, a to link w razie co do mojej aukcji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jeszcze propos wtykow. Znalazłem również wtyki typu bullet plug na portalu aukcyjnym

Ukryta Zawartość

Połowa taniej niż KLEI i według opisu również dobre materiały. Jak to ma się r rzeczywistości?

Nie widzę sensu kupować drogich wtyków, skoro te są naprawdę dobre. Od niedawna je używam. Styki dobrze łapią cynę,tworzywo nie topi się. Wtyki dobrze wchodzą na gniazda RCA i nie rysują ich. W ofercie są też gniazda RCA CuTe podobne do CMC.

Ukryta Zawartość

Napisałem ci wiadomość na priv, a to link w razie co do mojej aukcji

Ukryta Zawartość

Póki co kupiłem ten interkonekt od Dawid81 i czekam na paczuche. Policzył dobre cyfry w cenie

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Szczerze powiedziawszy to jeszcze nie słuchałem na kolumnach docelowych, bo w międzyczasie gdy czekałem na paczkę z drutem, sprzedałem swoje Vienna Acoustics Bach. Teraz czekam na Castle Severn Mk1. Chociaż docelowe nie są ale ładne, tanio, i ponoć nieźle brzmią. A kabel sprawuje się całkiem dobrze na produktach marki Castle bo chwilowo mam podłączone Castle Satellite (malutkie satelity ale w stereo też dają rade). Narazie zauważyłem na przykładzie albumu Sade ze średnica nieco się wyłoniła i może nieco wysokie są bardziej z przodu. Dokładniejsze odsluchy po zakupie Severnow

• 8 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...

Coś tu cisza w temacie. U mnie zagościł XLR i jest fajnie. Solidna budowa. Ciepłe granie. wygrzewa się.
Jak ktoś coś o swoich doświadczeniach?

Wysłane z miłości do muzyki

Testowałem u siebie w systemie NEMOI 3220 i porównywałem do NEI3001 mkIII bo taki u mnie gra na stałe, co ciekawe oba były na takich samych wtykach (Kacsa miedź) tak, że jedyną zmianą w systemie był sam przewód. Mam kilka płyt, na których sprawdzam sobie testowane elementy , m.in. King Crimson - Power to believe, utwór nr 7 ( nie pamiętam tytułu) pierwsze 4 minuty to całkiem trudny tor przeszkód, duża dynamika, wybrzmienia, wiele niuansów do zagrania. I na tych właśnie niuansach poległ 3220, zagrał to dość surowo, bez polotu i była to zgodna opinia obu nas testujących. Myślę, że 5220 zagrałby lepiej. Ale nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że 3220 jest gorszy. Mogę jedynie powiedzieć, że w moim systemie się nie sprawdził.

W dniu 3.11.2018 o 21:53, David 81 napisał:

możesz sobie wypożyczyć z tond

o masz...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Testowałem u siebie w systemie NEMOI 3220 i porównywałem do NEI3001 mkIII bo taki u mnie gra na stałe, co ciekawe oba były na takich samych wtykach (Kacsa miedź) tak, że jedyną zmianą w systemie był sam przewód. Mam kilka płyt, na których sprawdzam sobie testowane elementy , m.in. King Crimson - Power to believe, utwór nr 7 ( nie pamiętam tytułu) pierwsze 4 minuty to całkiem trudny tor przeszkód, duża dynamika, wybrzmienia, wiele niuansów do zagrania. I na tych właśnie niuansach poległ 3220, zagrał to dość surowo, bez polotu i była to zgodna opinia obu nas testujących. Myślę, że 5220 zagrałby lepiej. Ale nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że 3220 jest gorszy. Mogę jedynie powiedzieć, że w moim systemie się nie sprawdził.

Na spotyfy nie wiem czy jest taka sama kolejność jak na CD
Popatrz :
c6db513aba6842bd8d9d5a3e2e162fda.jpg

To ten kawałek ?

6 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Na spotyfy nie wiem czy jest taka sama kolejność jak na CD
Popatrz :

To ten kawałek ?

Tak, to ten, sprawdziłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.