Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Yamaha R-N803D

wierzbacfc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję zestawu stereo do salonu ok 18m2. Interesuje mnie zrównoważone granie z nastawieniem na ciepło na pewno nie w drugą stronę.

Wybrałem wstępnie Yamahę R-N803D ponieważ przede wszystkim potrzebuje wzmacniacza, który ma funkcje sieciowe, po przeczytaniu wielu testów i opinii wiem że ten wzmacniacz jest wart swej ceny.

Znalazłem dwa zestawy, które wydają się być bardzo atrakcyjne cenowo.

Proszę o jakąś opinię który z nich zagra cieplej. Całość powinna kosztować max ok 5k zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/141242-zestaw-yamaha-r-n803d/

Z tych dwóch to zdecydowanie ten z ELAC, tylko sprawdź w miarę możliwości czy z nimi nie będzie dla ciebie zbyt szczupło w basie. Możesz też nie ograniczać się serwowanymi przez sprzedawców kolumnami. Do 803D polecane są - do preferowanej przez ciebie barwy - kef q350.

To dwa bardzo dobre konfiguracje, natomiast ta z B&W nie będzie oferowała ciepłego, plastycznego brzmienia. Znacznie lepszą moim zdaniem opcją jest Elac. Natomiast jako alternatywa spójrz proszę na kolumny Kef Q350, które w połączeniu z R-N803D także są bardzo ciekawą opcją oraz Tannoy Revolution XT 6.

Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za propozycję i wyrzucenie B&W :) ktoś może ma jakieś pomysły co do dobrych monitorów które zagrają ciepło z yamaszka ? :)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Witam, poszukuję zestawu stereo do salonu ok 18m2. Interesuje mnie zrównoważone granie z nastawieniem na ciepło na pewno nie w drugą stronę.

Wybrałem wstępnie Yamahę R-N803D ponieważ przede wszystkim potrzebuje wzmacniacza, który ma funkcje sieciowe, po przeczytaniu wielu testów i opinii wiem że ten wzmacniacz jest wart swej ceny.

Znalazłem dwa zestawy, które wydają się być bardzo atrakcyjne cenowo.

Proszę o jakąś opinię który z nich zagra cieplej. Całość powinna kosztować max ok 5k zł.

Hej.

Zdecydowanie ciepłe granie które wpasuje się w twój budżet to Melodika BL 40 mk3. Jest to kolumna o ciepłym charakterze brzmienia z dobrą podstawą basową. Ewentualnie nie co droższa - lepsza propozycja to Heco Aurora 700. Brzmieniowo podobnie do Melodiki lecz o wiele lepiej buduje scenę oraz posiada lepszą głębie w niskich częstotliwościach.

Yamaha R-N803D to dobry wybór jeśli szukasz amplitunera. Jakość dżwięku jest na wysokim poziomie za sprawą wnętrza które jest ze wzmacniacza A-S701. W dodatku dysponuje funkcjami sieciowymi, wejsciami cyfrowymi oraz niezawodną aplikacją MusicCast. Mocno polecam :)

W razię jakichś pytań pisz śmiało służę pomocą.

Pozdrawiam.

S4Home, dzięki za fajne propozycje :) z tym że są to podłogówki, pytanie czy za tą cenę nie kupić lepszego monitora do takiej wielkości salonu... Tego właśnie sam nie wiem, jak wy myślicie ?

Ja osobiście poszedł bym w podłogówki przy takim metrażu. 18m2 nie jest małym pomieszczeniem, ale jak najbardziej można rozważyć kolumny podstawkowe, lecz moim zdaniem podłogówki lepiej dociążą dół, efektywniej będą grały przy cichym słuchaniu.

Pozdrawiam.

Hmmm a właśnie gdzieś słyszałem że do cichych odsłuchów lepiej nadają się kolumny podstawkowe... ?

Jeśli mówimy o budżecie +/- 2tysiące to ciężko będzie przebić podstawką podłogówkę (np Melodikę BL40) w efektywności. Sam bas będzie się inaczej budował w podłogówce a podstawce, inny litraż itp.

Jeśli moówimy o podstawkach w tym budżecie to spójż na KEF Q350. Pamiętaj że do tego dochodzi Ci zakup podstawek, dobrze żeby były stabilne i swoje ważyły.

Pozdrawiam.

No dobra to w takim razie co byłoby lepszym wyborem uwzględniając moje wymagania dzwiekowe... Kef Q350 czy Elac :) Elac Uni-fi BS U5 są sporo droższe co niby sugeruje że są lepsze a mieszczą się w budżecie biorąc pod uwagę promocje. :)

Jeśli miałbyś wybierać bierz KEF. Model 350 jest często polecany do 803D. Miałem okazję słuchać tych Elaców, chociaż z dużo droższym wzmacniaczem. Zostałbym przy KEF, ale może też się nie sugeruj, bo znam tą markę i mam jej produkt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.