Skocz do zawartości
IGNORED

Stareo do małego pokoju.

lexusiatko

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakup stereo do 12m2

Ktoś posiada zestaw oferowany przez top hifi?

Nad c338 + kolumny b&w 686s2

Kwota 3666zł kusząca. Ktoś może posiada i podzielił by sie spostrzeżeniami na temat dzwieku.

Muzyka to troszke rocka i popu. Czasam ballad rock.

W sumie uniwersalne sluchanie.

Na tą chwile źrodło to tidal hifi.

https://www.audiostereo.pl/topic/141434-stareo-do-ma%C5%82ego-pokoju/

Cześć,

cena tego zestawu atrakcyjna, dźwiękowo natomiast musisz liczyć się wyraźnie wyeksponowaną góra pasma, trochę wycofanym środkiem. Osobiście do NAD C338 proponowałbym kolumny o bardziej plastycznym, dociążonym, gęstym dzwięku z bardziej złagodzoną górą pasma. Znacznie lepszą, a finansowo niewiele różniącą opcją jest zestaw na brytyjskich kolumnach Kef Q350, warto także spojrzeć na świetne monitory Polk Audio Signature S20E oraz Focal Chorus 706. To dwie propozycje o mocnym, szybkim, dynamicznym brzmieniu.

Zapraszam serdecznie do naszego salon na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny zestawów dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem jakiś czas 686S2 z Nadem 316, ale po modyfikacji Mudy i na kablach Melodika Purple Rain. W pokoju 10m grało to bardzo fajnie. 686 S2 to kolumna efektowa (w rozumieniu BW), ale może być w sypialnianych zestawach stosowana jako stereofoniczna. Góra pasma była eksponowana, ale nie drażniąca. Uważaj na sklepy ! Bo wszędzie dostaniesz podpowiedź, tego co mają na stanie i co będzie oferować "plastyczny dobrze wypełniony dźwięk". KEF 350 odpada jeśli u Ciebie monitor ma stać blisko ściany- w ogóle to napisz jak to u Ciebie będzie stało. Spójrz też na Cabasse Antigua 170, dużo większe niż 686, natomiast są bardzo neutralne.

Wiesz co z tym staniem koło ściany to mus. Jestem bez stereo 2 lata, po narodzinach dziecka sprzedałem z przyczyn hałasu oraz bezpieczeństwa sprzętu :D

Miałem monitor audio gs10 ze wzmakiem expo 2010 więc szukam podobnego brzmienia.

Wyglądało to tak, a teraz będzie podobnie z tym że dosunięte na maxa do ściany.

Dzieciak więcej kuma, więc się decyduje bo już wytrzymać nie mogę.

Wpadłem na tą ofertę bo jest niezła cenowo. Mój budżet to 3500 z maluśkim hakiem.

Cabase przekraczają kwotę do wydania.

Ja mam dwójkę i od początku było audio, wszystllo jest kwestią nauczenia i przystosowania sprzetu ;)

Odpada więc wszystko z tylnim bass reflexem. Możesz się zainteresować 686. Ja w takich samych warunkach rodzinnych zaczynałem od pianocrafta właśnie z 686, ale faktycznie będzie to granie raczej z ostrzejszą górą. Kolumienki są niczego sobie, grają trochę łagodniej niż 685, które też miałem. NAD jest do nich optymalny, może własnie 316. Tylko nie zmieścisz się chyba w tej kwocie ze źródłem (komputer przez jakiś DAC, najlepiej z Wolfson).

Dzieki za wszelaką pomoc.mysle ze cena jest na tyle atrakcyjna ze zaryzykuje. Dac w przyszlosci może. Na ta chwile tidal hifi - wzmak obsluguje chromecasta wiec powinno być Ok, baaa nawet w tv mam tidala bo apka dziala. Na przyszlosc planuje jakies niedrogie cd.

Witam.

Nad c338 + kolumny b&w 686s2

Zestaw ciekawy, lecz zamiast NAD C338 spojżał bym na C326 BEE. Ewentualnie moża też wiąść pod uwage Marantz'a PM6006 i do tego np Dali Zensor 3 lub KEF Q350. Oby dwie konstrukcje bardzo dobre kwetsia które brzmienie bardziej przypadnie do gustu.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.