Skocz do zawartości
IGNORED

Bardzo tanie kino domowe

misiek_72551

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu jestem czytelnikiem forum a teraz zwracam się o pomoc.

Chciałbym kupić jakieś głośniki do Samsunga UE65nu8042. Najczęściej jest wykorzystywany do grania na ps4 pro, czasami Netflix, hbo, filmy. Muzyki słucham na słuchawkach yamahy więc raczej nie patrzę pod tym względem.

Co sądzicie o Logitech z906 (za około 800 zł)?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to sprzęt bardzo budżetowy tego ale nie chcę wydawać dużo pieniędzy.

Ewentualnie polecicie gotowe kino (5.1), lub jakiś zestaw do złożenia do powiedzmy 1000 zł? Niekoniecznie nowe. Jakaś stówka czy dwie więcej mogą się znaleźć ale nie chcę mega dźwięku, ma grać lepiej niż tv. 5.1, przy innym TV mam bardzo ciekawy soundbar yamahy ale tu chciałbym 5.1.

Dzieki z góry!

https://www.audiostereo.pl/topic/141490-bardzo-tanie-kino-domowe/

Gdy pracowałem w elektromarkecie zawsze podobał mi się ten zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej kwocie nic lepszego nie znajdziesz moim zdaniem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od dłuższego czasu jestem czytelnikiem forum a teraz zwracam się o pomoc.

Chciałbym kupić jakieś głośniki do Samsunga UE65nu8042. Najczęściej jest wykorzystywany do grania na ps4 pro, czasami Netflix, hbo, filmy. Muzyki słucham na słuchawkach yamahy więc raczej nie patrzę pod tym względem.

Co sądzicie o Logitech z906 (za około 800 zł)?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to sprzęt bardzo budżetowy tego ale nie chcę wydawać dużo pieniędzy.

Ewentualnie polecicie gotowe kino (5.1), lub jakiś zestaw do złożenia do powiedzmy 1000 zł? Niekoniecznie nowe. Jakaś stówka czy dwie więcej mogą się znaleźć ale nie chcę mega dźwięku, ma grać lepiej niż tv. 5.1, przy innym TV mam bardzo ciekawy soundbar yamahy ale tu chciałbym 5.1.

Dzieki z góry!

Jeśli szukasz czegoś taniego, a masz okazję posłuchać w akcji soundbar Sony HT-RT4 polecam. Fakt posiadania fizycznych głośników tylnych oraz naprawdę dobrze prezentujący się kinowy dźwięk powoduje, że za ta kwotę nie znajdziesz nic lepszego.

Wiem, bo posiadam obecnie taki zestaw podłączony do swojego TV i brzmi to całkiem konkretnie w porównaniu do reszty sprzętu z tego zakresu cenowego.

Na pewno wart jest posłuchania w warunkach domowych.

W tej kwocie nic lepszego nie znajdziesz moim zdaniem.

Miałem okazję porównywać ten zestaw z w/w HT-RT4. Co dziwne i zaskakujące, HT-RT brzmi znacznie lepiej.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

budzetowy w stosunku do kina domowego z kolumnami z płyt czyli ala drewniane a to są głośniki komputerowe wcale niezłej jakości. W jakiej wielkości pomieszczenia to będzie grało? Ja swego czasu miałem zestaw 7.1 od Creative-a. Giga Works w tej chwili na 25 metrach więc nie małym pokoju robi jako stereo podłaczony do kompa i spokojnie daje radę i dawało wtedy jako 7.1. Jeśli będziesz szukał że tak "powiem" kolumn tradycyjnego kina domowego to w tej cenie będzie kiszka z basem. Subwofer to podstawa w kinie jeśli chodzi o niskie tony, słaby sub = słabe efekty trzepania kanapą i naszymi nogawkami :) bo za tysiąc zł nie kupisz 5 kolumn + subwofer dających satysfakcjonujące efekty a w zestawie Logitecha masz nawet niezły subwofer za to w odsłuchu muzyki czyli stereo będzie słyszalna różnica na minus w stosunku do kolumn podłogowych. Jeśli mają one "robić" w grach czy oglądania filmów w niedużym pomieszczeniu to jako nowy możesz spokojnie wziąć te Logitechy. Dodatkowo sterownik masz z dekoderami DD i DTS więc podłaczasz po optyku i gra i bucy więc ja bym to brał a do czego byś podłaczył tradycyjne kolumny jeśli byś się zdecydował na jakieś używki? Musiałby być jakiś amplituner. A to zmniejsza kwote na same kolumny. Kiszka. Nie. Kupe lat używałem tych Creatiwów i nie narzekałem :) ale decyzja zależy od Ciebie

pozdrowionka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.