Skocz do zawartości
IGNORED

Philips to nie Philips

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja już teraz wiem, ze ten TV wypadnie u Was w teście znakomicie.

W przeciągu ostatnich dwóch lat nie przypominam sobie żadnego testu TV Philips u Ciebie który wyszedłby źle.

Dlaczego niby teraz by miało być inaczej?

Pierwszy test PUS7502 a także pierwszy komentarz użytkownika który wymienił ten telewizor ze względu na widoczne pasy od złego podświetlenia matrycy ale po wymianie jest jeszcze gorzej :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

EDIT:

Uwaga Kiki został ostatnio przyłapany że przy doradztwie zakupu telewizorów, w pełni świadomie i celowo zawyża wyniki jasności dla tv Philipsa z prawdziwego wyniku 400 cd/m2 do zmyślonego nierzeczywistego wyniku 700/m2 a także wyraźnie zaniża rzeczywisty input lag :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Nie wiem po co kłamiesz ?

Podaję zawsze tylko to co podaje producent .

Ty możesz cytować co napisał nawet Głąb z Pcimia.

Telewizor ma się dobrze - Ty możesz tylko kopiować wypowiedzi innych, bo sam nigdy nie zrobisz testu - bo nie masz pojęcia.

Ale już robisz z siebie guru ocen nie widząc telewizora na oczy- mocne !

Ale już robisz z siebie guru ocen nie widząc telewizora na oczy- mocne !

Zazwyczaj podaję linki do obiektywnych pomiarów, a na oczy też dość sporo widziałem i testowałem zarówno u znajomych i rodziny w mieszkaniach i trochę w sklepach, już pewnie mnie dość mają przez ostatnie ze dwadzieścia lat albo lepiej. A byli pracownicy pewexów pewnie też mnie do dzisiaj dobrze pamiętają, jeszcze ładnych parę lat sprzed premiery pierwszych CD playerów, nie mówiąc już o czasach tv z pierwszymi pilotami wydającymi komendy piszczącymi dźwiękami, lampowe też zdążyłem przerobić.

Edytowane przez Krak_oN

Ale 7502 ma mieć aktualizacje oprogramowania, a ten input lag to ponoć jakiś wypadek przy pracy. Nie zdążyli wprowadzić oprogramowania, a chcieli w końcu wypuścić te telewizory. Tak pisze Gmeru lub Koper (nie pamiętam który dokładnie).

Tymczasem za niedługo ma wejść jeszcze taka seria :

Philips 55PUS8602/12 - , Dіrесt Lеd, 1000 nіt, Quаntum Dоt (QD), Ultrа НD Рrеmіum

Philips 65PUS8602/12 - , Dіrесt Lеd, 1000 nіt, Quаntum Dоt (QD), Ultrа НD Рrеmіum

Philips 65PUS8102/12 -

Już jest - ma bardzo równe podświetlenie matrycy. Nie ma żadnych bandingów ani cloudingów.

19397184_1431585523569901_7600918789263775588_n.jpg?oh=b73d1dc5c575994d27cd06e65c5cba2e&oe=59CFBDEF

Input Lag

19420438_1431585696903217_3819248359009349871_n.jpg?oh=ab6fbd1808acdfb60382ddd99a553c9b&oe=59C44B88

Bardzo dobry dźwięk.

19397144_1431586260236494_7353537621168865942_n.jpg?oh=1634b0ec68c8088f43c92761e504a19d&oe=59D8C0D5

Extra że wrócili do AmbiVox

19274745_1431585656903221_1576192576608394241_n.jpg?oh=9b33368c0a9eb7c90103ef4197aa29f2&oe=59E09CE6

Szczotkowane aluminium

19399075_1431657380229382_3062386903871753828_n.jpg?oh=735d45c8356444b18839bf5d03f8452c&oe=59CBA062

Dobra czerń na materiałach

19260389_1431586030236517_4450995090386495515_n.jpg?oh=6bdb1bf02158c2e1b8800d6acf9321a9&oe=59CF1A80

Ładnie wygląda.

• 3 tygodnie później...

Właśnie na forum Kikiego gość o nicku @brodacz wydał taką oto opinię o upłynniaczu na swoim tv Philips 7101 :

''7101 jest na ips i ma takie artefakty, że stylu i Picasso by pozazdrościł.''

Edytowane przez Krak_oN

Nie chce mi się szukać postu brodacza, natomiast jeśli chodzi o artefakty fajnie byłoby zobaczyć zdjęcia opisujące te całe zamieszanie. :) No bo z samego opisu i tak de facto niewiele wynika. :)

• 1 miesiąc później...

Niedługo ma pojawić się nowy model Philipsa PUS 8602 z kropką kwantową, poniżej jest tabelka gdzie są zawarte między innymi dane tego modelu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po Samie i LG to PHILIPS ma mocne trzecie miejsce w Polsce w kategorii ilości sprzedanych TV.

Mogę podać szczegółowe dane lipiec 2017. W poniedziałek.

Poza LG i Samsungiem wszystkie brandy powielają dziś strategię Philipsa. Produkcja i sprzedaż idzie na zewnątrz.

SONY (spółka akcyjna) już nie publikuje danych "dywizji" TV. Po prostu kilka lat temu sprzedali produkcję (FOXconn - Tajwan) i dystrybucję przyjmując model biznesowy taki jak PHILIPS (TPVision).

ps. słynny txt @brodacza o artefaktach to mistrzostwo czarnego PR-u.

Edytowane przez janunio

Tak Philips dobrze spozycjonował modele i dlatego ma 3 miejsce.

Po wprowadzeniu Qled i Oled - będzie jedyny na świecie który będzie miał w sprzedaży wszystkie technologie.

Przecież brodacz to użytkownik Philipsa i często gęsto się pozytywnie o Philipsach wypowiadał, do tego namawia każdego na OLEDa nowego Philipsa w kontekście tylko takim, że żałuje wyboru LCD LED rok wcześniej jak w perspektywie OLED niewiele drożej jest.

Np. dla mnie PNM na Minimum w Philipsie 6561 jest zbyt agresywne, a czy zostało to usprawnione na rzecz nowego OLEDa Philipsa - nie mam pojęcia, jeśli tak to super.

Edytowane przez Fjubens89

Philips 55POS9002 w swojej klasie nie ma sobie równych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips 55POS9002 w swojej klasie nie ma sobie równych:

Ukryta Zawartość

Oczywiście wiesz o tym, że w ww. "teście" upłynniacze w obu TV były wyłączone więc nijak się to ma do dyskusji wyżej o PNM?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fjubens89

Przy czym jak wiadomo bardzo znaczna część tzw opinii w int jest pisana przez tzw naganiaczy. Bywa że i za kilkuset nickami stoi jedna osoba udająca kilkuset (a i nawet więcej) niezależnych klientów. Albo podstawiane wpisy forumowe mówiące że nie istnieją żadne wady które realnie istnieją.

Edytowane przez Krak_oN
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ludzi którzy kupili są zachwyceni z Philipsa Oleda i tego nic nie zmieni.

Nie pisz tutaj takich bzdur.

Jak na Twoim forum poprosiłem Cię o linka do tych pozytywnych opinii przy którymś modelu Phila, to moje zapytania od razu kasowałeś i oczywiście żadnego linka nikt nie zobaczył.

Np. dla mnie PNM na Minimum w Philipsie 6561 jest zbyt agresywne, a czy zostało to usprawnione na rzecz nowego OLEDa Philipsa - nie mam pojęcia, jeśli tak to super.

Pojawiają się głosy, że jest lepiej i najniższy poziom PNM nie jest już tak agresywny w tym modelu z OLEDem. Szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie to wyczytałem, ale obiło mi się o oczy takie stwierdzenie, mam nadzieję że to prawda i Philips idzie w dobrym kierunku z tym tematem :)

Bzdury to piszesz sam, więc masz nie odparte wrażenie, że inni też tak robią !.

Nie masz do czynienia z tym produktem więc możesz jedynie robić sobie imaginacje !

Są ludzie którzy nie życzą sobie Twoich akceptacji więc więcej pokory.

Piszą na PW podziękowania i tak zostanie.

Jeśli tego nie rozumiesz - to twój problem.

Jeszcze ci przysyłają kartki świąteczne z podziękowaniami a "A świstak siedzi i zawija w sreberka".

Cóż na tym forum nie budzisz zbytniego zaufania.

JarekC

Tak dobrze nie jest, ale życzenia sms'em od lat otrzymujemy w dużych ilościach.

Nie oczekuję żadnych poklasków ani tu ani tam.

Ludzi próżni mają takie potrzeby dla poniesienia własnej pozycji.

Trzeba odróżnić ludzi którzy się na tym znają, od tych co je zwyczajnie użytkują

Ludzie co zwyczajnie użytkują philipa - są zachwyceni, bo po pierwsze przeważnie przesiadają się ze starszych modeli innych firm, gdzie obraz był slabszy, a drugie zadowolenie wynika z faktu że TV jest bezawaryjny (oczywiście coś tam się psuje - ale nie jest to jakiś duży procent -wdł moich danych oczywiśći)

Sprawa wygląda inaczej u ludzi pasjonatów i branżowców - gdzie wymagają czegoś więcej od sprzętu, wyszukują szczegółów i szukają tzw dziury w całym

Na początek witam serdecznie :)

Postanowiłem coś napisać w tym wątku widząc posty osób które w większości czytały o tv philipsa nie mając ich w domu (pomijam osoby które z nich korzystały).

Jakieś 7 lat temu kupiłem TV Philipsa 42PFL czy jakoś tak nie pamiętam już modelu :) nigdy nie zdarzyło mi się wzywać serwis bo sprzęt chodził bez zarzutu.

W związku z tym, że moi znajomi mają inne marki na które narzekają- a to na serwis a to, że coś przestało działać a to inne historie - postanowiłem ponownie kupić TV marki Philips.

Wybór padł na model 55PUS7101. Mam go od 2 miesięcy i złego słowa nie dam o nim powiedzieć - obraz żyleta. Może kiedyś mi się popsuje (oby nie :) ) może będę miał inne niemiłe doświadczenia ale na razie nie mam się do czego przyczepić. Ostatnio nawet się zdziwiłem kiedy chciałem podpiąć go do Kina Domowego po ARC i okazało się, że nie tylko 1 hdmi go posiada ale wszystkie.

Szczerze mówiąc nie jestem przyzwyczajony do jednej marki bo mam w domu różne :) ale jechać tak po jednej marce wydaje mi się nie OK. Pewnie, że będą się trafiać wadliwe sztuki czy niekompetencje pracowników ale pokażcie mi takiego producenta gdzie wszystko jest OK i nie ma wad, to w sieci zaraz znajdą się osoby które by nie chciały mieć z tą firma nic wspólnego.

To tyle ode mnie :) mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem. Po prostu chciałbym było troszkę więcej obiektywizmu czego sobie i wszystkim życzę :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Mid4s
  • Pokaż nowe odpowiedzi