Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Co innego Novak, który ma kasy tyle, że mógłby sobie nią codziennie ognisko rozpalać, a co innego Radwańska, która grała głównie tylko dla kasy i to było widać.

Ciekawe po czym niby było.

Twoja logika jest doprawdy porażająca.  Jak gość zarabia kilkaset milionów to nie gra głownie dla kasy.  Jak Radwańska zarabia kilkadziesiąt - gra głównie dla kasy.

51 minut temu, soundchaser napisał:

Jeśli tenisista chce coś wygrać i przejść do historii, to koncentruje się na singlu. Hurkacz wiedział, że gówno osiągnie, dlatego wspomagał się deblem

Jak zwykle pieprzysz od rzeczy

Przez pierwsze 5 lat w ATP Hubert zagrał w 93 turniejach singlowych i w 43 deblowych

Djokovic 2004-2008 - 72 singlowe i 29 deblowych, czyli proporcja zbliżona.

10 godzin temu, Zbig napisał:

Przez pierwsze 5 lat w ATP Hubert zagrał w 93 turniejach singlowych i w 43 deblowych

Djokovic 2004-2008 - 72 singlowe i 29 deblowych, czyli proporcja zbliżona

A później Djokovic też grywał w debla tak często? Przecież to były początki kariery. Później zrozumiał, że jest najlepszy i skoncentrował się na singlu.

32 minuty temu, soundchaser napisał:

A później Djokovic też grywał w debla tak często? Przecież to były początki kariery. Później zrozumiał, że jest najlepszy i skoncentrował się na singlu.

Co roku grywa w debla w kilku ATP1000.  Widać mu to do czegoś potrzebne.  Rafa i Roger też sporo grali.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Co roku grywa w debla w kilku ATP1000.  Widać mu to do czegoś potrzebne.  Rafa i Roger też sporo grali.

Generalnie gra w debla jest po prostu lubiana przez singlistów i często głównym powodem jest niezła zabawa, namiastka gry zespołowej, złamanie monotonii gry tylko w singla, a czasami też pomoc przyjacielowi w budowaniu rankingu (Hurkacz Zielińskiemu) dlaczego kolega na "S" nie może tego zrozumieć? Nie wiem🤷‍♂️

• 2 tygodnie później...

„Fajne” losowania. Iga w 2. rundzie najprawdopodobniej będzie mogła wziąć  rewanż na Collins, a Hubi będzie miał szansę wreszcie pokonać Aguta.

Edytowane przez audiofan01
Losowania nie takie złe.  A co do Collins, to poczekajmy kogo z kwalifikacji dostanie w pierwszej rundzie.

Też tak pomyślałem - ale te kwalifikacje to rzeźnia bez ładu i składu. Najmocniejsze Pliskova i Fernandez muszą jutro zagrać między sobą o wejście. Reszta to plankton. Za to Kenin znowu dostała WC. To już nawet Biance nie dają takich prezentów. Nie lepiej dać bilecik jednej albo drugiej Lindzie albo „rozmawiającej z Bogiem” Alicji? Ciekawe czy Belinda się wycofa.

Collins gra z Mertens - więc w dostępnej stawce trafiła niezbyt komfortowo. Dla Igi chyba lepiej, żeby Collins miała słaby dzień . Z Mertens Iga jeszcze nie grała ale mam wrażenie, że to typ grania, który pasuje Idze.

Hubi walczy z Agutem i niestety klasycznie sp....ł TB w drugim secie. Prowadził 4:0 i 6:3, miał piłki meczowe, w tym jedną przy własnym serwisie i nie wykorzystał i przegrał 7:9. Oczywiście w meczu wiadro asów, a w TB ani jednego i tylko jeden trafiony 1. serwis🤦‍♂️.

Jeśli przegra ten mecz to już chyba nigdy tego Aguta nie pokona.

Iga jednak gra z Collins. Nie odpadła w 1 meczu turnieju od Cinci 2021. Nie ma co udawać, jest szansa na taki wariant i może lepiej go założyć, żeby się „pozytywnie rozczarować”.

Hubi walczy z Agutem i niestety klasycznie sp....ł TB w drugim secie. Prowadził 4:0 i 6:3, miał piłki meczowe, w tym jedną przy własnym serwisie i nie wykorzystał i przegrał 7:9. Oczywiście w meczu wiadro asów, a w TB ani jednego i tylko jeden trafiony 1. serwis.
Jeśli przegra ten mecz to już chyba nigdy tego Aguta nie pokona.

Ponoć się jednak udało.

Uff. Wreszcie!!! Już myślałem, że po przegraniu gema gdy serwował na mecz przy stanie 5:3 znowu przerżnie. Potem w TB zaczął od 0:2 i wygrał 6 piłek z rzędu!, a ostatecznie mecz zakończył 4. asem w TB. Jak nie on. Brawo. Generalnie bardzo dobry 3-godzinny mecz. Jutro z Dimitrowem jak będzie tak grał jak dzisiaj to powinien też wygrać, tylko obawiam się, że z regeneracją po tym maratonie będzie ciężko, zwłaszcza że Grigor grał wczoraj i uwinął się w godzinkę.

Włączyłem jak prowadził 4:0 w pierwszym TB.  Jak go przegrał to stwierdziłem, że zapeszam i wyłączyłem, no i się udało 🙂

49 minut temu, dzarro napisał:

Iga jednak gra z Collins.

I bardzo dobrze.  Z Mertens to byłoby nudziarstwo.

W dniu 13.02.2023 o 18:55, dzarro napisał:

Collins gra z Mertens - więc w dostępnej stawce trafiła niezbyt komfortowo. Dla Igi chyba lepiej, żeby Collins miała słaby dzień . Z Mertens Iga jeszcze nie grała ale mam wrażenie, że to typ grania, który pasuje Idze.

A najlepiej, żeby wszystkie rywalki miały miesiączkę, wtedy rzeczywiście słabszy dzień stanie się faktem. 
Nie przesadzasz? Iga ma wciąż liczyć bardziej na szczęście i dyspozycję dnia przeciwniczek niż na własne umiejętności?

5 godzin temu, Zbig napisał:

Włączyłem jak prowadził 4:0 w pierwszym TB.  Jak go przegrał to stwierdziłem, że zapeszam i wyłączyłem, no i się udało 🙂

To już przestań w ogóle oglądać Hubiego. Może wtedy w końcu wygra coś większego. 😉

8 minut temu, soundchaser napisał:
5 godzin temu, Zbig napisał:

To już przestań w ogóle oglądać Hubiego. Może wtedy w końcu wygra coś większego. 😉

To by było pójście na łatwiznę 🙂

Turniej w Miami oglądałem od początku do końca więc to nie jest reguła 🙂

Edytowane przez Zbig

Niestety Hubi nie dał rady Grigorowi ale oczywiście jak to on musiał pomóc wygrać. W 2. secie przełamał na 4:3 po czym zaraz dał się odłamać do zera🤦‍♂️

Iga jednak gra z Collins. Nie odpadła w 1 meczu turnieju od Cinci 2021. Nie ma co udawać, jest szansa na taki wariant i może lepiej go założyć, żeby się „pozytywnie rozczarować”.

Mój zabobon się sprawdził.

Collins słabiutka - z drugiej strony ostatnie mecze przegrywała w 3 setach z Rybakiną i Ostapienko. Kiedy ostani raz ktoś pyknął poniżej godziny?
Belinda ma za sobą ciężkie mecze…
Używając nomenklatury sprawozdawców sportowych: Iga wysłała czytelny sygnał rywalkom

Piżma party top 10
się kończy - o 19.00 paciorek i spać, a Pani Szefowa wychodzi wieczorem na imprezę.

Trzeba pochwalić serwis Igi. Sporo podań pow. 180 km/h, wysoki procent piewszego serwisu, do tego urozmaicenia - drugi jako pierwszy, płaskie ścięte itp. Pewnie w przerwie popracowała nad tym albo/i miała serwisowy dzień konia.

4 godziny temu, audiofan01 napisał:

Niestety Hubi nie dał rady Grigorowi ale oczywiście jak to on musiał pomóc wygrać. W 2. secie przełamał na 4:3 po czym zaraz dał się odłamać do zera🤦‍♂️

Hubi już się nie zmieni. Czas przywyknąć. Słabą głowę ma i tyle.

Iga w półfinale - najnowsza wiadomość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Iga z Danielle serwowała jak nie o ona, prędkość w okolicach 180 km/h a nawet kilka razy 184-185 i funkcjonowało dość dobrze pierwsze podanie. Widać popracowała nad serwisem po porażce z Rybakiną.

27 minut temu, soundchaser napisał:

Iga w półfinale - najnowsza wiadomość:

Ukryta Zawartość

Bencic co roku kilka razy kreczuje albo oddaje mecze.  Może obejrzała mecz Igi z Collins i stwierdziła że nie ma sensu kopać się z koniem? 😉

I tak miała niezłą serię, od listopada 2022 przegrała tylko z Igą na United Cup i z Sabalenką na AO.

4 minuty temu, jamelo napisał:

Iga z Danielle serwowała jak nie o ona, prędkość w okolicach 180 km/h a nawet kilka razy 184-185 i funkcjonowało dość dobrze pierwsze podanie. Widać popracowała nad serwisem po porażce z Rybakiną.

Z Rybakiną miała najszybszy serwis 183 km/h.  

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.