Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, audiofan01 napisał:

Czyli nie jest to takie proste.

Jaki jest koszt VPN i potem subskrypcji  i czy pokazują wszystko tzn. WTA, ATP plus wszystkie turnieje GS?

Teraz np. pod tym linkiem jest tylko ATP250 w Lyonie, a nie ma Genewie.

Tak - masz rację. Pokazują teraz dla turniej WTA rangi 250 i jeden ATP tej samej rangi z Lyonu. Nie ma Genewy.

Co do VPN to w mojej ocenie w dzisiejszych czasach każdy powinien to mieć. Chodzi po prostu o prywatność i ochronę, a nie samo oglądanie tenisa. To jest akurat sprawa drugorzędna.

Dostawców VPV jest bardzo dużo. Najszybszy jest bodajże ExpressVPN, ale ja korzystam z SurfSharka, który na dzisiaj oferuje najlepszą jakość do ceny. Ma przyzwoite transfery, dwa serwery nawet u nas w kraju. Możesz co ważne korzystać z niego  na nielimitowanej licznie urządzeń (a wiec np. komp. tablet, komórka, smart TV itp.).

Abonament 2-letni to chyba teraz coś ok. 350 złotych.  Aplikacja jest po polsku. Instalacja jest banalna. Obsługa również. Po prostu wybierasz jakie chcesz połączenie (serwer) i gotowe.

Płatność - chyba można PayPalem jak pamiętam. Jak zapłacisz to za 5 minut masz VPN.

Dodam, że wg obecnych przepisów korzystanie z VPN nie jest nielegalne. 

Jak używasz na kompie to możesz wszystko ustawić jako autostart. Więc tak naprawdę w ogóle zapominasz, że coś takiego działa.

Oczywiście są strony, jak profil zaufany czy np. discogs, które blokują VPN, ale wtedy dodajesz w aplikacji te strony do wyjątków (tzw. by-passer).

3 minuty temu, Meloman napisał:

Tak - masz rację. Pokazują teraz dla turniej WTA rangi 250 i jeden ATP tej samej rangi z Lyonu. Nie ma Genewy.

Co do VPN to w mojej ocenie w dzisiejszych czasach każdy powinien to mieć. Chodzi po prostu o prywatność i ochronę, a nie samo oglądanie tenisa. To jest akurat sprawa drugorzędna.

Dostawców VPV jest bardzo dużo. Najszybszy jest bodajże ExpressVPN, ale ja korzystam z SurfSharka, który na dzisiaj oferuje najlepszą jakość do ceny. Ma przyzwoite transfery, dwa serwery nawet u nas w kraju. Możesz co ważne korzystać z niego  na nielimitowanej licznie urządzeń (a wiec np. komp. tablet, komórka, smart TV itp.).

Abonament 2-letni to chyba teraz coś ok. 350 złotych.  Aplikacja jest po polsku. Instalacja jest banalna. Obsługa również. Po prostu wybierasz jakie chcesz połączenie (serwer) i gotowe.

Płatność - chyba można PayPalem jak pamiętam. Jak zapłacisz to za 5 minut masz VPN.

Dodam, że wg obecnych przepisów korzystanie z VPN nie jest nielegalne. 

a koszt amazon na m-c?  nie mogę znaleźć, chyba nie pokaże się bez rejestracji

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Oczywiście u polskich dostawców też pokazuję tylko wybrane turnieje i te niższej rangi czasami tylko do końcowych rund zwłaszcza Polsat jak Hurkacz nie gra to w ogóle nie pokazują.

Opcją jest jeszcze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (kobiety)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (faceci)

Nawet mam na obu stronach konta, ale póki można korzystam z Amazona. Jak nie będzie można to pewnie z tych powyżej.

Do polskiej telewizji na pewno nie wrócę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
literówka
2 minuty temu, Meloman napisał:

Opcją jest jeszcze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (kobiety)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (faceci)

Nawet ma na obu stronach konta, ale póki można korzystam z Amazona. Jak nie będzie można to pewnie z tych powyżej.

Do polskiej telewizji na pewno nie wócę.

to wszystko znam ale koszty są podobne co polskie stacje oferują, a nawet drożej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
Teraz, audiofan01 napisał:

Amazona kupujesz w Polsce. Jako prime video. Wyjdzie Ci taniej. Oni mieli do niedawna jakąś super promocję. Coś około 30 zeta na rok... Jak jest teraz nie wiem.

Oczywiście możesz spróbować najpierw VPN, potem ustawić serwer na UK i kupić jako "anglik". Tylko, że wtedy pewnie będzie sporo drożej i do końca nie wiem czy to wyjdzie.

A co do C+ online to ja miałem wcześniej kablówkę z Orange z wykupionym pakietem, ale po wlelu telefonach i bojach z infolinią okazało się, że nie mogę skorzystać z oglądania on-line tylko muszę to robić przez TV. Więc chyba sam rozumiesz skąd taka moja decyzja, a nie inna.

2 minuty temu, audiofan01 napisał:

to wszystko znam ale koszty są podobne co polskie stacje oferują, a nawet drożej

Ale przecież ja nie pisałem o kosztach.  Ja już po prostu nie mogłem oglądać tych reklam i słuchać tych naszych komentarzy, nie mówiąc, ze żeby mieć pełny tenis musiałbym kupić prawie najbogatszy pakiet z setkami programów, których nawet nie chcę oglądać.

Amazaon i VPN to na dzisiaj najlepsza opcja. Przynajmniej dla mnie.

9 minut temu, audiofan01 napisał:

A na czym sprawdzasz? Najlepiej pierwsze kroki zrobić na kompie. Rejestracja, płatność, ustawienia...

10 minut temu, audiofan01 napisał:

a koszt amazon na m-c? 

49 zeta na rok.

8 minut temu, audiofan01 napisał:

Jak chcesz oglądać legalnie Genewę to tylko tam...

2 godziny temu, Meloman napisał:

Musisz mieć wykupionego Amazona i teraz są dwie opcje:

- mieszkasz obecnie na Wyspach i oglądasz sobie tenisa ile wlezie;

- kupujesz VPN i ustawiasz lokalizację na UK i oglądasz tenisa ile wlezie.

A ja mam w telewizorze usługę Amazon Prime. Wykupiłem roczny abonament za 49 PLN, ale tenisa tam nie ma, tylko filmy. Rozumiem, że muszę dodatkowo zapłacić?

Godzinę temu, Meloman napisał:

A co do C+ online to ja miałem wcześniej kablówkę z Orange z wykupionym pakietem, ale po wlelu telefonach i bojach z infolinią okazało się, że nie mogę skorzystać z oglądania on-line tylko muszę to robić przez TV. Więc chyba sam rozumiesz skąd taka moja decyzja, a nie inna.

Mam Canal+ online, oglądam na czym chcę i gdzie chcę (TV, tablet, telefon, PC) i zawsze jak jest (a przeważnie jest) oglądam w wersji bez reklam, mam pakiet za 39 zł/ m-c w ofercie na pół roku płatne z góry, w pakiecie oprócz wielu kanałów sportowych także filmy, seriale, TV

Edytowane przez audiofan01

Wszystkie usługi internetowe pozwalają na wykupywanie abonamentu na miesiąc. Na stałe płacę tylko C+ ale dzielę konto z ojcem i siostrą więc wychodzi 15 zeta - oglądam nie tylko tenis więc to dobra cena. Teraz usługa się poprawiła (przynajmniej w systemie Tizen) bo można już cofać transmisje online niedostępne w kanałach TV.
Transmisje EuroSport w Playerze też wg mnie działają lepiej niż w starej apce - wykupuję dostęp tylko 2 razy do roku.

Polsat to insza inszość - poziom użytkowy to dno, ale nie opłaca się kombinować z Amazonem tylko dla Wimbledonu. Raz na rok mogę wytrzymać. ATP oglądam rzadko - w razie potrzeby można to chyba wykupić w necie, podobnie jak WTA, i oglądać przez AirPlay lub Chromecast na TV.

W Amazonie ponoć standardowe turnieje ATP/WTA i szlemy są osobno płatne - przynajmniej kiedyś tak było.

37 minut temu, dzarro napisał:

Wszystkie usługi internetowe pozwalają na wykupywanie abonamentu na miesiąc. Na stałe płacę tylko C+ ale dzielę konto z ojcem i siostrą więc wychodzi 15 zeta - oglądam nie tylko tenis więc to dobra cena. Teraz usługa się poprawiła (przynajmniej w systemie Tizen) bo można już cofać transmisje online niedostępne w kanałach TV.
Transmisje EuroSport w Playerze też wg mnie działają lepiej niż w starej apce - wykupuję dostęp tylko 2 razy do roku.

Polsat to insza inszość - poziom użytkowy to dno, ale nie opłaca się kombinować z Amazonem tylko dla Wimbledonu. Raz na rok mogę wytrzymać. ATP oglądam rzadko - w razie potrzeby można to chyba wykupić w necie, podobnie jak WTA, i oglądać przez AirPlay lub Chromecast na TV.

W Amazonie ponoć standardowe turnieje ATP/WTA i szlemy są osobno płatne - przynajmniej kiedyś tak było.

Wniosek z tego, że nic nie jest takie oczywiste i proste jak to starał się pokazać Meloman.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Wniosek z tego, że nic nie jest takie oczywiste i proste jak to starał się pokazać Meloman.

Panowie, no proszę Was! Służę poradą, naprawdę dobrym słowem. Żadnego ukrytego interesu.

A sprawa jest banalna. Możesz mieć do tego dostęp za 15 minut.

2 godziny temu, dzarro napisał:

Abonament w Amazonie możesz obecnie wykupić na rok i kosztuje to 49 zeta. Pisałem o tym.

Polski Amazon nie oferuje tenisa, ale dzięki VPN możesz oglądać np. Amazon brytyjski, a tam tenis jest transmitowany. Logujesz się tam normalnie, jakbyś się logował na polski serwis. Dzięki VPN jesteś rozpoznawany jako "brytyjczyk" i masz pełny dostęp, w tym do transmisji tenisa. One nic więcej nie kosztują.

Możesz też np. zalogować się na amazon amerykański, japoński itp.... Ale nie wiem czy tam akurat dostępny jest tenis.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Rozumiem, że muszę dodatkowo zapłacić?

I tak, i nie...

Zapłacić musisz tylko za usługę VPN, aby mieć dostęp jako polski klient do np. brytyjskiego Amazona, który w swoim standardowym pakiecie udostępnia większość meczów z prawie każdego turnieju tenisa.

W skrócie:

1. kupujesz za 49 zeta abonament na Amazonie na rok.

2. kupujesz dowolnie dobrą usługę VPN. Są też darmowe, ale nie polecam, choć może są jakieś godne użytkowania. Nie wiem, nie sprawdzałem. Koszt to ok. 350-500 zeta na 2 lata. Może gdzieś będzie taniej, gdzieś drożej.

3. aktywujesz VPN i ustawiasz swoje IP jako brytyjskie.

4. logujesz się normalnie na brytyjskim amazonie i oglądasz tenisa.

Edytowane przez Meloman
literówki
15 minut temu, Meloman napisał:

4. logujesz się normalnie na brytyjskim amazonie i oglądasz tenisa

Z wykupionym polskim abonamentem rocznym za 49 zł? Oni tego nie blokują?

Czy można to oglądać na wszystkim, na smartTV też? jak to zrobić przez VPN? ( wiem, słaby jestem w te klocki😏)

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Mam Canal+ online, oglądam na czym chcę i gdzie chcę (TV, tablet, telefon, PC) i zawsze jak jest (a przeważnie jest) oglądam w wersji bez reklam, mam pakiet za 39 zł/ m-c

Okej. ale masz tylko WTA, bo Polsat ma nadal prawa do ATP prawda?

Poza tym Szlemy masz na Eurosporcie i Polsacie, więc mając C+ to raczej niewiele sobie z tego obejrzysz (bez uszczypliwości to proszę traktuj).

Po drugie - czy da się oglądać mecze z odtworzenia, jak to było w europlayerze i jest na Amazonie?

Bo np. w usłudze Polsatu albo oglądasz na żywo, albo wcale. Przynajmniej tak było rok temu jak wykupiłem u nich Wimbledon. Więc wtedy powiedziałem sobie - nigdy więcej. Zwłaszcza, że samą możliwość obejrzenia Wimbledonu trzeba było zapłacić prawie 50 zeta. Już Ipla była lepsza.

Naprawdę nie dostrzegacie jak jest u nas słabo z poziomem usług?

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

Z wykupionym polskim abonamentem rocznym za 49 zł? Oni tego nie blokują?

Nie mogą blokować, bo od tego jest VPN. Poczytaj troszkę na temat tej usługi. To jakby szyfrowanie Twojej obecności w sieci. VPN jest też od tego, że możesz sobie ustawić dowolny IP. Jak ustawisz brytyjski, to serwis Cię widzi jako swojaka i Cię nie ma prawa zablokować. Tak to działa.

IP ustawiasz jednym kliknięciem.

I tak - za 49 zeta masz teraz dostęp do tenisa na rok.

Edytowane przez Meloman
literówki
25 minut temu, Meloman napisał:

I tak - za 49 zeta masz teraz dostęp do tenisa na rok.

Ale jak to w telewizorku ustawić? Bo w laptopie jakoś łatwiej - instaluję sobie tego VPN-a i dokonuje odpowiednich ustawień, łącznie z tym IP brytyjskim. Mam nadzieję, że program wszystko podpowiada, czy trzeba trochę pogłówkować, by to działało?

Na telewizorze to nie sprawdzałem, bo oglądam na kompie. Jak syn wróci ze szkoły do go podpytam, ale może to pomoże:

Ukryta Zawartość

Jeżeli chodzi o komputer i laptop to sprawa jest banalna. Jak masz już Amazona to wchodzisz na stronę dostawcy usług VPN. Ja korzystam z SurfSharka. Wybierasz abonament, możesz nawet miesięczny. Ja korzystam z dwuletniego, bo cenowo opłaca się najbardziej. Mam opcję standard.

Opłatę dokonujesz np. paypalem, googlepayem itp.

Jak opłacasz to instalujesz program ze strony dostawcy usług i tam wszystko ustawiasz. Zajmuje to może 2-3 minuty.

Aplikacja jest po polsku. Naprawdę to jest bardzo proste.

VPN.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
literówki
2 godziny temu, Meloman napisał:

Na telewizorze to nie sprawdzałem, bo oglądam na kompie. Jak syn wróci ze szkoły do go podpytam, ale może to pomoże:

Ukryta Zawartość

Jeżeli chodzi o komputer i laptop to sprawa jest banalna. Jak masz już Amazona to wchodzisz na stronę dostawcy usług VPN. Ja korzystam z SurfSharka. Wybierasz abonament, możesz nawet miesięczny. Ja korzystam z dwuletniego, bo cenowo opłaca się najbardziej. Mam opcję standard.

Opłatę dokonujesz np. paypalem, googlepayem itp.

Jak opłacasz to instalujesz program ze strony dostawcy usług i tam wszystko ustawiasz. Zajmuje to może 2-3 minuty.

Aplikacja jest po polsku. Naprawdę to jest bardzo proste.

VPN.jpg

Jak się nie da na smartTV to jak dla mnie odpada😏

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
18 godzin temu, audiofan01 napisał:

Jak się nie da na smartTV to jak dla mnie odpada😏

Powinno się dać. Ja sobie to zainstaluję w kompie i wtedy Amazon w telewizorze też powinien to widzieć. W końcu przecież działa przez sieć internetową. A jeśli nie, to przecież można oglądać na ekranie laptopa.

22 minuty temu, soundchaser napisał:

A jeśli nie, to przecież można oglądać na ekranie laptopa.

👎

To słabe oglądanie

Ale z kompa można póścić po HDMI na telewizor i wtedy powinno chyba hulać

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

53 minuty temu, audiofan01 napisał:

można i w telefonie ale czy jest to przyjemne? 

Nie bardzo. Też wolałbym na TV. Jak wezmę się za to - dam znać jak to działa i czy jest możliwość odpalenia na TV.

52 minuty temu, Less napisał:

Teoretycznie tak.

Edytowane przez soundchaser
2 godziny temu, Less napisał:

👎

To słabe oglądanie

Jakie HDMI?  Przesyłasz zdalnie na Chromecast i już.  Chyba że to nie po audiofilsku 😉 ?

Chyba próbowałem Chromcasta, ale utknąłem po drodze. Z HDMI zero problemów.
Kiedyś Eurosportplayera nie miałem w telewizorze i leciałem z Laptopa po HDMI na TV.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

44 minuty temu, Less napisał:

Od pół roku, służbowego. Nie lubię ale muszę

No ale chyba zachowałeś prywatny?  Ja w moim po prostu ustawiłem przekierowanie na prywatny, żeby mi dwa naraz nie dzwoniły i służy tylko do podglądu poczty i jako uwierzytelniacz dostępu.

Pytam, bo iPhone z Chromecastem może się nie do końca lubić, nawet nie próbowałem, pewnie kwestia ściągnięcia właściwej aplikacji...

Ukryta Zawartość

Kolejna co przeoliwiła.  Mam nadzieję, że Iga nie idzie tą drogą...

Tymczasem Iga znowu ma Rybakinę w QF, ale w WS QF to dopiero 5 runda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbig
Poprawka - Ryba nie w QF tylko w SF.

Ale Linda Noskova potencjalnie czycha już w R2. Potem Aleksandrowa, Jabeur, Haddad, Vekic. U Igi - tylko i aż Krejcikowa. Idealna, żeby nieco ożywić wyjątkowo nudny tydzień w paryskiej delegacji. Może Azarenka urwie seta.

Saba od razu zaczyna od Kostiuk. Potem też jest ciekawie.

W sumie to trzeba chyba jakoś kibicować „wielkiej dwójce” - bo inaczej może być nudnawo.,
4 godziny temu, dzarro napisał:

W sumie to trzeba chyba jakoś kibicować „wielkiej dwójce” - bo inaczej może być nudnawo.,

Spokojnie. Już teraz jest ciekawie...😌

Iga Świątek jest ambasadorką marki Rolex. To właśnie czasomierz tej firmy pojawia się na nadgarstku polskiej tenisistki. Niedawno 21-latka wzięła udział w Q&A, w którym opowiedziała m.in. o tym, na jaki zegarek stawia obecnie.

"Mam Datejust i uwielbiam go. Jest elegancki, dość mały i prosty, co jest idealne, ponieważ cenię sobie wygodę i prostotę w życiu codziennym. Noszę go prawie cały czas poza kortem. Stał się ważnym elementem moich niesportowych stylizacji, które są proste z nutką elegancji. Pierwszy raz miałam na sobie Rolexa podczas sesji zdjęciowej do magazynu o modzie i wtedy zdałam sobie sprawę, że pasuje on i podkreśla każdą stylizację, dodając jej wyrazistego elementu elegancji i charakteru" — czytamy wypowiedź Świątek na tennisconnected.com

Chyba pomyliĺem tematy. 

"Jakiego" zegarka dziś używacie?

Edytowane przez YunnanTEA
7 godzin temu, Zbig napisał:

Tymczasem Iga znowu ma Rybakinę w QF

7 godzin temu, Zbig napisał:

Poprawka - Ryba nie w QF tylko w SF.

I co z tego? Iga ma się bać, czy Ty się już boisz?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.