Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, dzarro napisał:

Jak na techniczno dyletantko i jedyno we historii przypadkowo sześćdziesięcio sześcio tygodniowo pseudoliderko pseudorankingu to i tak znośnie (z minusem). Mniejmy nadziejo, że Belindo jom obnażo…

Sobota, Opole, weekend...

9 minut temu, Ajothe napisał:

Co Ty piszesz kolego?! 

Rozumiem ten bełkot. Taka trochę ironiczna reakcja na nasze narzekania co do gry Igi.
Nie wolno narzekać, bo to przecież pierwsza rakieta świata od 66 tygodni. 😉

14 minut temu, YunnanTEA napisał:

Jakie to proste. N8e mogła wcześniej przetaç? 😳

Zapytaj jej.

Póki co do czwartej rundy bez straty seta oprócz Igi zdołała dotrzeć jedynie Vondrousova.

4 minuty temu, Zbig napisał:

Póki co do czwartej rundy bez straty seta oprócz Igi zdołała dotrzeć jedynie Vondrousova.

Problem w tym, by nie stracić dwóch setów na raz 😵‍💫

No i styl jest ważny.

1 minutę temu, YunnanTEA napisał:

Problem w tym, by nie stracić dwóch setów na raz 😵‍💫

Paolo Coelho z pewnością ma na to jakąś trafną radę. 😉

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

No i styl jest ważny

Jak będzie wygrywała brzydko to jej nie zaplanują w prime timie?

Nieoczekiwana przez nikogo końcówka dzisiejszego meczu...

spacer.png

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

4 godziny temu, Łukasz_62438 napisał:

Chyba jednak nie doczekamy się, aby Iga z Magdą skrzyżowały rakiety w meczu GS. Szkoda, to byłby piękny widok 😔

Pod warunkiem że Magda zagrała by lepiej niż wczoraj.

Tsitsi dzisiaj dał czadu, Alcaraz tak średnio,.....jakoś mam pecha jak oglądam Alcaraza to gra tak sobie....

Taki klimacik Wimbledonowski u mnie 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ciekawe mecze trafiają się zwykle począwszy od czwartej rundy.

U mnie mniej kolorków ale ekranik większy 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, Jaro_747 napisał:

Biorąc pod uwagę mecze Świątek i Bencic Iga wcale nie jest faworytką ich pojedynku.

Dlaczego?

Iga raz z nią przegrała, gdy miała kryzysik w drugiej połowie 2021 a Belinda wtedy miała niezłą serię począwszy od złota na olimpiadzie.

11 minut temu, Zbig napisał:

Dlaczego?

Oglądałem obydwa ostatnie ich mecze. Iga popełniła mnóstwo błędów, Belinda grała bardzo pewnie.

Iga miała szczęście że przeciwniczka nie była w stanie jej przycisnąć. W następnym meczu to się raczej nie zdarzy.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Oglądałem obydwa ostatnie ich mecze. Iga popełniła mnóstwo błędów, Belinda grała bardzo pewnie.

Iga miała szczęście że przeciwniczka nie była w stanie jej przycisnąć. W następnym meczu to się raczej nie zdarzy.

Porównujesz mecz Igi z Martic z meczem Magdy z Bencic?  Obawiam się że przy takiej grze Magda z meczu z Igą wyjechała by na rowerze.

Dlatego statystyki są potrzebne - parę osób patrzy na mecz z Martic przez pryzmat 2 czy 3 słabszych gemów Igi, a nie całości. Pomijam fakt jak bezproblemowo wróciła do tematu, kiedy było to potrzebne. Relacja winnerów do niewymuszonych u Igi 30 do 22, a w meczu Bencic z Magdą - 23 do 18. Procentowo wychodzi to na korzyść Igi - ale Trzeba też wziąć pod uwagę, że Petra grała dużo lepiej od Magdy.

Dla mnie jest 50 na 50. Do Igi nadal są znaki zapytania, a Belinda gra słabo od miesięcy. Drogę w W, pod względem trudności, miały podobną. Męczarni z Collins nie ma co przeceniać - w tej chwili jej ranking odzwierciedla poziom gry. Co Iga robi z niedysponowaną Collins - to widzieliśmy na początku sezonu.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Belinda grała bardzo pewnie bo jej Magda posyłała piłeczki jak na sparringu rozgrzewkowym - a i tak musiała bronić 9 breaków i udało jej się obronić wszystkie - z Iga raczej niech na coś takiego nie liczy 🙂

Te mnóstwo błędów - hmm.  Belinda w meczu z Magdą 23 winnery i 18 UF na 121 punktów rozegranych, Iga w meczu z Martic 30 winnerów i 22 UF na 131 punktów rozegranych.

EDIT:  Dzarro był szybszy 🙂

12 minut temu, dzarro napisał:

Dla mnie jest 50 na 50. Do Igi nadal są znaki zapytania, a Belinda gra słabo od miesięcy.

Jestem nieco bardziej optymistyczny, niemniej w obecnej sytuacji to chyba Belinda jest główną przeszkodą na drodze Igi do finału.  Wkrótce się przekonamy.

Jakie szanse ma Iga w ewentualnym finale?  Ciężko ocenić rzeczywistą formę Rybakiny na podstawie meczu z taką np. Boulter, która i ładna jest, i w tenisa gra przyzwoicie, i wczoraj od początku do końca się starała, ale to zwyczajnie nie ta liga 🙂

Edytowane przez Zbig

Uważam że nie ma co się spinać na wynik końcowy. Dla mnie dużym sukcesem Igi będzie dojście do finału. Z tak serwującymi Rybakiną i Sabalenką musi praktycznie zagrać cały mecz bezbłędnie a na to na trawie chyba jeszcze za wcześnie. Z drugiej strony szansy jej nie odbieram, zazwyczaj w finałach wchodziła na najwyższy poziom. 

9 minut temu, pit66 napisał:

Uważam że nie ma co się spinać na wynik końcowy. Dla mnie dużym sukcesem Igi będzie dojście do finału. Z tak serwującymi Rybakiną i Sabalenką musi praktycznie zagrać cały mecz bezbłędnie a na to na trawie chyba jeszcze za wcześnie. Z drugiej strony szansy jej nie odbieram, zazwyczaj w finałach wchodziła na najwyższy poziom. 

Oczywiście że nie ma o co.  Niemniej jestem strasznie ciekawy ewentualnego starcia Igi z klientką, która przebrnie rzeźnię w dolnej połówce drabinki.

Ogólnie się zgadzam, ale nie bez ale. Na razie droga Ryby i Saby, wbrew wstępnym oczekiwaniom, nie jest trudniejsze od drogi Igi, a obie wypadają słabiej. OK - wczoraj Ryba wypadła dobrze, ale miałem wrażenie, że rywalka przegrała już w szatni. Saba gra dużo gorzej - z Graczewą o mało nie przegrała, z Blinkową też wypadła gorzej niż Iga kilka dni wcześniej.
Z serwisem bym nie przesadzał - bo jego skuteczność jest różna. Jeśli Ryba ma problemy przy własnym serwisie z Cornet to z Igą te problemy będą jeszcze większe bo powiedzieć, że Iga returnie na innym poziomie, to nic nie powiedzieć. Nawet w tych przegranych meczach Iga przełamywała Rybakinę - końcowa porażki bardziej wynikały ze słabości Igi niż z przewag Jeleny.

Jeśli w finale będzie Iga i któraś ze wspomnianej dwójki, to oczywiście gorszą opcją jest Rybakina, która w takim starciu będzie faworytką. Saba będzie się miotać - im więcej sytuacji up-down tym szanse Igi będą rosnąć. Z drugiej strony to Iga na patent na łatwe wygrywanie z Sabą, która nigdy nie wygrała z Igą w 2 setach.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.