Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo trzech wygranych w turnieju, faktyczny poziom gry Igi na trawie z płasko i silnie grającymi jest dla mnie dalej niewiadomą. Imo test będzie dzisiaj.  

4 godziny temu, dzarro napisał:

Ogólnie się zgadzam, ale nie bez ale. Na razie droga Ryby i Saby, wbrew wstępnym oczekiwaniom, nie jest trudniejsze od drogi Igi, a obie wypadają słabiej. OK - wczoraj Ryba wypadła dobrze, ale miałem wrażenie, że rywalka przegrała już w szatni. Saba gra dużo gorzej - z Graczewą o mało nie przegrała, z Blinkową też wypadła gorzej niż Iga kilka dni wcześniej.
Z serwisem bym nie przesadzał - bo jego skuteczność jest różna. Jeśli Ryba ma problemy przy własnym serwisie z Cornet to z Igą te problemy będą jeszcze większe bo powiedzieć, że Iga returnie na innym poziomie, to nic nie powiedzieć. Nawet w tych przegranych meczach Iga przełamywała Rybakinę - końcowa porażki bardziej wynikały ze słabości Igi niż z przewag Jeleny.

Jeśli w finale będzie Iga i któraś ze wspomnianej dwójki, to oczywiście gorszą opcją jest Rybakina, która w takim starciu będzie faworytką. Saba będzie się miotać - im więcej sytuacji up-down tym szanse Igi będą rosnąć. Z drugiej strony to Iga na patent na łatwe wygrywanie z Sabą, która nigdy nie wygrała z Igą w 2 setach.

Godna podziwu szczegółowa analiza szans i trudno się z nią nie zgodzić. Jednak i tak zawsze decyduje przede wszystkim dyspozycja dnia. 😜

Ale ten Rublev to frajer jest. Tyle okazji, żeby skończyć mecz...

Przez niego wszyscy muszą czekać na mecz Igi. 😉

4 godziny temu, pit66 napisał:

Mimo trzech wygranych w turnieju, faktyczny poziom gry Igi na trawie z płasko i silnie grającymi jest dla mnie dalej niewiadomą. Imo test będzie dzisiaj.  

No i jest. I co gorsze oblany.

Dwa setbole, 6 breaków w tym jeden od 0:40 i nic, to się musiało zemścić.

Belinda wygrała na mini breaki.

Teraz nie ma nic do stracenia, więc niech się przestanie w końcu bać i zacznie grać swoje.
Bencic wcale nie gra rewelacyjnie, to Iga ma dziś dziwną niemoc przy jej podaniu.

Iga gra z kontuzją od samego początku meczu, to ją usprawiedliwia 😉

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

2 minuty temu, audiofan01 napisał:

Jak się nie wykorzystuje 6 BP to się przegrywa TB😏

To już chyba ponad 20 z rzędu Bencic obroniła tych breaków.  How many times... 😉

Trzeba zakasać rękawy i wziasc się do roboty! Jest za bardzo asertywna przy BP. Bencic gra nieprzyjemny tenis na trawie bierze wcześnie piłki, uderza bardzo płasko szczególnie z backhandu. 

Jednak cały czas Iga ma problem z wejściem na swój wyższy poziom gry. I bolączką znów stają się niewymuszone błędy oraz częste pudła returnowe przy niezbyt wymagających serwisach Belindy.

Przełamanie powrotne. Słabo to widzę...

Może się H. postawi?

Wtedy dokończą jutro.

Ha ha ha cisza nocna w GB...żeby w naszym kraju choć w 10% taka cisza nocna była egzekwowana i przestrzegana.

Edytowane przez iro III

Ten gest z B. z powtórki ...ramię...zauważcie, że przy serwowaniu zamyka oczy, jakby z bólu.

Niech jednak dograją bez kreczu.

Coraz bardziej B. mi imponuje.

Edytowane przez iro III
18 minut temu, iro III napisał:

Ten gest z B. z powtórki ...ramię...zauważcie, że przy serwowaniu zamyka oczy, jakby z bólu.

Niech jednak dograją bez kreczu.

Coraz bardziej B. mi imponuje.

Po meczu z Madzią Linetty myślałem, że Madzia już powinna myśleć o emeryturze. 

Iga jest wielka. Grając wielkie gów..o wygrała sama z sobą i przy okazji z Belindą. Czyli nasłabszy mecz w turnieju mamy za sobą, teraz powrót do dyspozycji z pierwszych dwóch rund. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.