Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, dzarro napisał:

Fakt, że na papierze to najsłabsza para.

Taki też był cały ten "mecz" kuriozum.

To dziecko tylko bezbłędnie przebijało pilki na drugą stronę ...i to wystarczyło przy błędach własnych na doświadczoną i w dobrej podobno formie, Magdę!?

OK, mogła Magdę zaskoczyć w pierwszych trzech gemach, ale jak można grać tak uparcie bezmyślnie, bez żadnej zmiany, bez próby jakiejkolwiek zmany gry, to jest wielki Wstyd dla Magdy.

7 minut temu, tadeo napisał:

To tak jak by córka ją ograła ,nie oldboykę tylko zawodniczkę w szczytowej formie.

Jakby się Magda 17 lat temu "postarała", mogłaby dziś mieć córkę w tym wieku...🤭

Edytowane przez iro III

Nie oglądałem meczu ale wynik nie jest szokiem choć myślałem, że mimo wszystko Magda wygra. Teraz niech dziewczę jeszcze pyknie Sabalenkę. Jednak myślę, że  Aryna sprowadzi ją na Ziemię.

Ciekawe. Badosa zdeklasowala Coco. Czy to chwilowy kryzys czy też przesilenie młodej nadziei USA. Wajcha hype na Parks?

Edytowane przez audiofan01
Jakby się Magda 17 lat temu "postarała", mogłaby dziś mieć córkę w tym wieku...

Co Ty gadasz - po prostu to był mecz solidności i doświadczenia z talentem z najwyższej półki.

Dziewczyna gra zupełnie inaczej niż inne gwiazdki - przede wszystkim jest bardzo cierpliwa i potrafi budować wymiany. Saba z nią pewnie wygra - choć jeśli wmanewruje się w takie sytuacje jak dziś z Osorką to Mirka może to wykorzystać.
Nie oglądałem meczu ale wynik nie jest szokiem choć myślałem, że mimo wszystko Magda wygra. Teraz niech dziewczę jeszcze pyknie Sabalenkę. Jednak myślę, że  Aryna sprowadzi ją na Ziemię.
Ciekawe. Badosa zdeklasowala Coco. Czy to chwilowy kryzys czy też przesilenie młodej nadziei USA. Wajcha hype na Parks?

Coco to ma kryzys prawie od początku sezonu.

Ruska nie Ruska - ale Mirka głupia nie jest:

14 minut temu, Zbig napisał:

Bilans ma lepszy niż w 2022.

Co z tego jak do zera seta to nie kojarzę źeby z kimkolwiek ostatnio przegrała. To oczywiście o niczym nie świadczy ale jednak w przypadku tenisistek z top10 to jednak rzadkość.

Bilans ma lepszy niż w 2022.

Może to mylne wrażenie, ale wydaje mi się, że nie przegrywała aż tak łatwo tylu meczów. Jeśli nie odkuje się w kolejnych turniejach to jednak może mocno spaść w rankingu po RG.

Co do Parks to się zdziwiłem, że znowu jej nieźle idzie - bo po tym wygranym turnieju grała do bani. Z drugiej strony ona do tej pory dobrze wypadała tylko w hali a Madryt to chyba najbardziej halowy z turniejów na wolnym powietrzu.
46 minut temu, audiofan01 napisał:

Co z tego jak do zera seta to nie kojarzę źeby z kimkolwiek ostatnio przegrała. To oczywiście o niczym nie świadczy ale jednak w przypadku tenisistek z top10 to jednak rzadkość.

Z Sabalenką.  A w zeszłym roku dwa bajgle od Igi.

2 godziny temu, Zbig napisał:

Z Sabalenką.  A w zeszłym roku dwa bajgle od Igi.

Od Igi się nie liczy bo to każdy głupi potrafi dostać😄

13 hours ago, iro III said:

Połknie ją w całości, bez gryzienia.

Myślę ze mecz może być zacięty.  Kort jest na dużej wysokości i specyficzny a Rosjanka potrafiła się do niego doskonale dopasować.  

Myślę ze mecz może być zacięty.  Kort jest na dużej wysokości i specyficzny a Rosjanka potrafiła się do niego doskonale dopasować.  

Poza tym łykanie bez gryzienia jest niezdrowe.

Dzisiaj już który raz się zdarza, że mecze Polaków są ustawiane w tym samym czasie. Poprzedni mecz Hubiego i Igi był też równolegle. Została tylko dwójka naszych więc to nie jest jakaś wielka logistyka źeby tego uniknąć tylko ktoś o to dba. Pewnie nie bo przecież wg teorii spiskowej to może być celowe działanie organizatorów że polscy kibice nie zdominowali widowni i rozdzieli się grzecznie na dwa korty. Tak czy siak to wkurzające tablet na fotelu z Hubim, a TV Iga albo odwrotnie.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A jak Koledzy obstawiają szanse Hurkacza?

Coric gra w tym roku słabo, więc Hubi go pyknie.  W trzech setach i dwóch tiebreakach 😁

Godzinę temu, Zbig napisał:

W trzech setach i dwóch tiebreakach 😁

Nie byłby sobą gdyby wygrał tak po prostu, bez żadnego horroru.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A jak Koledzy obstawiają szanse Hurkacza?

Mecze Hubiego ostatnio, cytując Feresta, są jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo jakiego Hubiego wyciągniesz🤔

Za to Iga przewidywalna i pyknęła Perę na luziku. Przy okazji po raz kolejny pochwalę nowe stroje Igi, są proste, funkcjonalne i ładne jednocześnie, a do tego rzadkie bo chyba jedyna je używa. Dobra zmiana.

6 godzin temu, audiofan01 napisał:

Dzisiaj już który raz się zdarza, że mecze Polaków są ustawiane w tym samym czasie. Poprzedni mecz Hubiego i Igi był też równolegle. Została tylko dwójka naszych więc to nie jest jakaś wielka logistyka źeby tego uniknąć tylko ktoś o to dba. Pewnie nie bo przecież wg teorii spiskowej to może być celowe działanie organizatorów że polscy kibice nie zdominowali widowni i rozdzieli się grzecznie na dwa korty. Tak czy siak to wkurzające tablet na fotelu z Hubim, a TV Iga albo odwrotnie.

Ja nie mam takich dylematów 😁 brawo Iga! Widać, że coraz lepiej się czuje na tej nawierzchni, i chyba katar jej minął. Vamos! 

Esencja Hurkacza - przegrywa grając znów bez jaj. Przy czym - broni 3 meczbole i nawet ma break-point, bo już nie ma presji i w tym momencie nie jest sobą, po czym wraca do siebie. 😆

3 godziny temu, Zbig napisał:

Coric gra w tym roku słabo, więc Hubi go pyknie.  W trzech setach i dwóch tiebreakach 😁

No tak.

Od jakiegoś czasu u Huberta widać wyraźny regres.

Jestem Europejczykiem.

Hubi dziś wyjątkowo bezzębny. Jakby nie chciał ugryźć Borny, grał ale tak żeby ew. dojechać do TB, którego i tak przegrał. W 2. secie zniczego przegrywa serwis i jest po ptokach. W poprzednim meczu posłał 29 asów, dzisiaj jakby zapomniał, że to potrafi i nawet więcej krzywdy robił drugim serwisem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

No tak.

Od jakiegoś czasu u Huberta widać wyraźny regres.

Trzeba przeczekać tą cegłę.  Na niej w tym roku chyba nic nie ugra.  Jeszcze tylko Rzym i Paryż.

18 minut temu, audiofan01 napisał:

Hubi dziś wyjątkowo bezzębny.

Już po wyniku z Gasquetem widać było, że jest słabo.  Czwarty ATP 1000, w którym odpada w 3R.

34 minuty temu, audiofan01 napisał:

grał ale tak żeby ew. dojechać do TB, którego i tak przegrał. W 2. secie zniczego przegrywa serwis i jest po ptokach.

Pewnie był już myślami w następnym turnieju ATP 250. 😉

35 minut temu, Zbig napisał:

Trzeba przeczekać tą cegłę.  Na niej w tym roku chyba nic nie ugra.

Za to później Hubi będzie wygrywał. Powiedział dobry Wujek Zbig. 😉

17 minut temu, Zbig napisał:

Już po wyniku z Gasquetem widać było, że jest słabo. 

Przecież takie zwycięstwo, w którym już był out a jednak z 2:5 wygrał seta i mecz powinno budować i dodawać skrzydeł. Dziś niestety znów zagrał jak sflaczały eunuch.

Very boring man.

3 godziny temu, audiofan01 napisał:

Mecze Hubiego ostatnio, cytując Feresta, są jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo jakiego Hubiego wyciągniesz🤔

Gorzej jak trafisz na pudełko z landrynkami.

2 godziny temu, Łukasz_62438 napisał:

Ja nie mam takich dylematów 😁 brawo Iga! Widać, że coraz lepiej się czuje na tej nawierzchni, i chyba katar jej minął. Vamos! 

To dobrze bo na horyzoncie już się powoli wyłania ćwierćfinał z Krejcikową.

4 godziny temu, Zbig napisał:

Trzeba przeczekać tą cegłę.  Na niej w tym roku chyba nic nie ugra.  Jeszcze tylko Rzym i Paryż.

Ja nie mówię o kretyńskim przestrzeliwaniu końcowej linii drugi mecz z rzędu, tylko o nastawieniu mentalnym i jakiejś takiej ogólnej rozlazłości.

Jestem Europejczykiem.

Nie chcę się więcej pastwić nad Hurkaczem ponad to, o czym pisałem już wcześniej. Jednak sami widzicie, jaki on jest 😞

Dzisiaj Iga z Alejsandrową późnym wieczorem 🇵🇱

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja nie mówię o kretyńskim przestrzeliwaniu końcowej linii drugi mecz z rzędu, tylko o nastawieniu mentalnym i jakiejś takiej ogólnej rozlazłości.

A Janowicza pewnie krytykowałeś za nadmiar agresji i wynikający z tego brak koncentracji? Dobrze zgaduję?

1 godzinę temu, Łukasz_62438 napisał:

Nie chcę się więcej pastwić nad Hurkaczem ponad to, o czym pisałem już wcześniej. Jednak sami widzicie, jaki on jest 😞

Widać to jedynie jaka jest większość jego krytyków, nie potrafiąca merytorycznie napisać o jego grze kompletnie nic poza paroma banałami.

A Janowicza pewnie krytykowałeś za nadmiar agresji i wynikający z tego brak koncentracji?

Janowicz to zupełne przeciwieństwo Hurkacza i tak, masz rację - nadmiar agresji i problem z panowaniem nad sobą przeszkadzał mu w utrzymaniu należytej koncentracji. Hurkacz też potrafi czasem pokazać nerwy...każdy powinien się wkurzać jak źle gra. Różnica między dobrym a kiepskim tenisistą jest taka, że dobry wyciągnie wnioski by nie popełniać wciąż tych samych błędów, a kiepski ma z tym odwieczny problem. Iga też nie zawsze potrafi zapanować nad tymi samymi błędami, ale Ona na szczęście ma tyle innych atutów, że radzi sobie w inny sposób.

Widać to jedynie jaka jest większość jego krytyków, nie potrafiąca merytorycznie napisać o jego grze kompletnie nic poza paroma banałami.

Bo gra Huberta jest do tego stopnia banalna, że nie ma potrzeby jej dogłębnie analizować. Ma nieskomplikowaną, flegmatyczną, nudną osobowość, która w jego grze na korcie jest widoczna jak na dłoni.

5 godzin temu, Zbig napisał:

Dlatego ja już nic o nim nie piszę, toż to strata czasu. Poza tym, każdy obraz więcej waży niż 1000 słów. Szkoda tylko, że od lat nie mamy dobrego zawodnika w męskim tenisie ziemnym... 

O, jestem ciekawy jaki to byłby dobry zawodnik skoro Hubi to nie jest dobry zawodnik ?  Co musiałby robić na korcie żeby zadowolić wysublimowane wymagania tutejszych bywalców forum ?   Czytając takie teksty zastanawiam się czy bardziej tu wyłazi kompletny brak znajomości tenisa czy kompleksy .

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.