Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych co nie za bardzo wiedzą, jak prezentują się "po cywilnemu" uczestniczki dzisiejszego zakończonego już meczu.

spacer.png

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

3 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

Dla tych co nie za bardzo wiedzą, jak prezentują się "po cywilnemu" uczestniczki dzisiejszego zakończonego już meczu.

Ukryta Zawartość

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Śliczności. Zwłaszcza Maria Magdalena.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hubiemu też dziękujemy, ale przynajmniej się starał.

Zastanawia mnie czy ten rzut rakietą przy przewrotce nie był celowy. Gdyby dostał bana to po obejrzeniu powtórki w zwolnionym tempie wcale bym się nie zdziwił.

Ostapenko na szczęście uporała się z Venus.

Godzinę temu, Meloman napisał:

Hubiemu też dziękujemy, ale przynajmniej się starał.

Starał się, ale o co? Hurkacz od jakiegoś czasu jest statystą w światku tenisowym, nie potrafiącym osiągnąć żadnego sukcesu. Przegrywa notorycznie z graczami, którzy są niżej w rankingu. Niedługo będzie tak nisko, że zwycięstwo z kimś, z którym teraz niespodziewanie przegrywa będzie również niespodzianką. 😉

Gra Hubiego w tym roku rzeczywiście pozostaje wiele do życzenia. I pomyśleć, że w biografii Federera będzie do końca świata zapisane, że ostatni zawodowy mecz rozegrał i przegrał z Hurkaczem. 😂

Edytowane przez Meloman
literówka
Tymczasem Sabalenka dołącza do Rybakiny.  Misterny plan podgonienia Igi się sypie.

Ta porażka to pikuś. Po tym newsie to Netflix nakręci chyba kilka sezonów real tv pn. „Depresja Aryny”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, dzarro napisał:

Ta porażka to pikuś. Po tym newsie to Netflix nakręci chyba kilka sezonów real tv pn. „Depresja Aryny”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewnym poziomie role się odwracają.  Już nie Iga walczy aby zdobyć Porsche tylko Porsche jak zdobyć Igę 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Ukryta Zawartość

Oby nie poszła w ślady Emci...

Ukryta Zawartość

Dziwny mecz. Najpierw pierwszy set w dobrym stylu wygrany przez Fręch. Potem przerwa medyczna Ostapenko i w drugim było już bodajże 4:0, dla Polski. Widać było, że Łotyszce coś dolega, ale niestety Magdalena nie potrafiła domknąć seta, a tym samym i meczu. W konsekwencji przegrała drugi set, a w trzecim dominacja faworytki była jz wyraźna. Szkoda szansy.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Wielka szkoda, bo byłby półfinał. Takie okazje trzeba wykorzystywać.

Magdaleno, wieka szkoda...

Poczyniłaś w mym sercu wielkie smutki.

Lecz gorycz poraźki utopiĺem w morzu...

I tu brak rymu. Jakieś propozycje... 

8 minut temu, soundchaser napisał:

Narzuca się - wódki, ale chyba byłeś pewny. 😉

Absolutnie, absolutnie...

Fara fara farafafa...

Absolutnie....

Edytowane przez YunnanTEA
22 godziny temu, Meloman napisał:

Śmialiście się ze Szpakowskiego, a Angole wymawiają nazwisko Magdaleny jako "frek". 😂

Magda F.....Największe frajerstwo na korcie w XXI w.? Napewno w top3

Dla mnie ona jest skończona, szkoda czasu na oglądanie jej gier i czekanie na ...niedoczekanie.

Edytowane przez iro III
47 minut temu, iro III napisał:

Dla mnie ona jest skończona, szkoda czasu na oglądanie jej gier i czekanie na ...niedoczekanie.

Co takiego? Że tenisistka klasy Ostapenko odrabia stratę dwóch przełamań z będącą ponad 50 pozycji niżej w rankingu?  Przecież to żadna rewelacja.

Po pierwsze - rankingi nie grają (Twoje słowa), a po drugie - odrabia w momencie kiedy mecz jest już prawie przegrany. Inaczej tego nazwać nie można jak frajerstwem Polki i założę się, że zdaje sobie z tego sprawę, że wypuściła wygraną, którą miała na wyciągnięcie ręki.

Magda jeszcze dwa lata temu mogła traktować regularne granie w głównych drabinkach turniejów WTA jako marzenie, które nigdy może się nie zrealizować. Mierzmy siły na zamiary. Te wyniki Igi kompletnie zaburzyły optykę. Mamy 3 zawodniczki w regularnym cyklu WTA . Jak na faktyczny stan tenisa w Polsce to kosmos.
Druga Magda też przegrywała takie mecze, czasem wygrywała z faworytkami, wreszcie ugrała 1/2 w szlemie. Magda F. też może coś skubnąć kiedyś. Ale nie stawiajmy za dużych wymagań - w każdym meczu Magd z Igą w średniej formie sukcesem będzie, jeśli któraś wyrwie seta. Obie się spełniają na miarę swoich możliwości - ale to nie są papiery na regularne rezydowaniem w top 10.
Ostapienko ma papiery takie jak Ryba i Saba, tylko zapomniała podbić pieczątki w odpowiednich miejscach. To inna liga - Magda miała szczęście, trochę to przegapiła, Jelena się ogarnęła i było po temacie. Gdyby była ogarnięta od początku to w ogóle nie byłoby tematu.
59 minut temu, Zbig napisał:

Co takiego? Że tenisistka klasy Ostapenko odrabia stratę dwóch przełamań z będącą ponad 50 pozycji niżej w rankingu?  Przecież to żadna rewelacja.

Co takiego!!!???

Że tenisistka klasy O. po przegraniu pierwszego seta, po przerwie na lekarza, myśląca o kreczu, chodząca po korcie na jednej nodze odrabia w drugim secie z 0:4 i dalej grając z kontuzją, demoluje przeciwniczkę w trzecim secie?

To jest tak często spotykane?

To jest zadna rewelacja?

Często takie mecze oglądasz?

W jakiej tv je pokazują?

Jakie to rozgrywki są?

Ty musisz (bo co, bo się "udusisz"?) zawsze tak reagować na wpis kogoś, kto się czemuś dziwi i nie może zrozumieć sytuacji?

Magda F. (tak by się do wczoraj jeszcze wydawało), jest zawodniczką na tyle już ograną w zawodowych rozgrywkach, że powinna wiedzieć to, że gdy kontuzjowana przeciwniczka, mimo wszystko kontynuuje grę, nie ma mowy o jakichś "forach", jakimkolwiek jej oszczędzaniu, czy "odpuszczaniu", by nie byc posądzoną o wykorzystanie sytuacji.

Myślę, że gnom z Łotwy jeszcze to odchoruje, to nie jest profesjonalne zachowanie, to się nie "rozchodzi", to się może tylko pogłębić, gdy gra się nadal a nawet "dociska", ale to jej sprawa i jej mamuśki nade wszystko.

Edytowane przez iro III

Irek - weź pod uwagę fakt, że w tym wątku fachowcy od tenisa to tzw. "dobre wujki", którzy zawsze będą poklepywać i tłumaczyć naszych za porażki.
To bardzo niewychowawcze, ale takie urocze. 😉

7 minut temu, soundchaser napisał:

Irek - weź pod uwagę fakt, że w tym wątku fachowcy od tenisa to tzw. "dobre wujki", którzy zawsze będą poklepywać i tłumaczyć naszych za porażki.
To bardzo niewychowawcze, ale takie urocze. 😉

Gorsza jest osobowość typu "Ja wiem lepiej, a ty dopiero idziesz tam, skąd Ja wracam".

12 minut temu, iro III napisał:

Gorsza jest osobowość typu "Ja wiem lepiej, a ty dopiero idziesz tam, skąd Ja wracam".

Zbig znany jest z tego. Lubi mieć zawsze rację, a najbardziej pokazywać innym "miejsce w szeregu".

2 godziny temu, iro III napisał:
3 godziny temu, Zbig napisał:

Co takiego!!!???

Że tenisistka klasy O. po przegraniu pierwszego seta, po przerwie na lekarza, myśląca o kreczu, chodząca po korcie na jednej nodze odrabia w drugim secie z 0:4 i dalej grając z kontuzją, demoluje przeciwniczkę w trzecim secie?

To jest tak często spotykane?

To jest zadna rewelacja?

Często takie mecze oglądasz?

W jakiej tv je pokazują?

Jakie to rozgrywki są?

Wiele razy.  To jest dość częste kiedy tenisiści po otrzymaniu pomocy medycznej dają radę grać dalej - zdaje się dzięki tzw. blokerom.  Np. Medvedev w meczu ze Zverevem na tegorocznym Indian Wells.  Czy to zdrowe to już ich decyzja, nie wnikam.

2 godziny temu, iro III napisał:

Myślę, że gnom z Łotwy jeszcze to odchoruje, to nie jest profesjonalne zachowanie, to się nie "rozchodzi", to się może tylko pogłębić, gdy gra się nadal a nawet "dociska", ale to jej sprawa i jej mamuśki nade wszystko.

Ten gnom ma 177 cm wzrostu więc jest o centymetr wyższy od Igi 🙂

Póki co wygrała kolejny mecz w 3 setach.  Większość zawodowych tenisistów kończy kariery wcześniej niżby chcieli że względów zdrowotnych.  Powiedzenie "sport to zdrowie" raczej nie dotyczy sportu wyczynowego.

3 godziny temu, iro III napisał:

Ty musisz (bo co, bo się "udusisz"?) zawsze tak reagować na wpis kogoś, kto się czemuś dziwi i nie może zrozumieć sytuacji?

Tak, ten typ tak ma. Dlatego jest w ignorowanych.

3 godziny temu, iro III napisał:

Dlatego jest w ignorowanych. Bo gdyby rzeczywiście coś ciekawego wiedział...

Ja tam nikogo nie ignoruję. Lubię czasem czytać jak inni piszą różne głupoty, by na nie reagować. Niektórzy nie wytrzymują tej konfrontacji i wszystkich o odmiennym zdaniu wrzucają do wora z napisem "ignor". Mają wtedy święty spokój i niezakłóconą swobodę pisania wszystkiego co chcą, bez wdawania się w stresującą polemikę.

Ostapenko naprawdę jest w dobrej formie i dla mnie wyrasta na jedna z faworytek w zbliżającym się Wimbledonie.

Będę zdziwiony, jeżeli nie dotrze do co najmniej ćwierćfinału.

Alcaraz zaliczył pierwszy sukces na trawie, ale Australijczyk mile mnie zaskoczył w finale. Nie był to jednostronny pojedynek.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.