Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Łukasz_62438 napisał:

Ja też dziś rano zaspałem i nie oglądałem... Obejrzę wieczorem powtórkę, mam pakiet Player z Eurosportem . Ale czy to, co piszecie, oznacza, że na zwykłych kanałach Eurosport nie ma meczów AO na żywo?

Są, tylko że wg widzimisię stacji, głównie z 2 głównych kortów.

16 minut temu, audiofan01 napisał:

Dzięki za odpowiedź. Raczej Igę będą pokazywać, więc mogę nastawiać budzik. 

Dzisiejszy mecz ok, w sam raz na przetarcie. Trochę mnie jedynie martwi, że receptą na szybkie i mocne uderzenia jest znów granie typu jeszcze szybciej i jeszcze mocniej... Zmiany w sposobie grania jeszcze nie widać. Czy zobaczymy w ogóle coś takiego na AO? Czy to jeszcze zbyt wcześnie? Z pozytywów dobry serwis i świetna kondycja, lecz rywalka nie była nadto wymagająca. Czekam na drugi mecz. 

25 minut temu, Łukasz_62438 napisał:

Raczej Igę będą pokazywać

Właśnie o to chodzi, że to nie jest takie oczywiste bo dzisiaj na żywo w Eurosport 1 i 2 Igi nie pokazali i w dodatku podali kłamliwy powód, że do 6:00 naszego czasu transmisje tylko z glównych kortów, co jednak nie przeszkodziło pokazać wcześniej Tsitsipasa.

Godzinę temu, Łukasz_62438 napisał:

Trochę mnie jedynie martwi, że receptą na szybkie i mocne uderzenia jest znów granie typu jeszcze szybciej i jeszcze mocniej... Zmiany w sposobie grania jeszcze nie widać.

Pisałem, że to może być trudne, bo inna gra nie leży w mentalności Igi. Zmiana stylu gry grozi utratą dominacji, kontroli i ogólnym rozregulowaniem. Lepiej utrzymać jej dotychczasowy, charakterystyczny styl przy większej skuteczności i ograniczeniu do minimum błędów własnych.

54 minuty temu, audiofan01 napisał:

co jednak nie przeszkodziło pokazać wcześniej Tsitsipasa.

Bo Tsitsipas jest bardziej medialny. I taki przystojny. 😉

1 godzinę temu, tadeo napisał:

Meczu Igi nie pokazali ale za to dali bardzo "emocjonujący" mecz Ryby z juniorką .

Hubiego pokazali? W planie transmisji go nie było, tylko uwaga, że może pokażą jak ktoś szybciej skończy.

W dniu 13.01.2025 o 19:00, audiofan01 napisał:

Nie, nie, nie - to żadne widzimisię, to kapitalizm.

Kiedyś kupiłeś pakiet i regularnie za niego płacisz, więc firma się to tego przyzwyczaiła i traktuje to jak coś, co jej się należy. Ale chodzi o to, żeby wyrwać jeszcze więcej kasy, więc najlepsze rzeczy przesuwają na kanały internetowe dodatkowo płatne i łatwiejsze do indywidualnej kontroli.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie, nie, nie - to żadne widzimisię, to kapitalizm.

Kiedyś kupiłeś pakiet i regularnie za niego płacisz, więc firma się to tego przyzwyczaiła i traktuje to jak coś, co jej się należy. Ale chodzi o to, żeby wyrwać jeszcze więcej kasy, więc najlepsze rzeczy przesuwają na kanały internetowe dodatkowo płatne i łatwiejsze do indywidualnej kontroli.

Rynek jest nasycony i zmonopolizowany, więc czas atrakcyjnych promocji aby zdobyć nowych Klientów bezpowrotnie się skończył, teraz już liczą się tylko pomysły, jak wyrwać więcej kasy z tego co jest.

W dniu 16.01.2025 o 13:57, soundchaser napisał:

Nic nie piszecie o sukcesie Hubiego?
Przecież przeszedł jedną rundę i to w jakim stylu...pokonał trudnego gracza, który nigdy mu nie leżał. 😁

Hihihi...

Jak dowiedziałem się, że trafił na Kecmanovica od razu miałem czarne myśli. Ale trzeba przyznać, że Serb zagrał świetny mecz. Grał bardzo konsekwentnie, ofensywnie, cały czas spychał Hubiego do defensywy, no i popełniał mało błędów. Hubi nie miał na to żadnego pomysłu, wył wycofany i kompletnie bezradny. Kecmanowicz dał Hubiemu lekcję na czym polega współczesny tenis.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Hihihi...

Jak dowiedziałem się, że trafił na Kecmanovica od razu miałem czarne myśli. Ale trzeba przyznać, że Serb zagrał świetny mecz. Grał bardzo konsekwentnie, ofensywnie, cały czas spychał Hubiego do defensywy, no i popełniał mało błędów. Hubi nie miał na to żadnego pomysłu, wył wycofany i kompletnie bezradny. Kecmanowicz dał Hubiemu lekcję na czym polega współczesny tenis.

Jedni dają lekcje, drudzy mają tytuły... okropnie niesprawiedliwy ten świat 🙂

Hubi nie wygląda dobrze, niestety w męskim tenisie pozbieranie się po poważnej kontuzji to często mission impossible.

3 minuty temu, Zbig napisał:

Jedni dają lekcje, drudzy mają tytuły... okropnie niesprawiedliwy ten świat 🙂

Hubi nie wygląda dobrze, niestety w męskim tenisie pozbieranie się po poważnej kontuzji to często mission impossible.

Ładnie piszesz, tylko na zupełnie inny temat niż ja.

Widziałeś w ogóle ten mecz?

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Ładnie piszesz, tylko na zupełnie inny temat niż ja.

A dlaczego mam pisać na ten sam?  Czy zaprzeczyłem temu co napisałeś?

Oglądałem do momentu kiedy zaczęła grać Świątek.

No to jak przewidywania przed meczem Igi?

Ja obstawiam że będzie ciężki a Emma będzie gryzła kort.

Wygląda, że wreszcie skupiła się na tenisie i pewnie marzy jej się efektowny powrót. Tyle, że wielkie oczekiwania i chłodna głowa to rzeczy, które nie każdy umie pogodzić.

Iga też ma coś do udowodnienia, więc spodziewam się ostrej walki od samego początku a wygra ta, która opanuje nerwy.

Publiczność może być po stronie Raducanu więc walka będzie ciężka. Mam nadzieję, że Iga nie pędzie się podpalała i waliła na siłę, jak przetrzyma pierwszy atak Emmy to będzie dobrze.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Na razie idzie lepiej, niż się spodziewałem. Iga bardzo skupiona, gra starannie, praktycznie nie popełnia błędów, a Emma nie ma wielu argumentów.

Jestem Europejczykiem.

No cóż, Raducanu rozczarowuje - zdecydowanie przeszacowałem jej możliwości. A raczej determinację, bo po przebłyskach widać, że możliwości ma, ale nie ma determinacji i woli walki których się spodziewałem.

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

No cóż, Raducanu rozczarowuje - zdecydowanie przeszacowałem jej możliwości. A raczej determinację, bo po przebłyskach widać, że możliwości ma, ale nie ma determinacji i woli walki których się spodziewałem.

Możliwości to ma każdy. Raducanu   przy Idze jak juniorka i różnica dwóch a może nawet trzech klas.

Edytowane przez jackk
6 godzin temu, Zbig napisał:

niestety w męskim tenisie pozbieranie się po poważnej kontuzji to często mission impossible.

Teza kompletnie od czapy. 
Raz - Hurkacz nie miał żadnej poważnej kontuzji.
Dwa - niby dlaczego po kontuzji pozbieranie się jest niemożliwe??
Trzy - dlaczego to dotyczy tylko męskiego tenisa...chyba tylko sam poeta wie, co miał na myśli.

Tyle bzdur w jednym zdaniu.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Iga bardzo skupiona, gra starannie, praktycznie nie popełnia błędów

Właśnie o to chodzi w "naprawianiu" Igi.

Daria wylądowała w drugim rzędzie, a obok Wima siedzi Ryszczuk.
Wymieniają się uwagami i, czego nie zauważyłem u Wiktorowskiego, Wim robi notatki.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Wszystko ładnie pięknie, tylko że dotychczas Iga nie trafiła na rywalkę, która byłaby w stanie postawić się dłużej niż pół seta... Trzeba jednak przyznać, że imponuje spokojem i koncentracją, do tego zajebiaszcza kondycja i coraz mniej dziewczęcego tłuszczyku 💪 brawo, gramy dalej! 

Jest dobrze. A czy wystarczająco dobrze by wygrać turniej? Zobaczymy,
Bo chyba nie ulega wątpliwości, że celem jest zawsze wygrywanie turniejów wielkoszlemowych. 
Widzę postęp, widzę poprawę w grze Igi. Nawet jeśli Raducanu nie była zbyt wymagająca to wynik meczu jest taki, bo Polka grała niemal perfekcyjnie.
Oczywiście w każdym dniu dyspozycja jest trochę inna ale mam nadzieję, że Iga jest na fali wznoszącej, gra coraz pewniej i zobaczymy ją w sobotnim finale.

11 godzin temu, partick napisał:

Daria wylądowała w drugim rzędzie, a obok Wima siedzi Ryszczuk.
Wymieniają się uwagami i, czego nie zauważyłem u Wiktorowskiego, Wim robi notatki.

W takim razie szkoda, że nie oglądałeś United Cup. Wim praktycznie w każdej przerwie dawał rady Idze, prze czym wyglądało to raczej jak dyskusja a nie zrób to, zrób tamto jak z Wiktorowskim.

Patrząc na zachowanie i mowę ciała widać było zupełnie inny układ, niż poprzednio.

Jestem Europejczykiem.

W takim razie szkoda, że nie oglądałeś United Cup. Wim praktycznie w każdej przerwie dawał rady Idze, prze czym wyglądało to raczej jak dyskusja a nie zrób to, zrób tamto jak z Wiktorowskim.
Patrząc na zachowanie i mowę ciała widać było zupełnie inny układ, niż poprzednio.
Też zwróciłem na to uwagę. Dobrze że na początku współpracy trafili na turniej gdzie coaching w trakcie jest dozwolony.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.