Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Żałośnie to wygląda. Był kroczek do przodu w Stuttgarcie, to teraz zwrot w tył. Ona nic nic nie widzi. nie wyciąga żadnych wniosków. Iga strasznie nieefektywna, straszliwie niepewna.

Śmieszą już teksty w necie, że Iga jest zdecydowaną faworytką w tym meczu i że Indonezyjka sensacyjnie prowadzi. 😆

...czy tam Filipinka...co za różnica. 😉

Dawno Świątek nie oglądałem i jest dużo gorzej niż myślałem… w tej chwili to jest tragedia. Bo ta Filipinka nic wielkiego nie reprezentuje no może za wyjątkiem podchodzenia blisko gdy Świątek serwuje drugiego czym wkurza wyraźnie Świątek .

1 minutę temu, jackk napisał:

Dawno Świątek nie oglądałem i jest dużo gorzej niż myślałem… w tej chwili to jest tragedia. Bo ta Filipinka nic wielkiego nie reprezentuje no może za wyjątkiem podchodzenia blisko gdy Świątek serwuje drugiego czym wkurza wyraźnie Świątek .

No ale są zagrania bardzo dobre, ale jest ich może ze 30%, tym się nie da w tenisie wygrać na poziomie WTA1000, chyba że przeciwniczka się rozklei, ale na to się nie zanosi. Niemniej poczekajmy.

1 minutę temu, Zbig napisał:

No ale są zagrania bardzo dobre, ale jest ich może ze 30%, tym się nie da w tenisie wygrać na poziomie WTA1000, chyba że przeciwniczka się rozklei, ale na to się nie zanosi. Niemniej poczekajmy.

Na początek zacząć przebijać o jedną piłkę więcej ograniczyć błędy tylko o 25% i z pierwszego wziasc 10% i bardzie plasować zamiast walić patelnia i będzie dobrze tak jak w tym ostatnim gemie…

No i znowu to samo…

Ale skąd u niej takie wahania ‘formy’ dosłownie z gema na gem? Dawno jej nie oglądałem i nie mogę uwierzyć w to co widzę. Bo ta panienka z którą gra to takie gorsze wcielenie Fernandez nic specjalnego…

57 minut temu, soundchaser napisał:

...czy tam Filipinka...co za różnica.

Polka, czy tam Rosjanka... co za różnica (dla Filipińczyka albo Indonezyjczyka). Tak byś chciał?

A u Panów Majchrzak jako lucky loser za Alcaraza.

Lo Jezu nie trzymałem rakiety w ręku 30 lat ale tego woleja to bym skończył…

Sa pozytywy bo Iga zaczęła grać na swoim  poziomie a może przeczytała co napisałem  powyżej che che?

Gdyby Iga była w swojej wysokiej dyspozycji, to mecz z tak grającą Ealą jak dziś byłby materiałem na podwójny bajgiel. No ale, zrewanżowała się, jest kolejna runda, na lepszą grę trzeba poczekać. Jak się wygrywa to styl (ten był dziś przez więszą część meczu beznadziejny) schodzi na dalszy plan.

Widzę, że niektórym dopisuje dobry humor i samopoczucie -  a sprawa jest b. poważna... kończąca się kariera rewelacyjnie zapowiadającej się tenisistki.....

(Obym musiał to w odpowiednim momencie "odszczekać")

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

A ile jest obecnie w turze swietnie zapowiadających się  dziewczyn ktore malo co zdobyly , zainwestowales  cos w Ige ze tak sie martwisz ? Moze jakbys przejrzal jej umowy z WTA czy sponsorami to inaczej bys cwierkal...tenis to nie tylko kort.

12 minut temu, marynarz80 napisał:

A ile jest obecnie w turze swietnie zapowiadających się  dziewczyn ktore malo co zdobyly , zainwestowales  cos w Ige ze tak sie martwisz ? Moze jakbys przejrzal jej umowy z WTA czy sponsorami to inaczej bys cwierkal...tenis to nie tylko kort.

Dokładnie.  15 M$ off field i drugie miejsce w rankingu best paid 2024. A w tym roku w tej pierwszej nieudanej części sezonu 2 M$ na korcie i pewnie ze dwa razy tyle poza... Stąd zapewne to pobłażliwe spojrzenie 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za pogorszeniem wyników idzie (co prawda ze sporym opóźnieniem) pogorszenie kontraktów reklamowych.

To prawda, że Iga od sporego czasu nic nie musi i może zawiesić rakiety na kołek. Ale czy tego chce? Patrząc na jej nerwowe reakcje to na pewno nie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Pewnie, że nie. Ona nie gra dla pieniędzy jak Radwańska. Jest niesamowicie ambitna i żądna sukcesów. Ostatnio ma problemy z dyspozycją i stabilizacją ale miejmy nadzieję, że je rozwiąże i wróci do wygrywania turniejów. Tych najważniejszych.

30 minut temu, soundchaser napisał:

miejmy nadzieję

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Nie mialem na mysli pieniedzy tylko obowiazki jakie naklada WTA czy czas poswiecany sponsorom etc

To samo dzieje sie w swiecie artystow , to nie sa osoby wolne , niezalezne jak nam sie wydaje .

Teraz "broni" punkty rankingowe trzy x 1000 (Madryt, Rzym, RG). 

Jeśli żadnego nie wygra, straci proporcjonalnie do osiągów w każdym. To wiem, a co jeśli wszystkie obroni?

Wtedy wyjdzie tylko/"aż" na 0, czy cokolwiek zyska?

Jak to jest w tym idiotycznym liczeniu?

18 minut temu, iro III napisał:

Jeśli żadnego nie wygra, straci proporcjonalnie do osiągów w każdym. To wiem, a co jeśli wszystkie obroni?

O tej porze sezonu to już tylko patrzę na WTA Race.

3 godziny temu, iro III napisał:

Wyjdzie na zero. Podobnie jak każda inna tenisistka, która w poprzednim sezonie wygrała trzy turnieje z rzędu - pod warunkiem, że w obecnym są identycznie punktowane.

(Wiem, w 2024 nie było takiej oprócz Igi).

2 godziny temu, Zbig napisał:

O tej porze sezonu to już tylko patrzę na WTA Race.

Otóż to.

55 minut temu, dong napisał:

Wyjdzie na zero

Wiec jednak wymyślili to chorzy z zachłanności na kasę de*le. To jest współczesna forma niewolnictwa.

Jak to wygląda?

Więcej punktów na plus do rankingu, od tej która turniej wygrała (i obroniła tytuł), zdobywa ta, która przeszła jedną rundę (jeśli tylko w poprzednim roku w pierwszej rundzie odpadła)!?!!?? 🤣

Edytowane przez iro III

Pisałem parę razy o debilnym przyznawaniu punktów w tenisowym rankingu, to mnie tutejsi eksperci pouczali, że to bardzo przemyślane i mądre. 😉
Iga wygrała w zeszłym roku te 3 turnieje i nawet jak je teraz wygra to nic nie zarobi. W każdym innym przypadku straci punkty... to "za karę", że wygrała rok temu.
Przecież to jakaś banda kretynów wymyśliła.
Możemy się spodziewać, że po tych 3 turniejach spadnie np. na 5 miejsce w tym chorym rankingu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.