Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wyjściem słuchawkowym Alpha Arcam 6 plus

ollox

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmacniacz Alpha Arcam 6 plus. Po podpięciu słuchawek do wyjścia słuchawkowego, dźwięk pojawia się w słuchawkach, ale nie ma odcięcia sygnału do kolumn i dźwięk leci również z kolumn. W jednym z serwisów panowie stwierdzili, że ten sprzęt tak po prostu działa fabrycznie, co wydaje mi się być kompletnie nielogiczne. I co ciekawe, jeśli chciałbym zmienić to wymagana będzie modyfikacja sprzętu za kilka stówek. 

Czy ktoś posiada lub posiadał ten sprzęt i może potwierdzić jak on u niego działał i czy spotkal się z takim problemem?

5 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Hej.

A do czego służy guzik SP1?

SP1 , a nie przypadkiem SP2?

SP2 służy do rozdzielenia sygnału na osobny tor sygnału dla np. wysokich i średnio-niskotonowych głosników.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Raczej do drugiej pary ( SP2 ), więc przełączenie odłącza głośniki ( SP1 ).

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Miałem na myśli SP2.

W manualu jest napisane że Para wyjść 1 jest podpieta na stałe!
Guzik SP2 odłącza 2 parę wyjść glośnikowych. A używasz oby wyjść? Może głośniki daj pod SP2 i guzikiem je sobie wyłączysz.

4 minuty temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Miałem na myśli SP2.

W manualu jest napisane że Para wyjść 1 jest podpieta na stałe!
Guzik SP2 odłącza 2 parę wyjść glośnikowych. A używasz oby wyjść? Może głośniki daj pod SP2 i guzikiem je sobie wyłączysz.

Tylko nadal sekcja SP1 będzie pracować i podczas zwiększania głosności końcówki w takim przypadku  będa pracowały bez obciążenia. Czy to dobrze dla sprzętu niech każdy sam sobie odpowie.

A co to lampa czy jak?

W instrukcji tak jest zalecanef4b69a985b8c6ba26553b45b51ea5bf3.jpg

Z tranzystorowym wzmacniaczem nic się nie stanie... nowoczesne lampy tez mają zabezpieczenia.

4 minuty temu, AndrzejPiaseczno napisał:

A co to lampa czy jak?

W instrukcji tak jest zalecane

Ukryta Zawartość

Widzisz Andrzeju i tutaj udzieliłeś odpowiedź na wszystkie pytania - sprawa jasna. 

Nie zerkałem na manual - a z serią Alfa nie mam nic wspólnego od wielu lat. Czyli wyjaśnione i pozostaje podziękować!

Ukryta Zawartość

I wszystko jasne - wystarczy podpiąć do SP2 i odłączać ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

7 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Z tranzystorowym wzmacniaczem nic się nie stanie

Też taki byłem pewny z AZUR 851W CA. Raz się wyłączyła -  "zabezpieczenie" i... więcej nie wstała końcówka. Wadliwy egzemplarz? Być może, od tego czasu praktykuję zasadę "podłączone - włączone".

Ale to już na inny temat rozważania :)

Pozdrawiam

Tłumacząc instrukcję:

Jeżeli życzysz sobie słuchać tylko słuchawek, podłącz głośniki do wyjścia oznaczonego jako SP2 i zwolnij guzior SP2 by je odłączy...

Też taki byłem pewny z AZUR 851W CA. Raz się wyłączyła -  "zabezpieczenie" i... więcej nie wstała końcówka. Wadliwy egzemplarz? Być może, od tego czasu praktykuję zasadę "podłączone - włączone".
Ale to już na inny temat rozważania :)
Pozdrawiam
To angielska maszyna z kwarcu ze Szkockich plaż smaganych deszczem 364 dni w roku... to się nie ma prawa spierdzielić..

Btw. Widziałem kiedyś koszulkę z napisem..

Keep calm and listen music... a pod spodem mniejszą czcionką... I.m from Poland and I cant't be calm.... kur#a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.