Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  103 członków

Gato Audio Klub
IGNORED

Gato Audio Klub

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

👍

Jakiej wielkości masz pokój ?

Powierzchnia salonu to ok 35mkw ale z prawej strony jest otwarty na dalsza część (jadalnia, kuchnia, korytarz).

FM-30 absolutnie nie są za małe do takiej powierzchni - grają obfitym dźwiękiem z dużą ilością powietrza...Na czas odsłuchu odsuwam je od ściany o jakiś metr.

Normalne słuchanie to poziom 15-25 na DIA-250S a wieczorem schodzę do 6-8 nawet.

Edytowane przez Ataszek

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

41 minut temu, Ataszek napisał:

Powierzchnia salonu to ok 35mkw ale z prawej strony jest otwarty na dalsza część (jadalnia, kuchnia, korytarz).

FM-30 absolutnie nie są za małe do takiej powierzchni - grają obfitym dźwiękiem z dużą ilością powietrza...Na czas odsłuchu odsuwam je od ściany o jakiś metr.

Normalne słuchanie to poziom 15-25 na DIA-250S a wieczorem schodzę do 6-8 nawet.

25 to już jest dosyć głośno, czy ucieka Ci dźwięk przez to, ze jest otwarta przestrzeń ?

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

25 to już jest dosyć głośno, czy ucieka Ci dźwięk przez to, ze jest otwarta przestrzeń ?

25 już się robi głośno to prawda....częściej zakres ok. 15 

Trochę ucieka ale nic nie poradzę....nie mam dedykowanego pomieszczenia odsłuchowego - trzeba się cieszyć tym co jest 😉

14 minut temu, tied napisał:

Mam pytanie do użytkowników gato 250S npm odnośnie kabla sieciowego…jaki macie wpięty i jakie zmiany wnosi?

Pytasz o zasilający ?

Czy sieciowy lan rj45 ?

10 minut temu, Ataszek napisał:

25 już się robi głośno to prawda....częściej zakres ok. 15 

Trochę ucieka ale nic nie poradzę....nie mam dedykowanego pomieszczenia odsłuchowego - trzeba się cieszyć tym co jest 😉

Masz wersję mkI czy już mkII ?

10 minut temu, tied napisał:

O zasilający ale jak masz jakiś ciekawy lan dający poprawę dźwięku to chętnie poczytam

Lan cat6 miedź 4N w pełnym ekranie jest ok do standardowego router'a, 

Zasilający w integrze bardzo dobrze spisywał się Elecaudio na Viborg'ach

Po przejściu na PRD 3S + PWR 222 zmieniłem na BK 6,2mm2 też na Viborg'ach i jest bardzo dobrze

20 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Masz wersję mkI czy już mkII ?

mkI

17 minut temu, tied napisał:

O zasilający ale jak masz jakiś ciekawy lan dający poprawę dźwięku to chętnie poczytam

Ja mam Solid Core Audio Power No. 6 PRO - podstawowy ale bardzo solidny kabel.

Ok dzięki..lan też mam cat6..a zasilający myślałem o enerze lub solid core ale nie wiem czy warto…

2 minuty temu, Ataszek napisał:

Ja mam Solid Core Audio Power No. 6 PRO

O widzisz …pisałem w czasie jak dodałeś odpowiedź… wracając do pro 6 czy nie masz za dużo basu? W opisie kabla czytałem, że ten zakres eksponuje..

15 minut temu, tied napisał:

O widzisz …pisałem w czasie jak dodałeś odpowiedź… wracając do pro 6 czy nie masz za dużo basu? W opisie kabla czytałem, że ten zakres eksponuje..

Tylko co tu rozpatrywać czy za dużo , za mało jak każdy ma inny system , pomieszczenie , akustykę etc. .......

Nie porównywałem z innym kablami w tym samym systemie ale mi on nie wprowadza żadnych niepożądanych zmian... 

Edytowane przez Ataszek

22 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

6,2mm2

a co da przewód 6,2mm2, jak od rozdzielni do gniazda wtykowego w ścianie masz (najprowdopodobniej) 2,5mm2. 

Przewody zasilające muszą być porządne, tzn. wtyk ma mieć dobry styk z widelkami gniazda, samo gniazdo tez nie najtansze ospel, przekroj przewodów taki jak w ścianie i tyle.

Przy dlugosciach 1/2/3m nie wystepuje praktycznie zjawisko spadku napięcia, wiec tylko rezystancja styku ma znaczenie.

1 godzinę temu, LOBO_M napisał:

a co da przewód 6,2mm2, jak od rozdzielni do gniazda wtykowego w ścianie masz (najprowdopodobniej) 2,5mm2. 

Przewody zasilające muszą być porządne, tzn. wtyk ma mieć dobry styk z widelkami gniazda, samo gniazdo tez nie najtansze ospel, przekroj przewodów taki jak w ścianie i tyle.

Przy dlugosciach 1/2/3m nie wystepuje praktycznie zjawisko spadku napięcia, wiec tylko rezystancja styku ma znaczenie.

Przedzkadza w czymś/komuś 6,2mm2 ?

A podtynkowy mam akurat British Knight 6,2mm2 no i co mi zrobisz ? 😇

Edytowane przez Zbi_Rek

Jeśli ktoś posiada kolumny w lakierze HG polecam zabezpieczyć je woskiem (ja użyłem świetnego z firmy Fusso) - efekt jest niesamowity a i powłoka jest zabezpieczona....👍

img_20211119_1908111.jpg

45 minut temu, Ataszek napisał:

Jeśli ktoś posiada kolumny w lakierze HG polecam zabezpieczyć je woskiem (ja użyłem świetnego z firmy Fusso) - efekt jest niesamowity a i powłoka jest zabezpieczona....👍

img_20211119_1908111.jpg

I będą się świetnie kleiły drobinki kurzu do miękkiego wosku ? 🤔

18 minut temu, Ataszek napisał:

Oj kolego nie znasz chyba tematu.....

Kolega postawił znak zapytania

A to znaczy, że pytając chce dowiedzieć się czy kurz z miękkim woskiem nie będzie się glucił

4 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

Kolega postawił znak zapytania

A to znaczy, że pytając chce dowiedzieć się czy kurz z miękkim woskiem nie będzie się glucił

A kto napisał że to jest miękki wosk ? 

Czy kolega zna produkty tego typu i ich zastosowanie czy tylko udaje bo ten dialog niepotrzebne zmierza w złym kierunku....

Kto ma wiedzieć i będzie chciał sobie zabezpieczyć powierzchnie lakierowane to w/w produkt nadaje się do tego idealnie.

Godzinę temu, Ataszek napisał:

A kto napisał że to jest miękki wosk ? 

Czy kolega zna produkty tego typu i ich zastosowanie czy tylko udaje bo ten dialog niepotrzebne zmierza w złym kierunku....

Kto ma wiedzieć i będzie chciał sobie zabezpieczyć powierzchnie lakierowane to w/w produkt nadaje się do tego idealnie.

Trzeci raz oznajmiam, że będąc w posiadaniu gratów ozdobionych piano black nigdy nie przyszło mi do głowy wypaćkać woskiem lakierowaną powierzchnię

Czyli wynika z tego co napisałeś, ja nie z tych "kto ma wiedzieć"

Więc ja nie ma wiedzieć i dlatego nie poćkać lakieru, a Ty nie chcieć mi powiedzieć dlaczego wosk pszczeli idealnie nadaje się właśnie do tego celu 😱

• 5 tygodni później...
W dniu 7.01.2022 o 12:50, recio napisał:

Dzień dobry, mam pytanie do klubowiczów, jak Xaviany zgrywają się z Gato? Chodzi mi po głowie Gato 150 amp, a mam Perla madre?

Jak nie wepniesz i nie posluchasz to nie bedziesz wiedzial. Jest tyle zmiennych - kable glosnikowe, IC, zasilające, transport, dac, akustyka, wlasne postrzeganie dzwieku. Gato amp-150 to gesto grający amp z bardzo dobrym rozciagnieciem pasm w dol i gore. Bardzo mocny(trzyma za morde glosniki), dynamiczny. Grający nasyconą barwą srednica.

Edytowane przez Cybermike1
W dniu 7.01.2022 o 12:50, recio napisał:

Dzień dobry, mam pytanie do klubowiczów, jak Xaviany zgrywają się z Gato? Chodzi mi po głowie Gato 150 amp, a mam Perla madre?

Miałem połączenie Gato-Xavian tylko inne modele : DIA-250 + Giulia (na prądożernych SS) - Gato bez zająknięcia potrafił je wysterować.....choć zawsze może być lepiej 😉 

Dzięki, za odpowiedzi. Oczywiście, że trzeba posłuchać, mam kilka typów: Gato, Norma Audio, Bladelius, muszę popróbować. Xaviany kochają prąd i wydajne wzamki, więc myślę, że powinno być dobrze z Gato, zobaczymy...

Mam pytanie do użytkowników wzmacniaczy Gato. Czy jest ktoś kto posiada/posiadał DIA 250s i AMP 150? Głównie chodzi mi o różnice, które były pomiędzy tymi dwoma wzmakami. Zapoznałem się z tematem o charakterystyce brzmieniowej ale chciałbym się dowiedzieć od osoby mającej na codzień taką amplifikację jakie zmiany zaobserwował czy były to marginalne różnice itd. itd.?

16 godzin temu, Marek K. napisał:

Czy jest ktoś kto posiada/posiadał DIA 250s i AMP 150?

O ile dobrze pamietam jedna osoba opisywala to w tym watku... nie czytalo sie? 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 17.01.2022 o 14:48, rafa napisał:

O ile dobrze pamietam jedna osoba opisywala to w tym watku... nie czytalo sie? 😉

Nie czytało sie… pozostaje mi tylko wziąść do domu porównać i samemu się przekonać. Only one way 👍

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.