Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Streamer kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Jentle napisał:

Witam,

nie znalazłem odpowiedzi podobnej więc konkretne pytanie.

Do obecnego systemu stereo chciałbym dodać streamer i/lub dac. Budżet to 1500, max 2000.

NAD 356BEE z Audio Academy Hyperion III.

Wiem, że zasadniczo podejścia są dwa: streamer jako transport i dobry DAC lub dobry streamer z wbudowanym DAC.

Wymaganiem „must have” jest wejście optyczne i USB do DAC/Streamera, odtwarzanie i sterowanie przez WiFi ze smartfona. Opcjonalnie ”nice to have” BT do słuchawek.

Pytanie co zagra lepiej w tym systemie i w tym budżecie.

- używany Cambridge Audio Stream Magic 6

- nowa Yamaha WXC-50

- iEast M30 Pro (transport) + po optyku Topping D50/D30/DX3Pro

- Chromecast Audio (transport) + po optyku Topping D50/D30/DX3Pro

- inne?

W okolicy 2000zl kupisz na rynku wtórnym Cambridge Stream Magic 6 po mojej modyfikacji . 

Druga , na tą chwilę lepsza opcja to modyfikowana Yamaha NP-S303 . Nie ma wejść cyfrowych ale gra bardzo dobrze pliki wprost z dysku USB  ( lepiej od Cambridge ) , bardzo dobrze Spotify i radio internetowe .

Jest to mój obecny strumieniowiec . Na plikach hi-res gra lepiej niż topowy i jeden z najwyżej ocenianych odtwarzaczy CD , Ayre C-5xeMp którego też mam .

I jeszcze pytanie czy Twój NAD C356BEE jest fabryczny czy po modyfikacji ?

Godzinę temu, Adam 38 napisał:

mając już przyzwoity DAC we wzmacniaczu. 

Jak bardzo przyzwoity, bo w tych wzmakach co bywały u mnie, zewnętrzny zawsze miał przewagę nad wbudowanym we wzmacniaczu.

Zresztą wiesz, pisaliśmy o tym, bo ani Atoll IN300, ani Hegel H190 nie wypadły lepiej ze swoimi dakami w bebechach.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Jak bardzo przyzwoity, bo w tych wzmakach co bywały u mnie, zewnętrzny zawsze miał przewagę nad wbudowanym we wzmacniaczu.

Zresztą wiesz, pisaliśmy o tym, bo ani Atoll IN300, ani Hegel H190 nie wypadły lepiej ze swoimi dakami w bebechach.

Nie będę go tu oceniał, dla mnie na tę chwilę wystarcza to co siedzi w Cyrusie 8.2 a sam wiesz, że wszystko kwestią upodobań i synergii z resztą zabawek. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Godzinę temu, muda44 napisał:

W okolicy 2000zl kupisz na rynku wtórnym Cambridge Stream Magic 6 po mojej modyfikacji

Marcin, nawet za 1700 widziałem ostatnio.

Mógłbym tu coś więcej o twoim modzie napisać (dodałem też coś od siebie) , bo jeszcze kilka dni temu miałem na stanie bardzo drogie źródło, oczywiście była "konfrontacja" tych urządzeń, a jakże ?

Nie będę pisać publicznie, bo fala hejtu i audiomitowców tu na mnie spadnie, a i przy okazji tobie mogło by się skapnąć, to nie to forum.

Kilka osób z AS dzwoniło już do mnie, jak się okazało nie tylko do mnie, a do kilku innych chłopaków ze streamerami po twoim modzie, żeby się tylko upewnić co i jak.

Pozdro

8 minut temu, Adam 38 napisał:

Nie będę go tu oceniał, dla mnie na tę chwilę wystarcza to co siedzi w Cyrusie 8.2 a sam wiesz, że wszystko kwestią upodobań i synergii z resztą zabawek

I kabelkufffff ???

Edytowane przez sir.jax

6 minut temu, sir.jax napisał:

I kabelkufffff ???

Proponuje nie wchodzić tu na tematy kabli bo zaraz zacznie się tradycyjne 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

najlepiej to V2 po modyfikacji ,  nie licząc gorszego wyświetlacza to parę rzeczy lepiej funkcjonuje niz w cxn np wyszukiwanie stacji radiowych poruszanie po menu

8 minut temu, Adam 38 napisał:

Ukryta Zawartość

Hahahahaha.

Przecież jaja sobie robię, znam twoje podejście do tego tematu, więc wisz ?

Dobre kabelki nie są złe ?

Ukryta Zawartość

29 minut temu, sir.jax napisał:

Marcin, nawet za 1700 widziałem ostatnio.

Mógłbym tu coś więcej o twoim modzie napisać 

Yamahy czy Cambridge ?

2 godziny temu, Dari napisał:

Nie rozważasz Onkyo 6170? Trochę ponad budżet, ale z tego co wiem to wart ceny. A używkę zmieścisz na pewno w budżecie.

Rozważam ale on nie ma wejścia innego niż USB a potrzebne mi jest optyczne (TV) a i coaxialne by się przydało. Także jako DAC mało użyteczny.

Dźwiękowo byłby najlepszy z tych wszystkich.

2 godziny temu, costa brava napisał:

jak stream magic 6 to tylko w wersji V2, jedynka nie jest juz aktualizowana  nie ma natywnie Tidala i radia flac, nie ma pełnej obslugi plikow 24/192, jest duzo wolniejsza sprzętowo  itd itp...

Dokładnie ten. Do wyrwania używany za 2000. Ale aplikacja ma Ocenę 1.8 w sklepie. Z ciekawości spojrzałem, siermiężna.

9 minut temu, sir.jax napisał:

CA SM6 v2

Poprawa zasilania płyty głównej, poprawa zasilania przetworników , poprawa toru analogowego i coś czego nie widać a wpływa na brzmienie .

10 minut temu, Jentle napisał:

Rozważam ale on nie ma wejścia innego niż USB a potrzebne mi jest optyczne (TV) a i coaxialne by się przydało. Także jako DAC mało użyteczny.

Dźwiękowo byłby najlepszy z tych wszystkich.

Do TV to Ci starczy DAC za 60zl , jak jest dobry strumieniowiec wejścia cyfrowe nie są potrzebne .

2 godziny temu, muda44 napisał:

W okolicy 2000zl kupisz na rynku wtórnym Cambridge Stream Magic 6 po mojej modyfikacji . 

Druga , na tą chwilę lepsza opcja to modyfikowana Yamaha NP-S303 . Nie ma wejść cyfrowych ale gra bardzo dobrze pliki wprost z dysku USB  ( lepiej od Cambridge ) , bardzo dobrze Spotify i radio internetowe .

Jest to mój obecny strumieniowiec . Na plikach hi-res gra lepiej niż topowy i jeden z najwyżej ocenianych odtwarzaczy CD , Ayre C-5xeMp którego też mam .

I jeszcze pytanie czy Twój NAD C356BEE jest fabryczny czy po modyfikacji ?

Póki co fabryczny. Czytałem o Twoim modzie. Sprzęt jeszcze się wygrzewa. Jak okrzepnie to pomyślę czy czegoś mi brakuje ale i tak bez testu jeden obok drugiego się nie obędzie.

7 minut temu, muda44 napisał:

Poprawa zasilania płyty głównej,

W v1 jak by trochę mniej ...

?

10 minut temu, muda44 napisał:

Do TV to Ci starczy DAC za 60zl , jak jest dobry strumieniowiec wejścia cyfrowe nie są potrzebne .

A chromecast? 

1 godzinę temu, Adam 38 napisał:

Ukryta Zawartość

Gif - perfekt. Może jednak poruszmy ten temat @Adam 38? 

Ukryta Zawartość

Oświadczam, że i ja i S4Home jesteśmy 100 % hetero. Zainteresowani muszą się obejść smakiem ? 

Edytowane przez Adam 38

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Apropo tych kabli, co tam u Was gra? ? 

Yyyyyyyyy.....

U mnie głośniki, takie tam monitory - grają nawet, a kable to dodatek, jakoś to trzeba połączyć przecie ???

Edytowane przez sir.jax

49 minut temu, sir.jax napisał:

Yyyyyyyyy.....

U mnie głośniki, takie tam monitory - grają nawet, a kable to dodatek, jakoś to trzeba połączyć przecie ???

Zaskocz mnie i powiedz że tym dodatkiem jest Nordost Valhalla 2? ??

Ktoś miał okazję "przerabiać" Denona DNP-720AE?

Mam okazję kupić a zależy mi też na tunerze FM i obsłudze pilotem wzmacniacza. Nie chcę też mnożyć urządzeń na szafce.

7 minut temu, porlick napisał:

Mam okazję kupić a zależy mi też na tunerze FM i obsłudze pilotem wzmacniacza. Nie chcę też mnożyć urządzeń na szafce.

Spytaj @muda44, może miał okazje z tym urządzeniem ? 

14 minut temu, porlick napisał:

ja, juz daaawno :) co chcesz wiedzieć?

dźwięk raczej kiepski chocbyw porównaniu z jego następcą 730ae i tylko 3 stacje internetowe do zaprogramowania

19 minut temu, costa brava napisał:

dźwięk raczej kiepski chocbyw porównaniu z jego następcą 730ae i tylko 3 stacje internetowe do zaprogramowania

O lepszej jakości 730-tki słyszałem, miałem jednak nadzieję, że różnica nie jest duża. Jest aż tak źle?

3 stacje??? Niemozliwe- może 30? Chyba, że sobie zartujesz... ?

35 minut temu, S4Home napisał:

Spytaj @muda44, może miał okazje z tym urządzeniem ? 

Pisałem w cudzysłowie. Nie zależy mi na grzebactwie, tylko poznaniu, czy testowaniu sprzętu.

no tylko 3 bo to były początki streamingu...w 730ae juz 50, a w 800ne 200 stacji...zresztą w dzisiejszych Cambridgach jest ich "aż" 20, to nie ma co sie dziwić że wtedy byli tacy co dawali 3

3 godziny temu, S4Home napisał:

Zaskocz mnie i powiedz że tym dodatkiem jest Nordost Valhalla 2? ??

Nordosty nie moja bajka.

16 godzin temu, sir.jax napisał:

Nordosty nie moja bajka.

W takim razie jakie okablowanie się marzy? ?

19 godzin temu, porlick napisał:

Pisałem w cudzysłowie. Nie zależy mi na grzebactwie, tylko poznaniu, czy testowaniu sprzętu.

To inaczej, napisz na czym Ci zależy? Co ten Denon ma spełniać? Oprócz tego, że lubi go raz z czas rozłączyć z siecią to jest okej. Posiada lekko ocieplone brzmienie, stonowane, może momentami trochę nudne, ale dobrze współpracuje z jaśniejszymi elektronikami.

1 godzinę temu, S4Home napisał:

To inaczej, napisz na czym Ci zależy?

Już pisałem- na połączeniu z tunerem FM w jednej obudowie i obsludze pilotem systemowym Denona. Oraz przyzwoitej jakości dźwięku. 

Te 3 komórki pamięci skutecznie mnie zniechęciły.

Zostanę z "tradycyjnym" tunerem FM i radiem internetowym z komórki- połączonym ze wzmacniaczem za pomocą odbiornika BT audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi