Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki maly wzmacniacz do MA Bronze 6

nodek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje malego wzmacniacza do moich kolumn Monitor Audio Bronze 6, na poczatku graly z Sony TA-F555ES bylem z niego bardzo zadowolony i spelnial moje oczekiwania niestety po jakims czasie umarl :( znalazlem na szybko na zamiane Denona PMA-860 i jestem tez z niego bardzo zadowolony- troche brakuje tutaj basu wzgledem sonego ale przezwyczailem sie do tego ale niestety tez zaczynaja sie z nim problemy, traci moc na lewej lewym kanale i gra ciszej, pierdzi albo slychac klikanie przekaznikow od wyboru zrodla.

Okresle moze warunki w jakich uzywam sprzetu.

Pomieszczenie okolo 18m2

Muzyki slucham dosc cicho dlatego chcialbym aby wzmacniacz dobrze dzialal nawet przy bardzo niskiej glosnosci, czesto slucham muzyki w nocy i skrecam regulator do zera zeby pozniej przekrecic galke o 1mm i sluchac z minimalna glosnoscia-w nocy to mi wystarcza.

Druga sprawa to maly gabaryt i nie za duza wage- chcialbym aby wzmaciacz wyladowal na polce na scianie zebym mial wiecej miejsca na biurku bo wlasnie to jest docelowe miejsce mojego sprzetu, niestety posiadanie wielkiego klocka na malym biurku zaczelo mnie denerwowac.

Szukam sprzetu uzywanego w granicach 1000 zlotych lub nowego do okolo 3-3,5 tys w tym przypadku zdecydowalbym sie go wziac na raty.

Bardziej jestem za nowym sprzetem tak aby nie miec problemow z uzywanym i psujacym sie sprzetem.

Nie zalezy mi na mocy wmacniacza ale chcialbym zeby milo gral i oczywiscie uciagnal te kolumny. Preferuje raczej neutralne granie, ni to "cieple" brzmienie ni to "zimne" po prostu neutralne, raczej dynamiczne bo glownie slucham metalu i rocka, gdzie kawalki potrafia byc naprawde szybkie.

*Wzmacniacz lacze z komputerem i to jest moje glowne zrodlo muzyki.

*Pilot bylby milym dodatkiem ale jezeli znajdzie sie bez to jakos sie obejde bez tego ustrojstwa. 

*Bardzo czesto uzywam wejscia sluchawkowego wiec to tez jest dla mnie mus.

*Plus, gdyby to nie byl sprzet z lat 70-90tych, ciagle kupuje stare sprzety bo takie fajne i dobre brzmienia ale niestety to wszystko sie bardzo psuje. chcialbym kupic cos 10... moze 15 letniego, zeby nie sypalo sie tak jak te dziadziusie :( , lub tak jak pisalem sprzet nowy :)

Jezeli chodzi o wyglad to chodzi mi o cos w stylu Audiolab 8000a czy Rotel RA-05 oczywiscie chodzi mi o wielkosc czyli po prostu malutki i plaski klocek.

Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi bo w sumie to zupelnie nie wiem czego szukac i sam przykladow nie bede tutaj wrzucac, chyba, ze te powyzej okaza sie trafione ;).

Na lapowca raczej chyba nie moge liczyc w tych kwotach? 

ehhh. POZDRAWIAM!

https://www.audiostereo.pl/topic/142891-jaki-maly-wzmacniacz-do-ma-bronze-6/

Może Cyrus ONE z nowej produkcji?

Miałem i było fajnie.

Rega Brio (zwłaszcza poprzednia wersja) jest też warta grzechu.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Ten Cyrus one wyglada calkiem ladnie, ma gniazdo sluchawkowe i podoba mi sie opcja bluetooth z tym, ze jest to nie standardowy wzmacniacz w sensie, nie ma zadnych regulacji tonow, loudnesa itp. Czekam na dalsze propozycje, chcialbym sie wybrac w tym tygodniu do jakiegos salonu audio i miec juz podparcie czego szukac.

14 godzin temu, Maraudio napisał:

Z takich "wielkich" maluchów to może warto posłuchać NUFORCE DDA 120, NUPRIME IDA-6, Audiolab M-ONE lub Advance Paris Smart Line AX1.

IDA-6 to wzmacniacz instalacyjny lub biurkowy. Nie sprawdz się w normalnym stereo. Ale IDA-8 to inna rozmowa i wcale tak wiele nie brakuje w budżecie kolegi do niej. szczególnie że ma kapitalne wejście USB z Sabre i obslugą DSD

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.