Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do laptopa w cenie do 200zl?

Bukaj

Rekomendowane odpowiedzi

I co z tego wynika, że coś jest droższe poza tym, że jest droższe? Poza tym nie pisałem o Encore bo pierwsze słyszę o czymś takim. Napisałem o tym co znam. A, to że Red jest droższy to wiem. Czy lepszy - trudno orzec. Jako wzmak słuchawkowy na pewno jest mocniejszy. Reszta zależy od gustu, a i tak różnice między nimi są małe na korzyść jednego czy drugiego.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

I co z tego wynika, że coś jest droższe poza tym, że jest droższe? Poza tym nie pisałem o Encore bo pierwsze słyszę o czymś takim. Napisałem o tym co znam. A, to że Red jest droższy to wiem. Czy lepszy - trudno orzec. Jako wzmak słuchawkowy na pewno jest mocniejszy. Reszta zależy od gustu, a i tak różnice między nimi są małe na korzyść jednego czy drugiego. Poza tym cena nie jest taka sama bo DFB kosztuje 250 zł co i tak przekracza budżet pytającego, ale używka już się w nim zmieści.

5 godzin temu, SZROT napisał:

Niestety kompletnie sie z tym nie zgadzam. Wlasciwie DAC poprawia dzwiek z laptopa o 100%. Po prostu dopiero na nim da sie sluchac muzyki a na integrze nie da. To chyba poprawa o 100% :) Poza tym wsrod uzywanych DAC do 500 zl mozna znalezc naprawde dobre konstrukcje.

to jest Yamaha i Polk Audio - zdecydowanie warto zainwestowac w dobry DAC

dokładnie...

Zależy jaki DAC, ostatnio kumpel który gra z kompa stacjonarnego na Windows /Foobar szukał DACa pożyczył na próbę od sąsiada z dołu Cambridge Audio Magic ( jakoś tak )- totalna porażka , trochę lepiej niż z kompa ale na pewno nie o 100%

potem testował jakiegoś xiang scheng i tez było slabo

ostatecznie kupił Moon 100d za 1000pln i dopiero teraz jest wyraźnie lepiej

wiadomo , ze jak reszta toru to głośniki za 300pln i wzmacniacz za 200pln, to nie ma co wydawać na DACa 1000pln, ale moim zdaniem to minimalna kwota ( za używany ) żeby kupić coś przyzwoicie grającego 

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, morawka napisał:

kumpel który gra z kompa stacjonarnego na Windows /Foobar

akurat komp stacjonarny to mogl miec dobra karte muzyczna, laptopy tego raczej nie maja, tylko zintegrowane :(

4 minuty temu, morawka napisał:

ale moim zdaniem to minimalna kwota ( za używany ) żeby kupić coś przyzwoicie grającego 

Wydana kwota pieniędzy nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku.

1 minutę temu, Misio38 napisał:

Wydana kwota pieniędzy nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku.

Przykro mi , ale niestety nie da się tanio i dobrze

oczywiscie jest wiele sprzętów , które maja cenę za wysoka w stosunku do tego co oferują ( magia marki, marketing, branżowe opłacone recenzje i forumowi doradcy robią swoje ) ale niestety 90% tanich urządzeń nie gra

jakosc niestety kosztuje ( nie tylko w audio, w każdej innej dziedzinie życia tez )

Ilu ludzi tyle opinii

4 minuty temu, morawka napisał:

ale niestety 90% tanich urządzeń nie gra

zgadzam sie z tym, z jednym jedynym wyjatkiem, sprzet z drugiej reki, uzywany, moze byc bardzo, bardzo "przeceniony" wrecz juz tani, a jakosc pozostaje na bardzo wysokim poziomie... nie raz udawalo mi sie kupic cos co kilka lat temu bylo tzw. "okretem flagowym" jakiejs firmy, a teraz kosztuje ulamek tej wygorowanej ceny... 

Korg gra, DF też gra i inne też grają. Ale wiem, że nikogo nie przekonam bo wiedząc, że słucha on tanie urządzenie i tak je zrąbie.

Korg jest ponoć całkiem niezły ( choć nie słuchałem )ale on chyba używany tez chodzi ok. 1000 pln

DF nie znam

w sumie to słyszałem tylko kilka "tanich" DACow i żadnego z nich nie zapamiętałem jako dobrze grającego 

Ilu ludzi tyle opinii

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.