Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

Z podlaczeniem generatora kwarcowego do PCM2702 nie ma wiekszego problemu ;) Nawet te tanie maja lepsza dokladnosc niz rezonatory kwarcowe dostepne w sklepie. Na wyjsciu potrzebny jest rezystor kilkaset ohm - inaczej mozna uszkodzic uklad.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-772-100001081 1170278134_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja tak z zupełnie innej beczki.

Zamawiał ktoś z was płytke avt??bo ja już drugi tydzień czekam i nic nie przyszło ,dostałem potwerdzenie że przyjeli zamówienie.Na meile tez nie odpowiadaja,obrazili sie czy co....:)

elgatoloco ~ a zamaiwles moze cos jeszcze poza ta plytka w jadnym zamowieniu ??? ja zamawialem od nich kilka razy rozne rzeczy miedzy innymi tez plytki pod PCM2702. Raz zamawialem kilka rzeczy i miedy innymi kilka koszulek termokurczliwych w roznych rozmiarach - po trzech tygodniach zadzwonilem do nich co jest z moim zamowieniem bo wisialo od 3 tygodni jako przyjete i otwarte i dowiedzielm sie ze nie wyslali bo nie maja jednego rzomiaru koszulki z tych co zamowilem :) powiedzialem panu ze jak nie maja jakiejs jednej glupiej koszulki to powinni mi dac bo sie nie moge doczekac na inne bardziej potrzebne rzeczy :) pan wykreslil ta koszulke i wyslal zamowinie :) poza tym przypadkiem zawsze przychodzilo po kilku dniach :)

No wiec tak zwracam honor bo przyszła dzisiaj:)no coż ja zawsze jestem niecierpliwy...:]Ale fakt faktem że kontaktu z klientem żadnego,a płytkę zamówiłem dokładnie 13 dni temu:)....Te opóżnienia to pewnie dla tego że wytrawianie trwa dłużej bo to w końcu mała płyteczka a i ścieżek dużo a już nie wspomne że tyle napisów...:)

Wiesz co Bacek,to zalezy,ja jak mam podpieta to dziwne rzeczy słycha czasem w głosnikach przy głosnym słuchaniu,sprawdzałem winna kompa(troszke jest rozebrany i mam w srodku z 5 wentylatorów,wiec hałasuje troszkę)musisz popróbowac.

Hmmm,robi je jakis kolo,poszukaj www.monterdiy.com ,potem sprzedaje je na kicie AVT (allegro)wiec pewnie to nie brzmi za dobrze bez odpowiednich przerobek:),a jak sie to ma do x-fi to nie mma pojecia bo nie sluchalem,PCM2702 jak dla mnie bomba i bije inne karty do 250 zl(stereo).Pozdrawiam

czesc, wersja pierwsza byla na plytce zaprojektowanej przezze mnie, plytka byla kiepskiej jakosci, z zle poprowadzona masa, wytrawiona ponadzerana. mk2 jest na profesjonalnej plytce msfalcona, dodatkowo wersja druga jest zaopatrzona w lepsze kondensatory i znbacznie lepsze zasilanie, w mk1 mialem jeden stabilizator dla cyfrowki, w mk2 sa 2. pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Witam w Nowym Roku i zycze wszystkim PCM2702 USB audio DAC userom wszystkigo dobrego !!! :) i dla odswierzenia watku cos ciekawego - wersja karty bez zewnetrznego zasilacza :) 5V podane bezposrednio z USB, 3.3V przez regulator TPS79633 a +/- 15V wytworzone przez modul przetwornicy DC-DC PT5062N firmy TI - calosc zasilania zblokowana wysokiej jakosci kondensatorami. Musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem jakosc dzwieku !!! spodziewalem sie szczerze mowiac czegos na przecietnym poziomie a dzwiek z tej karty nie rozni sie praktycznie niczym od wersji z pojedynczym transformatorem :) juz planuje poskladanie wersji z trzema niezaleznymi przetwornicami podrasowanymi liniowymi stabilizatorami dla wszstkichg napiec :))) i wszystko bezposrednio z USB - przypuszaczam ze to zastapi moja referencyjna wersje z rozbudowanym zewnetrznym zasilaczem :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Firma w ktorej pracuje bierze duzo elementow z TI i nie tylko przez dystrybutora "Spoerle Elektronik" i od czasu do czasu udaje mi sie wyciagnac od nich jakies ciekawostki :) ale sam szukam jakiegos innego zrodla bo potrzebne mi wiecej a mam tylko kilka sztuk :(

wydaje mi sie ze to kiepski pomysl

zasilanie z kompa jest dalekie od idealu zwlaszcza przez port usb, obudowa ma czesto problemy z uziemieniem i sam zasilacz nie jest zbudowany do zastosowan audio, zaklocenia, spadki i rozstrojenie napiec to normalka dla takich zasilaczy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.