Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

> veteran

Podoba mi sie wersja proponowana przez dddac.de bo jest bardzo uniwersalna. Mozna zaczac od plytki z USB, pozniej dolozyc DAC'a na TDA1543, a nastepnie dolozyc plytke z SPDIFem.

Jest to zrobione bardzo DIYowo i pozwala na testowanie różnych konfiguracji...

Szkoda ze sobie tyle licza za KITa bo bym sie skusil.

wronka ~ ja sie bede prawdopodobnie pozbywal swojego DACa - dokladnie tego ktory jest opisany gdzies na poczatku tego watku z oddzielnym zasilaczem i wyjsciem sluchawkowym - jak byl bys zainteresowany to daj znac na maila :)

Kurt, ciekawa propozycja. Myslalem bardziej o integracji SPDiF na jednym druku z PCM2702, ale przeciez bedzie uzyty zamiennie z I2S i troche traci to sens. Najbardziej niepokoi mnie dlugosc sciezek i ew. zlacz dla szyny I2S, chociaz na poczatek mozna zrobic modulowa plytke i po kilku miesiacach zabawy moze wyjdzie z tego jeden DAC ;)

wstawka encyklopedyczna :)

SPDIF =>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a DAC to Digital Audio Converter - czyli układ przetwarzający sygnał cyfrowy na analogowy, czyli po ludzku "karta dźwiękowa" :).

Ukryta Zawartość

Witam,

Zostały mi jeszcze dwie wolne sztuki PCM2702 jeśli ktoś jest zainteresowany proszę na priv, a druga sprawa odnośnie mojej niedziałającej karty na tymże układzie, czy ktoś z was nie podjąłby się wylutowania pcm-ki ??

Witam, zmontowałem karte korzystając z płytki msfalcon'a. Windows XP wywala mi komunikat o awarii urządzenia... Pali sie dioda 'suspend'. Zacząłem od sprawdzenia PCM'a - nie ma zwarć, jest dobrze przylutowany. Inne elementy też sprawdziłem pod kątem poprawnego wlutowania - jest OK. Na płytce zwarć też nie ma. Napięcia są w porządku. Aha karte testowałem pod win XP i win 98 w dwóch komputerach, 98 zwraca - nie znane urządzenie USB. Zastanawiam się czy to jest wina PCM'a bo jeżeli pali sie dioda 'suspend' to musi ustawić wyjście w stan niski... jeżeli windows wykrywa jakieś urządzenie ale zgłasza, że ma awarie - to chyba PCM musi coś wysyłać? nie wiem czy się nie myle;) Sprawdziłem jeszcze co jest na wyjściu kanału L i P, mam dziwny efekt przy wylaczaniu karty... w obu kanałach jest taki dziwny chwilowy świst "fju-fjuu". Dodam, że jako opamp jest OP275 (chwilowo do testów). Z góry dziękuję, za wszelką pomoc...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przed chwila wrocilem i mam ze soba druki. Wyszly naprawde fajnie. Jutro zrobie lepsze zdjecia i poskladam jeden egzemplarz.

Zestawy bez transformatorow wysle w poniedzialek. Traf jeszcze nie ma - okres wakacyjny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uruchomilem czesc cyfrowa - dziala. Karta jest wykrywana przez komputer a wewnetrzny DAC pracuje. Zaraz odpale filtry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak wyglada zmontowana karta. Zaraz uruchomie calosc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglada na to, ze wszystko jest w porzadku. Mozna troche poeksperymentowac z doborem elementow w filtrze. Ja zostaje przy C21/24.

Zaczynam skladac wersje na samych BG ;) Mam nadzieje, ze wprowadza jeszcze troche delikatnosci.

~veteran

Warto dawac w innych miejscach Os-Cony niz na zasilaniu czesci cyfrowej?

Co do subtelnosci wiem ze pomaga zrobienie czegos takiego jak tu:

Ukryta Zawartość

2x0,1 BG Hi-Q

Ukryta Zawartość

I juz chyba ostatnie zdjecie karty w tej wersji... Trzeba pomyslec o oddaniu do zakladu PCM2706 ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~quartis

Mam nadzieje, ze sie podoba ;) Nie mam jeszte traf, wiec pozostale cztery zestawy sa nadal u mnie.

~Kurt

Mam kilka wersji i nie wiem, ktora oddac ;) Moze wymysle jeszcze cos bardziej uniwersalnego.

Witam!

Panowie mam prośbe, jak ktoś wie jak się zamawia próbki z TI to proszę o kontakt, chciałbym zamówić kilka kości, a nie bardzo wiem jak. Namiary na mnie, tlen bubos18 lub gg 2415554

@veteran

Ile chcesz za tą kartę? Czy ona jest na PCM2906?

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.