Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe kolumny do 4 tyś

Kratos40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie, mam do wydania 4 tyś na nowe kolumienki. Mogą być podłogowe jak i podstawka ( choć tu będzie ciężko bo dwa tygodnie słuchałem kolegi Monitor Audio Gold 100 i grały baaaa rdzo dobrze ). Sprzęt to Denon PMA 1055r + DCD 1550ar + Project Nostromo Wolf 2 ( Qed Digital Performance + Chord Chameleon Plus połączenie między dac a wzmakiem oraz Qed Ruby Anniversary z Choseal na biwire do kolumn). Materiał zróżnicowany od elektroniki po death metal. Cenie soczyste brzmienie ( czysta góra wyraźna średnica oparta na dobrym fundamencie ) Moje typy jak na razie to Monitor Audio Silver 6. Macie inne sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/144406-nowe-kolumny-do-4-ty%C5%9B/

A jaki metraż pokoju?

Z nowych Heco Aurora 1000 (ewentualnie 700). 

Jeżeli natomiast nie muszą być nowe a podobało Ci się brzmienie MA to polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj,

koniecznie podaj wielkość salonu. Jeśli podobało Ci się brzmienie Monitor Audio Gold 100, myśle że warto pozostać przy marce Monitor Audio. Spójrz na Monitor Audio Silver 100, jeśli pomieszczenie nie jest większe niż 20m2, kolumny powinny Cię w pełni usatysfakcjonować. Sądzę że warto także posłuchać Polk Audio serii RTi oraz przy mniejszym pomieszczeniu Audiovector QR1.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj, w takim budżecie, u nas można odsłuchać oczywiście na Twoim wzmacniaczu PSB Imagine X1T. Mają one sporo detalu za sprawą metalowej kopułki, jednak nie grają twardo. Bas jest miękki i jest go dość sporo. Jeśli nie boisz się podstawkowych kolumn w takim pomieszczeniu to koniecznie posłuchaj Elac BS 244.3 Jest jeszcze kilka par, które mogę sprzedać za 4 tys zł za parę. Rewelacja w takim budżecie i dadzą sobie radę bez problemu w 20m2.

Zapraszamy na odsłuch, najlepiej z własną elektroniką ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

27 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jest jeszcze kilka par, które mogę sprzedać za 4 tys zł za parę

To nie giełda...

W dniu 12.05.2019 o 11:59, Kratos40 napisał:

Witam jak w temacie, mam do wydania 4 tyś na nowe kolumienki. Mogą być podłogowe jak i podstawka ( choć tu będzie ciężko bo dwa tygodnie słuchałem kolegi Monitor Audio Gold 100 i grały baaaa rdzo dobrze ). Sprzęt to Denon PMA 1055r + DCD 1550ar + Project Nostromo Wolf 2 ( Qed Digital Performance + Chord Chameleon Plus połączenie między dac a wzmakiem oraz Qed Ruby Anniversary z Choseal na biwire do kolumn). Materiał zróżnicowany od elektroniki po death metal. Cenie soczyste brzmienie ( czysta góra wyraźna średnica oparta na dobrym fundamencie ) Moje typy jak na razie to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 6. Macie inne sugestie.

Gold a Silver to duża różnica nie kieruj się samą nazwą marki. Oby dwie serie są świetne, ale grają inaczej! Trzeba posłuchać.
Elac 244.3 to dobra propozycja również warta uwagi na pewno spokojniejsze brzmienie. Do 4 tysięcy na pewno znajdziesz Dynaudio Emit M20 które grają świetnie! Sporo basu środek otwarty góra wyraźna. Również wyżej proponowane Aurory 700 to ciekawa opcja - ciepłe, liniowe brzmienie z dobrze zaznaczoną podstawą basową. 

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, S4Home napisał:

To nie giełda... 

kto mówi o giełdzie? Jest promocja na te kolumny, która nie świeci się na stronie www ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.