Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn Canton

Pawetor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam kolumny canton reference 5DC poszukuje do nich wzmacniacza stereo. Aktualnie podpięte są pod denon AVR 4311. 

Myślałem o Marantz PM15s1 lub s2. + Marantz NA6006. Zależy mi na tym żeby podłączyć tez TV do wzmacniacza ale w tym modelu nie posiada digital audio. Czy jak podłączę TV do NA6006 to będzie przekazywał dźwięk z TV do wzmacniacza?

Ewentualnie co innego możecie polecić w kwocie 4000zl za sam wzmacniacz?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/144839-wzmacniacz-do-kolumn-canton/
22 godziny temu, Pawetor napisał:

Czy jak podłączę TV do NA6006 to będzie przekazywał dźwięk z TV do wzmacniacza?

Tak, będzie przekazywać ?

22 godziny temu, Pawetor napisał:

Ewentualnie co innego możecie polecić w kwocie 4000zl za sam wzmacniacz?

Do tych kolumn można by było zakupić jakiś droższy wzmacniacz ?
Pozdrawiam.

Rotel jak najbardziej, a ma wejścia cyfrowe, więc TV zadziała bez problemów.

Mimo wszystko radzę posłuchać przed zakupem, bo nie piszesz wyraźnie, co chcesz

uzyskać  taką podmianką:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i poza pewną poprawą np. dynamiki na dużo więcej bym specjalnie nie liczył ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słucham w większości muzyki elektronicznej z vocalem jak i również starych kawałków lata 80’ 90’. Zależy mi na dobrej kontroli niskich tonów jak i cieplej barwie średnich.

Dlatego oczekuje podpowiedzi co najrozsądniej będzie wybrać do tych kolumn. 

Rotel RA1572 cenowo jest ok tylko czy uzyskam lepsza barwę dźwięku niż  między denon AVR4311

Jesli chodzi o Marantz to wchodzi sprzet tylko używane ponieważ nowe przerastają mój budżet. 

Pozdrawiam

Witaj,

Moim zdaniem połączenie kolumn Canton z Marantzem jest dość ryzykowne tzn. nie uzyskamy neutralnego brzmienia. Takie brzmienie może się podobać ale nie zaryzykowałbym w ciemno. To będzie zupełnie inna szkoła grania niż z Denonem (nawet jeśli mówimy  o amplitunerze kina). Marantz może potęgować wysokie tony i ogólną jasność brzmienia tych kolumn. Rotel wydaje się byc bardziej neutralnym połączeniem, zwróciłbym też uwagę na Vincent SV-500 lub lepiej SV227MK. Ten drugi na pewno lepiej wysteruje te niemałe kolumny, ich potencjał jest całkiem spory i zasługują na dobre wzmocnienie. Fajnie poradziłby sobie z nimi również Musical Fidelity M3si. Musical niestety nie ma wejść cyfrowych ale to dobry wzmacniacz dla tych kolumn. Może Denon PMA-1600? Koniecznie pomyśl o odsłuchu ale szukałbym wśród bardziej muzykalnych, spokojnie grających wzmacniaczy.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje bardzo za wskazówki. Myślałem o Musical m3si albo m5si. Minusem jest brak wyjścia optycznego. Napewno będę chciał tez dokupić CD player. Czy cd player z wyjście optycznym rozwiąże problem podłączenia do TV jakbym się zdecydował na Musical? O Vincent słyszałem wiele dobrego wiec Na pewno będę chciał zobaczyć go w akcji ? 

Jesli chodzi o rotel To miałem odsłuch na RA1570 i grały całkiem niezle ale chciałbym je porównać z innym wzmacniaczami i wtedy zadecydować który ma najlepszy potencjał.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.