Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

a ja kocham swoje Tempo25 w hebabowym wykonczeniu! lepsza gora, detalicznosc i bas lepiej sie zbiera i kontroluje w porownaniu z posiadanymi kiedys TempoVI, ponadto zainwestowalem w APhysikowe nozki i kolumny bujaja (doslownie) sie teraz pieknie i graja detaliczniej niz na kolcach! ot co. pozdrawiam APowcow

Miło się czyta takie posty,które nie są przesiąknięte malkontenctwem itp.Jest za to radość z posiadania i cieszenia się chwilą.

Wklej jakiego linka"tych"rozbujanych":) nóżek,a może komu się przyda twoja uwaga?

Dużo dobrego,M.

No to opiszę swoje wrażenia z odsłuchu może nie tak fachowo jak koledzy bo dopiero raczkuje w tych tematach ale do rzeczy:

przesłuchałem niewiele bo niewiele było,

kolumny to AP Superior i Tempo6, Chario Constellation pegasus, Dynaudio Excite x36, i jakieś tam nie warte wymienienia.

elektronika to naim 5i-2, Vincent SV226mk2+cds1.1, amplifikator, Advance Acoustic MAP 306+MCX-400, Arcam a38,

Naim 5i-2 mój faworyt nr 1 odpadł w każdym zestawieniu dźwięk jak dla mnie za ostry, góra szczególnie

Amplifikator i Arcam w ogóle mi nie podpasował,wszystkiego było mało

Advance Acoustic MAP 306+MCX-400 wystarczyło parę utworów żeby wyłączyć- cofnięta średnica, wyostrzona góra i dół

No i Vincent SV226mk2+cds1.1 z Superiorami zagrał bardzo dobrze już byłem zdecydowany póki nie podłączyłem Tempo 6 to było to na co czekałem- detale, szeroka scena, nisko schodzący bas, łagodna góra jak dla mnie rewelacja choć trochę budżet nie ten. Napewno Tempo6 jakby zestawił z czymś innym może było by lepiej no ale nie miałem więcej możliwości.

Polecam Chario Constellation pegasus kolumny warte uwagi z każdą wymienioną elektroniką grały wybitnie.

Teraz tylko pozostaje pozbierać myśli, przekonać drugą połówkę że bez tego sprzętu życie nie ma sensu i do dzieła ;-)

póki nie podłączyłem Tempo 6 to było to na co czekałem- detale, szeroka scena, nisko schodzący bas, łagodna góra jak dla mnie rewelacja choć trochę budżet nie ten.

znam to uczucie

miałem podobnie

trochę trwało zanim zrealizowałem marzenie i kupiłem AP Tempo VI - trzeba szukać okazji - naprawdę warto

znam to uczucie

miałem podobnie

trochę trwało zanim zrealizowałem marzenie i kupiłem AP Tempo VI - trzeba szukać okazji - naprawdę warto

jak narazie jest to mój numer 1, chciałbym jeszcze go zestawić z inną elektroniką choć z Vincentem SV226mk2+cds1.1 było bardzo dobrze :-) po dzisiejszym odsłuchu stwierdziłem że ciepłe spokojne granie bez ostrej i natarczywej góry i z nisko schodzącym kontrolowanym basem to jest to co lubię :) Edytowane przez gregorypek2

jak narazie jest to mój numer 1, chciałbym jeszcze go zestawić z inną elektroniką choć z Vincentem SV226mk2+cds1.1 było bardzo dobrze :-) po dzisiejszym odsłuchu stwierdziłem że ciepłe spokojne granie bez ostrej i natarczywej góry i z nisko schodzącym kontrolowanym basem to jest to co lubię :)

szukaj ex-demo, używane z pierwszej ręki - zdarzają się okazje

na ile wyceniali Tempo 6 tam gdzie słuchałeś ???

Dziś smakuje świetnie brzmiącą płytę Robbie`ego Williamsa: Swing When You`re Winning. Pysznie brzmi na Tempo, koncert w pokoju! Nie docenialem goscia, a tu prosze. Fajnie odkrywać nowe dźwięki, no i nowe płyty. To lepsze niż dyskusja o sieciówkach, które toczą się na sąsiednich wątkach...... :) Miłego weekendy!

a ja kocham swoje Tempo25 w hebabowym wykonczeniu! lepsza gora, detalicznosc i bas lepiej sie zbiera i kontroluje w porownaniu z posiadanymi kiedys TempoVI, ponadto zainwestowalem w APhysikowe nozki i kolumny bujaja (doslownie) sie teraz pieknie i graja detaliczniej niz na kolcach! ot co. pozdrawiam APowcow

Używasz Audio Physic DCF II M8, czy jakiś innych?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

No to opiszę swoje wrażenia z odsłuchu może nie tak fachowo jak koledzy bo dopiero raczkuje w tych tematach ale do rzeczy:

przesłuchałem niewiele bo niewiele było,

kolumny to AP Superior i Tempo6, Chario Constellation pegasus, Dynaudio Excite x36, i jakieś tam nie warte wymienienia.

Które Yary porównywałeś z Tempo 6 czy faktycznie jest bardzo duża różnica w brzmieniu?

Które Yary porównywałeś z Tempo 6 czy faktycznie jest bardzo duża różnica w brzmieniu?

Superior. I jak na nich się zatrzymałem myślałem że to już je to czego szukam z tego względu że Tempo 6 były dla mnie za drogie, jednak coś mnie skusiło żeby je choć trochę usłyszeć...... i to był błąd :))))) teraz po prostu muszę je mieć :)))))))) jak dla mnie na tym poziomie cenowym rewelacja, różnica między superiorami od razu słyszalna jeśli chodzi o bas, w tempo głębszy niżej schodzący, lepsza piękniejsza scena, szczegóły po prostu piękne granie. Jak bym kupił teraz superiory zawsze bym miał niedosyt i nie dawało by mi to spokoju że nie wybrałem tych lepszych :). Także tylko odsłuch odsłuch i odsłuch. Moi faworyci których miałem prawie brać w ciemno po opiniach na różnych forach odpadli jako pierwsi :)

Ja jestem właśnie po odsłuchach kilku par kolumn, które chcę za jakichś zakupić waraz z klockami Hegel.

Słuchałem ATC 40, Opera, Dynaudio z różnymi odczuciami, jednakże efekt WOW wywołały Audio Physic Tempo IV.

Teraz mam pytanie do Was - z racji faktu, że na stanie nie było AP Tempo 25 więc się zastanawiam czy wg Was warto dołożyć 4kzł (wg cennika) do wersji 25 czy nie.

Opinię "oczkomirinda" znam.

Ja jestem właśnie po odsłuchach kilku par kolumn, które chcę za jakichś zakupić waraz z klockami Hegel.

Słuchałem ATC 40, Opera, Dynaudio z różnymi odczuciami, jednakże efekt WOW wywołały Audio Physic Tempo IV.

Teraz mam pytanie do Was - z racji faktu, że na stanie nie było AP Tempo 25 więc się zastanawiam czy wg Was warto dołożyć 4kzł (wg cennika) do wersji 25 czy nie.

Witam,

Ja dołożyłem do tempo 25, chociaż nie słuchałem tempo VI, zaufałem sprzedawcy, który zapewniał

mnie o przewadze 25 i po pierwszych dźwiękach tak mi się spodobały, że nawet nie chciało mi się

czekac na wersję tempo VI, rownież miały byc z Heglem u mnie z H200 i też mi się nie chciało czekac parę dni na odsłuch i skończyło się na B.M.C, naprawdę świetne połączenie, warto posłuchac.

Pozdrawiam

Opinię "oczkomirinda" znam.

Słuchajcie, jaką tanią lampę na początek polecacie do Tempo VI, nigdy jeszcze nie słyszałem jak gra lampa ale przesłuchują tranzystory już mi ich granie nie podchodzi jedynie te co są na lampie jeszcze zniosę ???????? Czy taki np Yaqin MC-10L da radę? :)

Słuchajcie, jaką tanią lampę na początek polecacie do Tempo VI, nigdy jeszcze nie słyszałem jak gra lampa ale przesłuchują tranzystory już mi ich granie nie podchodzi jedynie te co są na lampie jeszcze zniosę ???????? Czy taki np Yaqin MC-10L da radę? :)

Skuteczność: 89 dB tych kolumn podpowiada że to musi być mocna lampa.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Widzę, że klub nam "ożył" ;-) Fajnie

Mam nadzieję, że to nie jest tylko wiosenne ożywienie i że potrwa dłużej.

Nie sprawdzałem AP z lampą. Raz nie miałem okazji, dwa chyba nie dorosłem jeszcze do lampy, coś sobie zostawię na później.

Moja Audia ma 125W przy 4 ohm, dopiero teraz słychać brzmienie AP.

Wcześniejszy 65W wzmak dawał radę ale słychać dużą różnicę.

Usiłuję sobie przetłumaczyć tego posta i nie wiem czy mi to dobrze wychodzi - nigdy nie słyszałeś wzmacniacza lampowego ale wiesz, że nie podchodzi Ci sposób grania wzmacniaczy tranzystorowych i zniesiesz brzmienie tylko tych wzmacniaczy, które przynajmniej w części są "na lampie", czyli np. hybrydy Vincenta?

U mnie AP Tempo V gra "w całości" na lampie, ale wzmak ma 2x75W. Niemniej rzeczony Yaqin też był na gościnnych występach i spokojnie dawał radę, więc może, skoro AP Tempo VI to must-have, warto spróbować takiego zestawienia? I ono wcale nie musi okazać się mezaliansem, przynajmniej na początek.

Na audiomarkt.de jest obecnie oferta AP Tempo VI za 1.680 euro, gość wysyła za granicę - może warto się pospieszyć, bo... jeszcze sam się skuszę?:)

pozdrawiam

Usiłuję sobie przetłumaczyć tego posta i nie wiem czy mi to dobrze wychodzi - nigdy nie słyszałeś wzmacniacza lampowego ale wiesz, że nie podchodzi Ci sposób grania wzmacniaczy tranzystorowych i zniesiesz brzmienie tylko tych wzmacniaczy, które przynajmniej w części są "na lampie", czyli np. hybrydy Vincenta?

U mnie AP Tempo V gra "w całości" na lampie, ale wzmak ma 2x75W. Niemniej rzeczony Yaqin też był na gościnnych występach i spokojnie dawał radę, więc może, skoro AP Tempo VI to must-have, warto spróbować takiego zestawienia? I ono wcale nie musi okazać się mezaliansem, przynajmniej na początek.

Na audiomarkt.de jest obecnie oferta AP Tempo VI za 1.680 euro, gość wysyła za granicę - może warto się pospieszyć, bo... jeszcze sam się skuszę?:)

pozdrawiam

Chodzi mi o to - ŻE JUŻ mi NIE Podchodzi, wcześniej było ok. Przesłuchałem ostatnio sporo wzmacniaczy do 10kzl i zaczęło coś mnie w nich denerwować, szczególnie ta ostrość i precyzja, nie potrafię tego tak wyrazić jak co niektórzy tu fachowcy, ale to chyba przychodzi z wiekiem. Teraz to interesuje mnie spokojne granie takie relaksacyjne ciepłe ;) stąd pomysł że chyba lampa to będzie to.A jeśli chodzi o Tempo VI to czekam w przyszłym tygodniu powinny dojechać, nówki nie śmigane :)

Posłuchaj Bronca, on wie co mówi. Choć jego lampka nie jest aż tak bardzo grzeczniutka Jeśli chcesz mieć spokojnie zaręczam Cię że Baltlab Epoca 2 to będzie to czego szukasz. Stwierdziłem że ten tranzystor jest bardziej lampowy niz moja była lampa MC-10L.

To dobrze, że ja nie porównywałem swoich Yar z Tempo 6, przynajmniej zaoszczędziłem troche kasy na wzmacniacz

Gdy pare lat temu wpadlem po Tempo 6 sprzedawca mi je odradzil po tym jak powiedzialem mu jaki mam wzmacniacz. Mialem Pioneer A6 i polecil Superiory, do tego akurat byly w promocji za pol ceny. Wlaczyl, a bylem wtedy niedoswiadczonym audiofilem i kopara mi opadla! I to z niedrogiego Rotela. W tym samym pokoju gosc za chwile odsluchiwal Scorpio 2, to juz byla jazda bez trzymanki, tak to wtedy pamietam. Przypuszczam, ze podobne wrazenia bylyby po Tempo 6.

P.S. Tego sprzedawce nadal uwazam za jednego z uczciwszych w branzy. A spotkalem ich wielu na swojej drodze.

Dzisiaj mimo, ze posiadam inne kolumny i kilka inych w miedzyczasie posiadalem mam sentyment do marki, uwazam, ze robi bardzo muzykalne i przestrzennie grajace kolumny. Moim zdaniem w swojej cenie jedne z nzjlepszych.

Przymierzam się do kupna CAYIN A - 88T do Tempo VI, co sądzicie o tym zestawieniu?

Upewnij sie, ze lampa dobrze je wysteruje a pozniej bedziesz sobie dopasowywal brzmienie lampami. Jest naprawde duza roznica czesto lampy ktore wkladaja producenci wzmacniaczy sa zwyczajnie kiepskie. Mozna wyciagnac o wiele wiecej.

Pozdrawiam.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gdy pare lat temu wpadlem po Tempo 6 sprzedawca mi je odradzil po tym jak powiedzialem mu jaki mam wzmacniacz. Mialem Pioneer A6 i polecil Superiory, do tego akurat byly w promocji za pol ceny. Wlaczyl, a bylem wtedy niedoswiadczonym audiofilem i kopara mi opadla! I to z niedrogiego Rotela. W tym samym pokoju gosc za chwile odsluchiwal Scorpio 2, to juz byla jazda bez trzymanki, tak to wtedy pamietam. Przypuszczam, ze podobne wrazenia bylyby po Tempo 6.

P.S. Tego sprzedawce nadal uwazam za jednego z uczciwszych w branzy. A spotkalem ich wielu na swojej drodze.

Dzisiaj mimo, ze posiadam inne kolumny i kilka inych w miedzyczasie posiadalem mam sentyment do marki, uwazam, ze robi bardzo muzykalne i przestrzennie grajace kolumny. Moim zdaniem w swojej cenie jedne z nzjlepszych.

dokładnie, ja gdybym zatrzymał się na superiorach pewnie tak by zostało ale coś mnie skusiło żeby posłuchać jeszcze tempoVI no i się stało :)))))) dziś czekam aż do mnie dotrą :) potem pozostaje dobór elektroniki no i skłaniam się do lampy. a czemu nie zostałeś przy AP?

Nie dobijajcie mnie....bo zaczynam myslec o wymianie moich superiorów na tempo 6...haha, a tak z innej beczki dowiadywałem się nóżki typu VCF IIM8 troche drogie prawie 1000 zł. Myslicie, że jest sens wymiany badziewnych oryginalnych kolców na te nóżki?

nóżki typu VCF IIM8 troche drogie prawie 1000 zł. Myslicie, że jest sens wymiany badziewnych oryginalnych kolców na te nóżki?

A "resztę"np.akustykę,masz już należycie dopieszczoną?

gregorypek2 poniewaz za duzo slyszalem, mialem sporo okazji do kupna za dobra cene. w tej chwili mam kolumny diy na revelatorach (linia trans) i zagraly one lepiej niz Cardeasy czy virgo 25 i avanti 3 i 5 :)

nie twierdze, ze sa lepsze, ale cena nieporownywalna. Mialem tez proac response 3.5, dali grand. Nie lubie sie ograniczac do jednej marki, ale sentyment pozostL. Superiory mialem z heglem h100, swietna kombinacja. Duzo powietrza i muzykalnosci.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nie dobijajcie mnie....bo zaczynam myslec o wymianie moich superiorów na tempo 6...haha, a tak z innej beczki dowiadywałem się nóżki typu VCF IIM8 troche drogie prawie 1000 zł. Myslicie, że jest sens wymiany badziewnych oryginalnych kolców na te nóżki?

To musisz się śpieszyć z myśleniem, bo ze strony AP wynika, że nie produkują już Tempo 6 . W zestawieniu produktów na stronie zostały tylko Tempo 25, podobnie ze stepami też tylko 25 są.

Wygląda na to że Tempo 6 już tylko z zapasów magazynowych i z drugiej ręki.

Szkoda.

Hej Tomter superiory nie są takie złe ...w porównaniu do Tempo 6, które są głośnikami kategorii High end. Nawiasem mówiąc AP w swojej ofercie,ma jeszcze lepsze głośniki od tempo 6.

pozdrawiam

A "resztę"np.akustykę,masz już należycie dopieszczoną?

Z akustyka już nic więcej nie da sie zrobic jest ok, co do tych nóżek to nie tyle chodzi mi o brzmienie co o wygode użytkowania, drażnia nie oryginalne kolce, ciężko je wyregulowac..ale 1000 zł, za takie pierdoły to chyba lekka przesada!;)

Co do zmiany kolumn to jeszcze się wstrzymam, brzmienie moich Yar bardzo mi sie podoba, może kiedyś pomyslę o wymianie mojego creeka evo 2 na coś lepszego, np. na naima?

zagraly one lepiej niz Cardeasy czy virgo 25 i avanti 3 i 5 :)

Zatem Avanti 2 były lepsze:))

Na marginesie,to ciekawa opinia,ponieważ każda z tych kolumn gra odmiennie.3 są inne niż 5 nie mówiąc już o Cardeasach.

Wymienilem te ktore slyszalem. Avanti 3 sluchalem z dzielonka Rogue Audio, ponad 100W lampowych na kanal:) Virgo 25 z jakims cholernie drogim Levinsonem, Cardeasy z drogim zestawem Burmestera. Ale oczywiscie gra caly system, wiec tak jak napisalem, moje lepiej zagraly w zestawie dla siebie przygotowanym:)

Virgo 25 oraz Cardasy salon, niemniej w niezlym pomieszczeniu.

Avanti 3 u prywatnej osoby. O dziwo one zagraly lepiej niz oba poprzednie;) Co tylko potwierdza, ze gra caly system, dlatego napisalem, ze moje niekoniecznie sa lepsze a, ze jedynie lepiej zagraly;) Narazie jeszcze tak nie graja gdyz system w budowie.

Avanti 3 sluchalem z dzielonka Rogue Audio, ponad 100W lampowych na kanal:) Virgo 25 z jakims cholernie drogim Levinsonem, Cardeasy z drogim zestawem Burmestera.

Nie kazdy ma takie szcęcie by słuchać zestawów tak drogich i aż tak zróżnicownych;)!!!

Tak sobie myślę, że chyba najważniejszą cechą AP jest to w jaki sposób budują przestrzeń. Do dzis pamietam różnicę po przełączeniu sie z Yar na MA GS6, niby ta sama klasa sprzętu, ale MA zabrakło własnie tego wypełnienia pomieszczenia dźwiekiem!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.