Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Creek to chyba najrosadniejszy i najbezpieczniejszy wybór. Co raz bardziej zaczynam za nim tęsknić.

JA CAŁY CZAS JESTEM Z CREEK DESTINY, WERSJA I Z YARAMI GRA BAJECZNIE I MODLĘ SIĘ ŻEBY TYLKO NIC SIĘ NIE ZEPSUŁO

POZDRAWIAM

JA CAŁY CZAS JESTEM Z CREEK DESTINY, WERSJA I Z YARAMI GRA BAJECZNIE I MODLĘ SIĘ ŻEBY TYLKO NIC SIĘ NIE ZEPSUŁO

POZDRAWIAM

Creek solidnie wykonany więc (tfu tfu...) bez paniki:) natomiast zwrotnica to nic skomplikowanego w yarach więc do emerytury dociągnie:)

zdecydowałem się na kupno Creeka Destiny 2, z moimi starymi, ale jarymi AP Tempo 3 gra super, na pewno jest zmiana w porównaniu do Creeka Evo 1, ale musze powiedzieć, że nie doceniałem EVO 1, wypadał także bardzo dobrze, chociaż to podstawowa linia Creeka.

Teraz jeszcze ostatni szlif - CD, albo jednak dobra lampizacja, albo będę szukał czegoś dopasowanego, ale nie wiem na razie czego ...

Może ktoś podpowie ?

jakbys opisał bieżący charakterystykę grania z powyższymi gratami? od tego myślę powinno się wyjść....

jakbys opisał bieżący charakterystykę grania z powyższymi gratami? od tego myślę powinno się wyjść.

przed wstawieniem Creeka Destiny 2 do swojego systemu podjechałem z nim do salonu HIFI i podpięliśmy CD Ayon CD-1 na lampach, bo chciałem posłuchać, jak Creek zachowa się z takim graniem. Było to bardzo dobre zestawienie, dużo rozmachu i powietrza, bardzo dobra stereofonia, podobało mi się plastyczne granie, a zwłaszcza góra z wielobarwnym, ale nie atakującym charakterem.

U mnie po podłączeniu CD Creek Evo 1 stereofonia była bardzo przyzwoita, bas także w dobrym wykonaniu , z dobra kontrolą, sporo, ale nie za dużo. Natomiast w wokalach i w wyższych dźwiękach odczuwam trochę za dużo nerwowości i jakby trochę było za sterylnie, niezbyt wielobarwnie, bez takiego wybrzmienia, jak z Ayonem.

Kable w systemie u mnie : łączówka Wireworld Eclipse 5, głośnikowe Zu Audio Libtec.

przed wstawieniem Creeka Destiny 2 do swojego systemu podjechałem z nim do salonu HIFI i podpięliśmy CD Ayon CD-1 na lampach, bo chciałem posłuchać, jak Creek zachowa się z takim graniem. Było to bardzo dobre zestawienie, dużo rozmachu i powietrza, bardzo dobra stereofonia, podobało mi się plastyczne granie, a zwłaszcza góra z wielobarwnym, ale nie atakującym charakterem.

U mnie po podłączeniu CD Creek Evo 1 stereofonia była bardzo przyzwoita, bas także w dobrym wykonaniu , z dobra kontrolą, sporo, ale nie za dużo. Natomiast w wokalach i w wyższych dźwiękach odczuwam trochę za dużo nerwowości i jakby trochę było za sterylnie, niezbyt wielobarwnie, bez takiego wybrzmienia, jak z Ayonem.

Kable w systemie u mnie : łączówka Wireworld Eclipse 5, głośnikowe Zu Audio Libtec.

według mnie musisz szukać dojrzałego, analogowego cedeka. Czy na lampach? niekoniecznie, ale również możesz poeksperymentować.Szukaj czegoś z Naima a najlepiej z Linna może Ikemi można kupić w dobrych pieniądzach. Jaki masz max budżet>?

Edytowane przez darius4you

Zgadza się. Mam Linna Majik i to jest zgodnie z założeniami firmy analogowe brzmienie. Szybki, łagodny i spokojny sound. Jeśli jesteś z Poznania, biorę pod pachę i już ;)

Z tego co patrzyłem to za te cenę można wyrwać porządną MinDa na lampkach KT88 lub 90. A końcowe brzmiene można sobie choćby samymi lampkami sterującymi zmieniać, że juz o lampach mocy nie wspomnę. Do jazzu natomiast sugeruje lampy EL34. Fakt że chiński wzmacniacz ale porządnie wykonany.

Sam mam budżetowy model na KT88 i gra to fajnie i zawsze pozostaje zabawa w upgrade choćby wewnętrznych kodensatrów wiec tylko może być lepiej.

Jeśli koniecznie Creek to może się ktoś z okolicy zlituje i porównasz.

Z tego co patrzyłem to za te cenę można wyrwać porządną MinDa na lampkach KT88 lub 90. A końcowe brzmiene można sobie choćby samymi lampkami sterującymi zmieniać, że juz o lampach mocy nie wspomnę. Do jazzu natomiast sugeruje lampy EL34. Fakt że chiński wzmacniacz ale porządnie wykonany.

Sam mam budżetowy model na KT88 i gra to fajnie i zawsze pozostaje zabawa w upgrade choćby wewnętrznych kodensatrów wiec tylko może być lepiej.

Jeśli koniecznie Creek to może się ktoś z okolicy zlituje i porównasz.

Wszystko pewnie jest fajne z założenia, ale to coś z chin może się wpasuje. gorzej jak kolega stwierdzi że nie pasuje mu to całego systemu i będzie chciał sprzedać i tu zaczynają się schody.... lepiej korzystać ze sprawdzonych błyskotek z rynku wtórnego takich z którymi nie będzie problemu z odpsrzedażą. wiemy jaki teraz jest - coś moge na ten temat powiedzieć - więc polscy audiofile - bez urazy dla tych co mają - są zmuszeni do przemyślanych zakupów. kupisz cos dobrze dobrze rozdmuchane marketingowo na rynku to min ryzyko że z tym nie zostaniesz na dłużej.

pozostaje - tak jak słusznie wspomniałeś - dobre serce audiofilów mieszkających w pobliżu i porównanie w swoim systemie.

Elektropunkt z Bydgoszczy wysyła za kaucją do odsłuchu wzmacniacze MingDa. Oprócz oczywiście wpasowania w system należy sprawdzić czy trafa nie brzęczą czy brumienie z głosników z odległości 0,5 metra jest słyszalne i tyle, prawie zero ryzyka.

A tak po sobie to juz się go nie pozbędę najwyżej za inwestuje w kondensatory i porządne lampy.

Elektropunkt z Bydgoszczy wysyła za kaucją do odsłuchu wzmacniacze MingDa. Oprócz oczywiście wpasowania w system należy sprawdzić czy trafa nie brzęczą czy brumienie z głosników z odległości 0,5 metra jest słyszalne i tyle, prawie zero ryzyka.

A tak po sobie to juz się go nie pozbędę najwyżej za inwestuje w kondensatory i porządne lampy.

powiadam ci idz tą droga....:)

dziękując wszystkim za podpowiedzi i rady życzę Wesołych Świat i radości, także ze słuchania muzyki. Teraz czas na świętowanie, a po świętach zastanowię się nad wyborami co by tu jeszcze poprawić ....

Święta i po świętach...ale jak komuś grzecznemu Mikołaj przyniósł trochę grosików lub dobry szef wypłacił solidny bonus roczny to są do wyrwania okazyjnie Avanti 5...

Czy warto podłączać kolumny w bi ampingu do jednego wzmacniacza o dużym potencjale mocy? Wzmacniacz mam Denon pma 2020 kolumny Yara II superior.

To zabłysnąlem:-) Yary mają tylko jedno wejście.

Muszę przyznać ze jantzen za te 17 zł jest na prawdę dobry. Nieco jasny bez natarczywosci wysokich, po prostu ma w porównaniu do prawie 10 x droższego kabla mniej basu. Minimalnie mniej szczegolowosci. Scena b. podobna.

Jedno jest pewne, raczej yary u mnie za długo nie pograją bo cały czas mam niedosyt niskiego zakresu wiec będę się musiał ich pozbyć i zmienić na coś innego. Na co? Nie mam bladego pojęcia.

Muszę przyznać ze jantzen za te 17 zł jest na prawdę dobry. Nieco jasny bez natarczywosci wysokich, po prostu ma w porównaniu do prawie 10 x droższego kabla mniej basu. Minimalnie mniej szczegolowosci. Scena b. podobna.

Jedno jest pewne, raczej yary u mnie za długo nie pograją bo cały czas mam niedosyt niskiego zakresu wiec będę się musiał ich pozbyć i zmienić na coś innego. Na co? Nie mam bladego pojęcia.

na Vandersteeny 1Ci! Zajebiste kolumny, naprawde urywa dupe.

Czy Ktoś testował zamiast kolców te podstawki ? W prasie trochę jest o pozytywnym wpływie, ale czy Ktoś to weryfikował ?

http://audiosystem.com.pl/produkt/1075/vcf-ii-m8

Dzięki

Czy wierzysz maciek że to może "grać" ?

Błogosławieni którzy "nie słyszeli" a uwierzyli ;-)

To jest chyba główne motto piszących wszelakie recenzje grajacych podkładek pod kable głośnikowe, kolców, stolików audio z marmuru takiego czy innego itp.

Teraz odezwą się głosy że: fizyki nie oszukasz.

Ale na ile ludzka percepcja jest w stanie takie "nie mierzalne" niuanse wychwycić .. - nie wiem. Ja nie słyszę.

Lecz gdybym uderzył sie w głowę i zapłacił nierozsądną kase za takie gadżety w sygnowanym, wyściełanym atłasem pudełku .... - to bardzo bym chciał usłyszeć "cokolwiek"

510 złociszy za te podkładki ..

Za 400 kupiłem od jednego kolegi z forum robione na wymiar pod Tempo 6, piękne granitowe płyty z napisem Audio Physic (bo bez napisu by nie grały ponoć ;-))

Grają zajebiście bo przez 2 lata były "wygrzewane" ...

A tak na poważnie to wziałem je by sprzątaczka odkurzaczem nie uszkodziła forniru na dolnej części głośników....

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Nie wiem, czy wierzę, pytam, czy Ktoś testował.

Ludzie tutaj piszą o różnych metodach stawiania kolumn, nawet w tym wątku chyba Kolega Szy_a kombinował z ustawieniem i różnice podobno były.

Zawsze lepiej podpytać tutaj, niż czytać gazety. Chyba :D

pzdr

Miałem podobne rozwiazanie w Elac'kach. Tzn. W stopki mozna było włożyć kolce, albo silikonowe pokladki. Kolumny oprócz tego stały na granitowych płytach na drewnianej podłodze.

Różnice w dzwieku były. Generalnie dzwiek na silikonowych podkładkach był bardziej dociazony, ale mniej precyzyjny.

Podejrzewam, ze z tu moze byc podobnie. Sam jestem ciekawy.

"To co teraz, ha?"

Czy wierzysz maciek że to może "grać" ?

Błogosławieni którzy "nie słyszeli" a uwierzyli ;-)

To jest chyba główne motto piszących wszelakie recenzje grajacych podkładek pod kable głośnikowe, kolców, stolików audio z marmuru takiego czy innego itp.

Teraz odezwą się głosy że: fizyki nie oszukasz.

Ale na ile ludzka percepcja jest w stanie takie "nie mierzalne" niuanse wychwycić .. - nie wiem. Ja nie słyszę.

Lecz gdybym uderzył sie w głowę i zapłacił nierozsądną kase za takie gadżety w sygnowanym, wyściełanym atłasem pudełku .... - to bardzo bym chciał usłyszeć "cokolwiek"

510 złociszy za te podkładki ..

Za 400 kupiłem od jednego kolegi z forum robione na wymiar pod Tempo 6, piękne granitowe płyty z napisem Audio Physic (bo bez napisu by nie grały ponoć ;-))

Grają zajebiście bo przez 2 lata były "wygrzewane" ...

A tak na poważnie to wziałem je by sprzątaczka odkurzaczem nie uszkodziła forniru na dolnej części głośników....

Od urodzenia jestem "niewierzący" - ja czegoś sam nie dotknę to nie wierzę...

Jeszcze kilka lat temu pukałem się w czoło słysząc o zamianie kabli sieciowych, bezpieczników czy kabli cyfrowych.

Dziś już raczej nikt nie kwestionuje wpływu kabli RCA lub SC na dźwięk, co jeszcze kilka-kilkanaście lat temu było czystym audiofilskim voodoo.

Odkąd sam usłyszałem wpływ nóżek ceramicznych pod sprzęt, jestem ostrożny w wydawaniu opinii zanim sam nie sprawdzę.

Inną sprawą jest ocena wpływu poszczególnych elementów na dźwięk i to nawet nie dlatego, że coś jest ewidentnie lepsze lub gorsze a dlatego, że każdy z nas słyszy inaczej, w innych warunkach odsłuchowych, na innym sprzęcie.

Doszliśmy w naszej zabawie do "ściany", poza którą ciężko wykonać jakikolwiek poważny jakościowy krok, więc zaczęliśmy brnąć w niuanse (ulotne i niezwykle subiektywne). Jeśli komuś na nich zależy i stać go na ich zakup ... hmm... w końcu to tylko zabawa.

W 2011 na aukcji w Londynie został sprzedany znaczek pocztowy Błękitny Mauritius za okrągły milion funtów ... anonimowy filatelista dał 5,5 miliona PLN za skrawek papieru o wymiarach jakieś 2x2 cm... ciekawe czego się na nim dopatrzył ... albo "dosłuchał" :-))))

Lubię sobie pogrywać ... 

A ja na razie tak tylko zmieniajac obecny temat w klubie oświadczam ze zostaję.

Zmieniłem lampy wejściowe 6N8 na ruskie nosy zapewne produkowane do naszych szlachetnych telewizorów Beryl i dopiero mi Yary zagrały.

Muszę mieć wejściowe lampki nieco stonowane u góry i tyle.

Pozdrowionka .

A ja na razie tak tylko zmieniajac obecny temat w klubie oświadczam ze zostaję.

Zmieniłem lampy wejściowe 6N8 na ruskie nosy zapewne produkowane do naszych szlachetnych telewizorów Beryl i dopiero mi Yary zagrały.

Muszę mieć wejściowe lampki nieco stonowane u góry i tyle.

Pozdrowionka .

... te ruskie nosy to raczej nie do telewizorów były robione :-)))

stacje nasłuchowe i radiolokacyjne oraz sprzęt łączności polowej też w końcu musiały jakoś działać :-)))

Lubię sobie pogrywać ... 

Elementarz Audiofila

Ciekawe rzeczy piszą na tym blogu o tym jak HiEnd- owe firmy robią klientów w balona ( a po naszemu w chu...)

http://xyzpawel.blogspot.com/2009/09/hi-end-is-dead.html?m=1

A tu krasomówczy konkurs recenzentów ala p. Pacuła czyli:

"Międzynarodowa Bitwa Poetów Audiofilskich"

http://xyzpawel.blogspot.com/2010/12/pierwsza-miedzynarodowa-bitwa-poetow.html?m=1

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Tylko po co kupujemy gazety w których nas wkręcają ?

A wkręcają nas co najmniej 2 razy:

a) piszą za kasę poematy w które często wierzymy

b) wiedząc powyższe ... Nadal kupujemy te gazetki i tu wkręcamy sie sami ;-))

Mam nawet "piśmienny" dowód na punkt a).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.