Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Yamaha AX 500 (lub mocne podstawkowe)

mlosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

M.in. za poradami tego forum od prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza Yamaha AX 500 (przeskok ze starego Technicsa przegromny). Jestem bardzo zadowolony, ale przyszedł czas by zmienić kolumny. Teraz posiadam podstawkowe Wharfedale Delta 5, ale tweeter w jednym jest dosztukowany i nie brzmi identycznie, ponadto mam za mało niskich tonów. Scena jest ok, wysokie super, ale niskie uciekają (i może trochę średnie). Generalnie dojrzałem do zmiany. Chciałbym kupić kolumny, które pozwolą delikatnie rozwinąć skrzydła, a i przy innym, przyszłym wzmacniaczku (raczej yamaha) się sprawdzą. Na ten moment mamy i będziemy mieć leciwe AX 500.

Założenia:

- Pokój 22m2

- Wzmacniacz podłączony do TV, Chromecast Audio, konsola.

- Muzyka głównie rock, przekrój od lekkich nut po niezaciężkie (Metallica, Rage Against etc), sporo muzyki popularnej

- Mam możliwość postawienia zgodnie z prawidłami podłogówek, jednak zastawiałem się też na wiekszymi podstawkowymi (szaftka RTV tuż przy ścianie)

- Budżet nieprzekraczalny 1200-1500 zł. Preferowałbym używane rzecz jasna. Byle nie brązy (czarne, szare, białe)

- Po przeszukaniu internetu kierowałbym się ku wybranemu modelowi Dali. Mnóśtwo osób poleca Tannoy'ie, ale monitory. Nie wiem jak ma się sprawa z podłogówkami.

Poradzicie coś?

Witaj,

jeśli jednak możesz minimalnie zwiększyć budżet, w cenie poniżej 1800 oferujemy fabrycznie nowe podłogówki Elac Debut F5. To moim optymalne połączenie z Twoim wzmacniaczem. Ewentualnie spójrz już w granicach budżetu na Pylon Audio Pearl 25.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

17 godzin temu, mlosiek napisał:

- Budżet nieprzekraczalny 1200-1500 zł. Preferowałbym używane rzecz jasna. Byle nie brązy (czarne, szare, białe)

Żeby było to z sensem to myślę iż warto zwiększyć budżet do około 2 tysięcy, wiadomo nie kupuje się kolumn na "5 minut", a przeskok będzie spory. W okolichach 2 tysięcy znajdziemy popularne konstrukcje takie jak Tannoy  Mercury 7.4, Melodika BL40 mk3, STX Electrino 250, Indiana Line Tesi 561.

Pozdrawiam.

Przykładowo:
1) 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2) 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Także zarówno ? i w tym budżecie coś dobrego się znajdzie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.