Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory - trendy, nowości - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, konradskala napisał:

Jeżeli piszą "nowy" to ma by nowy. Koniec kropka. To co jest napisane w ofercie jest święte. Czy w tym przypadku TV jest nowy nie wiem, ale wprowadzanie w błąd klienta jest łamaniem prawa

Hehe wiesz ile razy złapałem na takim opisie że niby zapomnieli coś dodać, wiesz jaka odp? Przepraszamy błąd w opisie i koniec tyle se możesz. Oczywiście nie twierdzę, że tak jest w tym przypadku, no ale mnie się zawsze lampka zapala i nie przyjmuje bezgranicznie opisu jeśli uważam że cena jest podejrzanie niska. A jeszcze w przypadku tego odnowionego można tak napisać że nowy ale dodać że odnowiony przez producenta.

Niekoniecznie. Zwrócony i używany sprzęt jeśli jest sprawny może mieć wymienioną np. jakąś część obudowy, podstawę, pilota itd. Czy wprowadzony do sprzedaży "odnowiony" telewizor z 500 godzinami przebiegu ma wszystkie cechy nowego? Nie.

Chodzi o to że kupując go jeśli tak jest to musisz być wnikliwy żeby to sprawdzać

W dniu 29.09.2024 o 15:19, Bobcat napisał:

Taka obniżka ceny może świadczyć tylko o jednym z dwóch poniższych:

- albo jest to egzemplarz poekspozycyjny, który w markecie był katowany nonstop 12 godzin każdego dnia;

- albo jest to naprawiony zwrot gwarancyjny ponownie wstawiony do sprzedaży. 

OLED LG B4 77' kosztował prawie 11 tys. w popularnych sklepach. Jedynie dwa sklepy proponowały te modele w niskich cenach. Były podejrzenia o jakiś kant. Minęły 3 dni...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bez nazwy 2 kopia.jpg

Bez nazwy 3 kopia.jpg

Nagle wszyscy dookoła sprzedają zwrócone lub naprawiane telewizory?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez konradskala

W takim razie mieliśmy do czynienia ze zmową cenową. To jest czyn karalny.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Chyba żartujesz 😉 Przecież w elektronice cena dystrybutora to normalka. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dla miłośników dużych rozmiarów:

Ukryta Zawartość

85" 5999 zł.

No, ale to jest chiński. A więc (zdaniem niektórych) "be". I LCD. Czyli (zdaniem tych samych) okropność.

Ukryta Zawartość

TCL 85" C655 kosztuje tyle samo i też jest chiński. Jak ktoś lubi chińskie LCD i duże przekątne - niech kupuje.

3 minuty temu, konradskala napisał:

TCL 85" C655 kosztuje tyle samo i też jest chiński. Jak ktoś lubi chińskie LCD i duże przekątne - niech kupuje.

Dla Ciebie za tani? Za mały szpan?

11 minut temu, konradskala napisał:

Ma dużo gorsze parametry. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Bobcat napisał:

Od czego gorsze?

Od Xiaomi

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Dla Ciebie za tani? Za mały szpan?

Przecież to podstawowy model ze średniej półki. Jaka jakość - taka cena.

A jeśli Tobie wyższa półka, wyższa jakość i co za tym idzie wyższa cena nierozerwalnie kojarzy Ci się wyłącznie ze szpanem, to tylko Twój problem.

6 minut temu, konradskala napisał:

jeśli Tobie wyższa półka, wyższa jakość i co za tym idzie wyższa cena nierozerwalnie kojarzy Ci się wyłącznie ze szpanem, to tylko Twój problem.

Muszę Cię zmartwić. Nie jest to dla mnie żaden problem. Śmieszą mnie tylko goście, dla których podstawowym kryterium jakości jest cena. 

Musisz mnie zmartwić? Ja nie mam czym się martwić. 

Za jakością obrazu idzie cena. Oczywiście, tak jak wszędzie jest pewnie kilka wyjątków, ale generalnie im TV droższy tym lepszy. 

4 godziny temu, Bobcat napisał:

To też przejawia się tzw minimalną ceną dystrybutora, którą sprzedawcy mogą oferować. Zobacz przykład tego suba wiem nie TV ale taki dobitny przykład pierwszy lepszy jaki znalazłem i jak po sznureczku wszyscy to samo, gdzie ta konkurencyjność się pytam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, konradskala napisał:

Za jakością obrazu idzie cena.

O jakości generalnie można coś powiedzieć gdy się dany telewizor obejrzy "w akcji" i gdy się przeczyta wyniki testów. Tobie to niepotrzebne. Wystarczy Ci zapoznanie się z ceną.

Nieprawda. Tewizory, jeśli już, to porównuję na własne oczy, w domu. 

I większości przypadków te droższe pokazują lepszy obraz. 

27 minut temu, konradskala napisał:

Tewizory, jeśli już, to porównuję na własne oczy, w domu. 

I masz dwie pary okularów. Jeżeli jest to drogi telewizor - oglądasz przez okulary "co by tu pochwalić, nad czym wyrazić swój zachwyt". Natomiast jeżeli jest to tani telewizor - oglądasz przez okulary "do czego by się tu przychrzanić". 

Godzinę temu, Bobcat napisał:

I masz dwie pary okularów. Jeżeli jest to drogi telewizor - oglądasz przez okulary "co by tu pochwalić, nad czym wyrazić swój zachwyt". Natomiast jeżeli jest to tani telewizor - oglądasz przez okulary "do czego by się tu przychrzanić". 

A gdzie ja cokolwiek napisałem o cenie? 

Miałem różne modele i mogłem sobie porównywać. Obraz. I szczerze mówiąc cenę poznawalem na końcu. 

Ty natomiast wrzucasz oferty dopiero co wprowadzonych do sprzedaży OLED-ów w wysokich cenach albo topowych Panasoniców w równie wysokich nawet ich nie oglądając. 

A do tego twierdzisz, że OLEDy nie tanieją... To może zapytaj kolegi Mart2M ile go kosztował OLED LG, którego wykończył przy okazji pandemii, a ile  kosztuje dzisiaj. 

Edytowane przez konradskala

nawet ich nie oglądając.

Nie jest to konieczne gdyż tylko stwierdzam, że  cena jest z kosmosu: dwukrotnie wyższa topowej oferty innych (QD-OLED, MLA). Dwa razy lepszy?

12 godzin temu, konradskala napisał:

OLED ma ciężko, jest strasznie dużo reklamacji a nowe "ledy" dają radę i nie rujnują kieszeni. Ja już praktycznie nie mam znajomych tymi matrycami, ewentualnie jakiś w sypialni się zachował.

jak TCL to start od C855

Edytowane przez fetek
2 godziny temu, Bobcat napisał:

Nie jest to konieczne gdyż tylko stwierdzam, że  cena jest z kosmosu: dwukrotnie wyższa topowej oferty innych (QD-OLED, MLA). Dwa razy lepszy?

Topowy, świeżutko wprowadzony Panasonic Z95A kosztuje dzisiaj 19 tysi. LG G4 na dzień dobry kosztował 17.5 tys. Podobnie jak wprowadzony wtedy topowy Sony A95L. I podobnie jak wprowadzony teraz topowy Philips 959.

Jak znajdziesz 2x tańsze, czyli w cenie 9.500 zł za którykolwiek z w/w telewizorów oprócz Panasa - zamiast pisać bajki daj znać.

2 godziny temu, fetek napisał:

OLED ma ciężko, jest strasznie dużo reklamacji

Bardzo ciekawa informacja. Dużo reklamacji, czyli ile?

Tysiąc, sto tysięcy, milion?

2 godziny temu, fetek napisał:

OLED ma ciężko, jest strasznie dużo reklamacji a nowe "ledy" dają radę i nie rujnują kieszeni. Ja już praktycznie nie mam znajomych tymi matrycami, ewentualnie jakiś w sypialni się zachował.

jak TCL to start od C855

Faktycznie zajebista alternatywa, chinol led w cenie oleda. 

6 minut temu, Ajothe napisał:

Bo tego chińskie firmy bazują na LCD. Bo ma być tanio. Xaiomi max 85" za 6 tysi - proszę bardzo. Ten sam rozmiar TCL C655 w takiej samej cenie - ależ owszem. Dlaczego żaden chinol nie ma OLED? Także chińskie Hisense? Ze dwa lata temu jeszcze były OLED-y, ale się wycofali, chyba nie wypada...

A tu jakoś tak ni z gruchy, ni z pietruchy  pojawił się OLED Hisense A85N. 65 cali za "jedyne" 9.400 zł. Nic tylko brać :))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, konradskala napisał:

Nic tylko brać :))))))

Noe tak dawno żeście się podniecali do jakichś OLEDów firmy No Name. 

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Za 9.400 zł???

20 minut temu, Bobcat napisał:

Brałbym dzisiaj z miejsca za 2.200 55" nowego oleda do sypialni. 

11 godzin temu, Ajothe napisał:

85'' miniled ~10k, 98'' ~16k  dajesz swoją alternatywę.

11 godzin temu, konradskala napisał:

Bardzo ciekawa informacja. Dużo reklamacji, czyli ile?

Tysiąc, sto tysięcy, milion?

W niektórych przypadkach 100% 😅

Jak ktoś miał 4 TV i wszystkie miały wady w postaci wypalenia no to sorry. Żaden znajomy z branży nie ważne jakiej sieci dzisiaj już nie ma i nie poleca tych TV.  Zainteresowanie również maleje.

To jest tylko i wyłącznie powtórzona opinia, interesują mnie przekątne w okolicach 100'' więc OLED zawsze był pomijany.

18 minut temu, fetek napisał:

Nie moja półka, ale jakbym miał za tył kupować tv to bym za 13k kupił 83c3 Oled LG 😀

25 minut temu, fetek napisał:

Żaden znajomy z branży nie ważne jakiej sieci dzisiaj już nie ma i nie poleca tych TV.  Zainteresowanie również maleje.

Nie zainteresowanie a sprzedaż telewizorów, która w Polsce w ubiegłym roku spadła o 20% w stosunku do roku poprzedniego.

Nie za bardzo wiem o czym piszesz, że nie ma telewizorów OLED. W każdej sieci, w każdym sklepie stoją zwykłe telewizory LCD, MiniLED i OLED.

Edytowane przez konradskala
20 minut temu, fetek napisał:

W niektórych przypadkach 100% 😅

Jak ktoś miał 4 TV i wszystkie miały wady w postaci wypalenia no to sorry. Żaden znajomy z branży nie ważne jakiej sieci dzisiaj już nie ma i nie poleca tych TV.  Zainteresowanie również maleje.

To jest tylko i wyłącznie powtórzona opinia, interesują mnie przekątne w okolicach 100'' więc OLED zawsze był pomijany.

Kompletne bzdury. 

W moim otoczeniu 4 sąsiadów ma oledy różnych marek i każdy z nich swiadomie je użytkuje. 

Nie ma powrotu do led 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi