Skocz do zawartości
IGNORED

Skala pedofilii w Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Szczególnego napiętnowania wymaga pedofil w sutannie, tak samo jak sędzia - oszust, polityk - złodziej. 

Jeśli ktoś tego nie rozumie, nie wie co to moralność. 

Ojciec-pedofil (tzw "murarz") wymaga napiętnowania nieszczególnego? Pytam, bo to znacznie częstszy przypadek od księdza, który siłą rzeczy w statystykach będzie szybko spadać.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Pytasz a do adresata nakręconego na Kk i tak nie dotrze.

Poprzednik powiedział co wiedział a czego by nie wiedział gdyby mu taki nieprawdziwy obraz rzeczywistości media nie wmówiły.

"Wsparcie z Watykanu".....ja bym nazwał to wasze medialne wsparcie w pisaniu podobnych oszczerstw po imieniu, ale to nie jest to tu tematem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Ajothe napisał:

To zupełnie inny kaliber, MEN nie ukrywa nauczycieli pedofili po placówkach oświatowych, zupełnie jak gildia rzemieślników nie ukrywa murarzy pedofili po budowach. 

Nie mają również wsparcia w zamiataniu pod dywan z Watykanu. 

Czytałeś jak sprytnie bez udziału KK ukrywali się pedofile w UK?

13 minut temu, szymon1977 napisał:

ukrywali się pedofile w UK

W TVP też wiedzieli że pan Krzysztof S. ma ciągotki.....śledztwo umorzono - przedawnienie.
A autorytet telewizji i ciche przyzwolenie tych co wiedzieli lub się domyślali pozwolił mu na bezkarność.

Oni mają tylko księży na celowniku.....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Systemowa katolicka siatka latami zamiatała pod dywan sprawy pedofilskie. 

Nie uda wam się tego zatuszować, ludzie mają swój rozum i nawet najstarsi zagorzali katolicy mają świadomość co zrobił kk i dlaczego młodzi mają to kk gdzieś. 

15 minut temu, Maju napisał:

mają tylko księży na celowniku.....

Bo sobie słusznie zasłużyli, np.:

Cytat

[...] Parafianki ze Szczecina chcą, aby tamtejszy Kościół przeprosił ofiary pedofilskich czynów zmarłego cztery lata temu księdza Andrzeja Dymera. Kobiety wystosowały kolejny już list, w którym apelują o zadośćuczynienie dla poszkodowanych. Kuria zapewniła je, że doczekają się spotkania z metropolitą szczecińsko-kamieńskim, arcybiskupem Wiesławem Śmiglem. "Milczenie nie wchodzi w grę" — podkreślają kobiety. [...]

Gdy Andrzej Dzięga został zmuszony przez Watykan do dymisji za tuszowanie pedofilii podległego mu księdza Dymera, parafianki postanowiły na początku ubiegłego roku wysłać list otwarty do nuncjusza apostolskiego, arcybiskupa Antonio Guido Filipazziego. O sprawie przypomniały też prymasowi Polski abp. Wojciechowi Polakowi. Nie doczekały się jednak żadnej reakcji, więc napisały już trzeci list. Jak podaje "Gazeta Wyborcza", tym razem do nowego metropolity szczecińsko-kamieńskiego, arcybiskupa Wiesława Śmigla.

"Zależy nam zwłaszcza na nowym otwarciu w kwestii miejsca i roli świeckich w diecezji i poszczególnych parafiach, zgodnie z nauczaniem papieża Franciszka. (...) Musi nastąpić reakcja Kościoła wobec skrzywdzonych. Chcemy również, by kościół wezwał wszystkie ofiary księdza Dymera do zgłaszania swoich krzywd. Chcemy, by Kościół te osoby przeprosił i wypłacił im odszkodowania" [...]

za:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście kościelne instytucje i  hierarchia programowo chowają głowy w piasek (o odszkodowaniach już nie wspominając).

Jakże uczciwa i moralna instytucja  😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
Szczególnego napiętnowania wymaga pedofil w sutannie, tak samo jak sędzia - oszust, polityk - złodziej. 
Jeśli ktoś tego nie rozumie, nie wie co to moralność. 

A polityk kłamca wymaga napiętnowania?
W dniu 16.01.2025 o 10:31, szymon1977 napisał:

Przeczytaj z uwagą to, co sam wkleiłeś a przekonasz się, że sam jesteś ofiarą kłamstw i matactw. Kto i po co uwagę tłumu odwraca od problemu pedofilii a kieruje w stronę KK? Odpowiedź masz w tym, co dzieje się w Europie, którą gonimy... obyśmy nie dogonili.

Ilu jest rodziców, członków rodziny dzieci w Polsce? Będzie ze 20mln (prawie wszyscy dorośli).

Spraw z nimi: 107

Ilu jest duchownych w Polsce? 30tys?

Spraw z nimi: 57

Teraz sobie policz ile razy częściej takie "duchowieństwo" zagląda w gacie nieletnim.

Edytowane przez Piękny Stefan
26 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Ilu jest rodziców, członków rodziny dzieci w Polsce? Będzie ze 20mln (prawie wszyscy dorośli).

Spraw z nimi: 107

Ilu jest duchownych w Polsce? 30tys?

Spraw z nimi: 57

Teraz sobie policz ile razy częściej takie "duchowieństwo" zagląda w gacie nieletnim.

Proszę bardzo: "duchowieństwo" zagląda w gacie nieletnim 0,533 częściej, choć prościej powiedzieć 1,877 rzadziej niż członkowie rodziny. A jeśli wziąć pod uwagę spadek ilości księży oraz dzieci uczęszczających na katechezę, dysproporcja zmieniać się będzie w szybkim tempie.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Systemowa katolicka siatka latami zamiatała pod dywan sprawy pedofilskie. 

Wypowiedź w czasie przeszłym - zajmij się czymś, o czym można powiedzieć w czasie przyszłym. Grzebanie w przeszłości jest niekonstruktywne.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Nie uda wam się tego zatuszować

Ja niczemu nie przeczę, Wy owszem. Pedofilię w Kk, jest odwracana uwaga opinii publicznej od pedofilii poza Kk - po co?

Edytowane przez szymon1977

5 minut temu, szymon1977 napisał:

duchowieństwo" zagląda w gacie nieletnim 0,533 częściej, choć prościej powiedzieć 1,754 rzadziej niż członkowie rodziny.

O cholera. Z liczb powyżej wyszło o 0.5  rzadziej... 

Już jest świetnie...

6 minut temu, szymon1977 napisał:

A jeśli wziąć pod uwagę spadek ilości księży oraz dzieci uczęszczających na katechezę, dysproporcja zmieniać się będzie w szybkim tempie.

Te 0.5 wtedy będzie rosnąć, czy maleć?

46 minut temu, Ajothe napisał:

Za kogo się uważasz chłopku, żeby mi mówić czym mam się zajmować? 

Za nikogo, to wystarczy.

47 minut temu, Ajothe napisał:

Grzebanie w przeszłości jest jak najbardziej konstruktywne, gdyż liczą się czyny. 

Teraźniejszość i przyszłość obejdą się bez czynów?

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Spoko- ŚWIADOME społeczeństwo o to zadba, by zwyrole za swoje czyny odpowiadały. I żeby nikt więcej nie próbował takich mend systemowo chronić.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Czyny można ocenić jedynie te, które już się dokonały, no chyba że jesteś reptilianem i masz szklaną kulę. 

Kocopolisz zawodowo. 

2 godziny temu, porlick napisał:

Spoko- ŚWIADOME społeczeństwo o to zadba

Zdejmij ten "religijny kaganiec z mózgu" i zobacz co dzieje się w Europie, bo to bez wątpienia do nas przyjdzie. Nie mają tam Kk, a tymczasem pedofile... poszukałeś już sobie w necie, czy nadal będziesz udawać, że się nie stało?

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zdejmij ten "religijny kaganiec z mózgu" i zobacz co dzieje się w Europie, bo to bez wątpienia do nas przyjdzie. Nie mają tam Kk, a tymczasem pedofile... poszukałeś już sobie w necie, czy nadal będziesz udawać, że się nie stało?

Czy ty naprawdę nie rozumiesz o czym jest ta dyskusja? Ta dyskusja w tym wątku?

Najwidoczniej nie.

Skoro nie rozumiesz tak prostej rzeczy, licznych wyjaśnień też nie rozumiesz to czego oczekujesz? Pociechy duchowej?

To idź na jakieś nocne czuwanie zamiast trollować cały wątek.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

Czy ty naprawdę nie rozumiesz o czym jest ta dyskusja? Ta dyskusja w tym wątku?

Myślałem, że przedmiotem dyskusji jest pedofilia... ale jak widać walka z pedofilią nie interesuje dyskutantów, a tylko walka z KK.

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

To idź na jakieś nocne czuwanie

Sam tam idź, szukaj wśród tzw "murarzy" proszących Boga o przebaczenia za grzechy, które uczynili własnym dzieciom.

15 minut temu, Ajothe napisał:

Załóż sobie odpowiedni wątek od pedofilii wśród murarzy i nauczycieli, a tutaj pisz na temat. 

Był, alle trollingiem doprowadziloście do zamknięcia.

15 minut temu, Ajothe napisał:

Załóż sobie odpowiedni wątek od pedofilii wśród murarzy i nauczycieli, a tutaj pisz na temat. 

Powtorzę:

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Proszę bardzo: "duchowieństwo" zagląda w gacie nieletnim 0,533 częściej, choć prościej powiedzieć 1,877 rzadziej niż członkowie rodziny. A jeśli wziąć pod uwagę spadek ilości księży oraz dzieci uczęszczających na katechezę, dysproporcja zmieniać się będzie w szybkim tempie

Więc kto tu "kłamie i mataczy"?

21 godzin temu, Ajothe napisał:

nawet tutaj jest paru kretynów broniących tych zwyroli. 

Mógłbym to skandalicznie chamskie pomówienie zgłosić gdybym nie wiedział że nawet moderacja uległa już tego typu insynuacjom w myśl zasady "kłamstwo powtarzane po wielokroć staje się prawdą".

Oczekuję co najmniej od dekady choć jednego wpisu który to oszczerstwo mógłby potwierdzić.....nie ma takiego który to by potrafił.  Prawda @Ajothe?

Ty też nie potrafisz, więc nie KŁAM i nie obrażaj jak nie potrafisz normalnie argumentować!!

12 godzin temu, Ajothe napisał:

tutaj pisz na temat. 

A co tu ty w temacie napisałeś.....o statystyce pedofilii w Kk nic.

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Niektórzy mają nieodpartą potrzebę kłamania i mataczenia.

Możesz tu nic nie pisać będzie tego co opisałeś znacznie mniej.

Słyszałeś o takim świętym Mccaricku powołanym przez innego świętego? 🤭

Zgodnie z waszą wiarą będziecie się smażyć w piekle całą wieczność 🙂

@Ajothe
Na temat znowu nie masz nic do powiedzenia.

A jak już o kogoś pytasz to podaj prawidłowe nazwisko i pisz o nim prawdę.
O mnie się nie martw, ja notorycznie nie kłamię, martw się o siebie.

23 godziny temu, argus napisał:

kościelne instytucje i  hierarchia programowo chowają głowy w piasek (o odszkodowaniach już nie wspominając

Masz rację więcej już lepiej nie wspominaj o tym co nie na temat i o czym nie piszesz prawdy.

Edytowane przez Maju

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Obrońca kościelnych pedofili odżył 🤣

To twoje chamstwo zostanie zgłoszone!

Statystyki nie są nikomu potrzebne, 1 ksiądz pedofil to szczególne zło i próba porównywania liczby pedofili cywili samo w sobie jest próbą wybielania tych szmat w kiecce 🙂

1 minutę temu, Maju napisał:

To twoje chamstwo zostanie zgłoszone!

Sobie zgłaszaj, mam duży zapas więc mogę nazywać po imieniu czym się tutaj zajmujesz. 

@Ajothe

Masz duży problem z logiczną analizą faktów, nie potrafisz udowodnić tego o czym piszesz a nienawiść robi z  ciebie kogoś kto tylko chamstwem może tu imponować bo NICZEGO nie jesteś mi w stanie udowodnić.

Żal mi ciebie.
EOT!

Edycja:

Jak znajdę więcej czasu poszukam i przedstawię tu statystyki świadczące o tym jaka jest rzeczywista skala pedofilii w Kk i UDOWODNIĘ że nie odbiega ona znacząco od tego co mamy w społeczeństwie.

Edytowane przez Maju

40 minut temu, Maju napisał:

Jak znajdę więcej czasu poszukam i przedstawię tu statystyki świadczące o tym jaka jest rzeczywista skala pedofilii w Kk i UDOWODNIĘ że nie odbiega ona znacząco od tego co mamy w społeczeństwie.

Czy ty naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć, że problemem nie jest statystyka, tylko coś innego?

Tłumaczyłem raz, drugi, trzeci jednemu, drugiemu, trzeciemu.

I nic, krew w piach.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Statystyki nie są nikomu potrzebne, 1 ksiądz pedofil to szczególne zło i próba porównywania liczby pedofili cywili samo w sobie jest

Były Wam potrzebne, jak wam wychodziło, że księży jest więcej, ale jak wychodzi, że jest mniej, to stały się niepotrzebne. Wiesz jak się nazywa dobieranie dowodów by pasowały do z góry założonej tezy?

18 minut temu, Ajothe napisał:

Potwierdzasz znowu, że nie rozumiesz dlaczego pedofilia w KK jest szczególnie potworna. 

Beznadzijeny przypadek. 

Jest gorzej niż się wydaje - to obrona kościelnych pedofilów w czystej postaci, bo jak inaczej nazwać te kłamstwa, matactwa i moralne szpagaty?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.