Skocz do zawartości
IGNORED

Dysk sieciowy WD Cloud- może ktoś posiada?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Może ktos jest w posiadaniu tego śmieciowego dysku sieciowego? Od początku miałem z nim problemy, ale dziś miarka się przelała. Z poziomu PC nie mogę nawet na niego wejść żeby dorzucić jakiś plik. Jak wejdę w mój komputer i zakładkę sieć, widzi WD Cloud, ale kieruje mnie na przeglądarke www. Uruchamiałem go ponownie, PC też i całą sieć WiFi i nadal nie mogę na niego wejść w celu dorzucenia lub usunięcia plików. 

?👈

może coś uaktualnia -

nie wiem który Ty masz -

mam wd cloud EX2 ULTRA - na domowe głupoty - filmy zdjęcia muzyka

i nie robi jakichś dziwności... Używam WD Acces

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ja mam ten starszy 2T. Zawsze z nim problemy byly. Np przy odtwarzaniu plikow ze strimera sortuje traki alfabetycnzie w folderach, a nie jak w oryginale. Albo po wejsciu w folder i wyjściu wraca na samą gorę listy za każdym razem i trzeba wszystko scrollowac. Kilka miesiecy temu przestał działać dostep do chmury z telefonu mimio ze wszystko jest skonfigurowane i pokazuje że działa. Teraz już w zakładce sieć na PC wyświetla mi tylko magazyn plików i nic wiecej. Wcześniej wykywal WD Cloud jako dysk i tam mogłem sobie dodawac i usuwac pliki. Ostatni raz kupilem te dziadostwo od WD. Moglem od początku wziąć jakiegoś NASa.

?👈

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, rafal735r napisał:

Ja mam ten starszy 2T. Zawsze z nim problemy byly. Np przy odtwarzaniu plikow ze strimera sortuje traki alfabetycnzie w folderach, a nie jak w oryginale. Albo po wejsciu w folder i wyjściu wraca na samą gorę listy za każdym razem i trzeba wszystko scrollowac. Kilka miesiecy temu przestał działać dostep do chmury z telefonu mimio ze wszystko jest skonfigurowane i pokazuje że działa. Teraz już w zakładce sieć na PC wyświetla mi tylko magazyn plików i nic wiecej. Wcześniej wykywal WD Cloud jako dysk i tam mogłem sobie dodawac i usuwac pliki. Ostatni raz kupilem te dziadostwo od WD. Moglem od początku wziąć jakiegoś NASa.

Ja mam od kilku lat WD My Cloid Mirror i idealnie spełnia swoją rolę...

Pliki audio, filmy ,itd. w całym mieszkaniu serwery na komputerach odczytują idealnie...

Tylko trzeba porządny serwer...np. Wild Media Serwer ...

Sorki, lekkie nieporozumienie, miałem na myśli usługę przechowywania w chmurze kontra pamięć lokalna.

Sam "dysk" WD jest de facto serwerem, problemem może być jego wydajność ze względu na niezbyt mocny procesor czy małą pamięć RAM.

Jak ktoś jest ciekaw to może zalogować się do "gołego" systemu przez SSH i obejrzeć sobie co siedzi w środku.

Swoją drogą ciekawe informacje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Ja mam Synology i nieraz się dzieje podobnie. Część zasobów jak np. media serwery mi pokazuje, a już zasobów w otoczeniu sieciowym nie widzi. Zazwyczaj pomaga restart routera.

U mnie nie pomogło jeszcze nic. Ani restart routera, ani dysku itd. Nie wiem co mam dalej zrobić. Za to przypadkiem naprawiłem dostęp do dysku z telefonu i to na odległość. 

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.