Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kolumny + wzmacniacz + cd/dvd za 3000-3500 pln

dzajac

Rekomendowane odpowiedzi

Nie do końca łapię zwyczaje tego forum, ale myslę, że to jest odpowiednie miejsce na zadanie pytania:
szukam sprzetu hifi do 3k-3.5k, ale w dość chyba nietypowym układzie:

1. kolumny - możliwie dobrej jakości, myślałem o Altusach 200
2. zintegrowany wzmacniacz - możliwie dobrej jakości, z możliwścia podpięcia w przyszłości gramofonu - myślałem o Pioneer SX-N30AE albo o Pioneer A-40AE
3. dvd - średniej jakości, ale z wyjściem HDMI, umożliwiającym podpięcie projektora - tutaj nie mam pojęcia, jak podejść do tematu.

Zakładam, że kiedyś w przyszłości będe mógł wymienić odtwrzacz.

Sprzęt ma byc kompromisem między moimi zapędami do wyłożenia pieniędzy wyłącznie na sprzęt audio a możlwiścią obejrzenia filmu/koncertu z dzwiękiem dobrej jakości. Ma nagłośnić pomieszczenie 20m2. Słucham muzyki rockowej i awangardowego jazzu, nieco klasyki. 

Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Jeśli nie zależy ci na bajerach a bardziej na brzmieniu to powinieneś postawić na wzmacniacz i  Pioneer A-40AE z tanich klocków pewnie będzie się podobać (dobra dynamika). Co do Altusów to nie chcę się wypowiadać ponieważ ich nie słyszałem, ale mogę ci polecić kolumny  Kef Q350 czy Monitor Audio Bronze 2, a z podłogówek Pylon Pearl 25 czy Indiana Line Nota 550.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam. 

W dniu 5.10.2019 o 22:22, dzajac napisał:

2. zintegrowany wzmacniacz - możliwie dobrej jakości, z możliwścia podpięcia w przyszłości gramofonu - myślałem o Pioneer SX-N30AE albo o Pioneer A-40AE

Tutaj masz porównanie ampli kontra wzmak. Wiadomo iż wzmacniacz wygra na spokojnie pod względem jakości brzmienia dlatego jak najbardziej idź w stronę A-40ae.

W dniu 5.10.2019 o 22:22, dzajac napisał:

1. kolumny - możliwie dobrej jakości, myślałem o Altusach 200

A coś innego wchodzi w grę? ? Na 20m2 zamiast tych Altusów wolał bym wspomniane wyżej Nota 550 lub Pylony.
Nad podstawkami się zastanawiałeś?
Pozdrawiam.

Co do DVD, to mając DAC we wzmacniaczu będziesz miał dwie możliwości audio;

albo wyjście L i P, albo wyjście cyfrowe do DAC'a, a HDMI swoją drogą do projektora.

Wymaganie spełnia już nawet ten wynalazek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale możesz szukać dalej np SR600H czy inny Marantz ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.