Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus One HD av Audiolab 6000 A

Robert 7800

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się jakie są muzyczne, brzmieniawe różnice między dwoma bardzo podobnymi technicznie wzmacniaczami.

Cyrus One HD i Audiolab 6000A

obie konstrukcje mają 32 bit DAC- Cyrus nie podaje jakiej firmy kości/ Audiolab  Sabre32

bluetooth z aptX u Cyrus

wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy MM

wzmacniacz słuchawkowy

Cyrus może trochę mocniejszy

Cyrus 4100zł

Audiolab 3300zł

Który z tych wzmacniaczy wygrałby ranking, i jakie przetworniki się dobrze czują z nimi?

Pytanie raczej do ludzi z branży, lub zaangazowanych i doświadczonych użytkowników elektroniki muzycznej.

https://www.audiostereo.pl/topic/147213-cyrus-one-hd-av-audiolab-6000-a/
15 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Kolumny jakie.

pytanie o kolumny jest zawarte w poście

16 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Gramofonu chyba do DACa sie nie podłącza ?

oba wzmacniacze posiadają przedwzmacniacz gramofonowy na wkładki MM

rozumiem że jest sobota i późno już, czytasz to co komentujesz ?

Sluchalem tego Cyrusa z Fyne f502, CD Rega Apollo i Audio Technika (modelu nie pamietam). O ile z CD jeszcze to jakos brzmialo, to z gramofonu bylo bardzo cienko. Te same kolumny w polaczeniu z Yamaha a-s801 zagraly duzo lepiej. Dzwiek mocniejszy, zywszy, bardziej detaliczny i bez efektu przymulenia czy przytlumienia.

1 hour ago, Audiolubny said:

Ja cyrusa odsluchalem na tannoyach i detal schował się pod kocem... 

No wlasnie takie wrazenia mialem tez na f502 a to glosniki o raczej jasnym i przejrzystyb brzmieniu.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Audiolubny napisał:

Ja cyrusa odsluchalem na tannoyach i detal schował się pod kocem... 

Dac na jego pokładzie jest slaby. Za to w porównaniu z creek 50a bylo duzo lepiej. 

A może to jednak zestawienie a nie dac...

"Posłuchałem La Scala, La Diva...itd. z Diapason Adamantes...

Nie zagrało ciężkich brzmień...zrobiło się płasko...przy innych rodzajach muzyki dźwięk uciekał do głośników przy lekkim ruchu głowy...

Myślisz, że to słaby przetwornik i transport?"

W taki sam sposób można wszystko "objechać"...

Akustyka i zestawienie i koniec tematu...

W zestswieniu z tanimi Tannoyami zagral gorzej w detalu niz moj ampli onkyo. Powiem inaczej, podlaczylismy dac magic 100 i byl zdecydowanie lepszy od tego na pokladzie cyrusa - polecam sprswdzic. Akustyka zostala zestrojona neutralnie wiec nie ma mowy o problemach z akustyka. 

Pzdr

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Audiolubny napisał:

W zestswieniu z tanimi Tannoyami zagral gorzej w detalu niz moj ampli onkyo. Powiem inaczej, podlaczylismy dac magic 100 i byl zdecydowanie lepszy od tego na pokladzie cyrusa - polecam sprswdzic. Akustyka zostala zestrojona neutralnie wiec nie ma mowy o problemach z akustyka. 

Pzdr

Dobrze napisałeś..."w zestawieniu"... ?

słyszałem kiedy Cyrus One HD z Fyne Audio f 501 zagrał bardzo szczegółowo, z fajnym krótkim basem, nic nie krzyczało, nic się nie rozlewało- surowo, bez ocieplen. Myślę iż ogromne znaczenie ma źródło. W tym przypadku to były pliki FLAC z PC

........   a jakieś opinie o Audiolab ???

1 godzinę temu, Audiolubny napisał:

No tak moze z innymi glosnikami będzie lepiej. Jednak jest jeden szkopul, na innym tanszym dac-u zagralo lepie, mozesz to wyjasnic? 

Tak bardzo prosto, jak to mówią audiofile "... charakter brzmienia tego tańszego urządzenia bardziej przypadł słuchającemu do gustu ...", a jak to mówię ja, "... branża audio to idealna maszyna do golenia owieczek ... i jak coś Ci nie pasuje z dźwiękiem, to audiofil powie na pewno, że masz za tani sprzęt ...", a jak mówią inni i ja wyświechtaną formułkę "... gra cały system ..." ?.

Godzinę temu, ziko369 napisał:
2 godziny temu, Audiolubny napisał:

No tak moze z innymi glosnikami będzie lepiej. Jednak jest jeden szkopul, na innym tanszym dac-u zagralo lepie, mozesz to wyjasnic? 

Nie mogę...

nauczyłem się, że w kwestii audio nie krytykuje sie innych gustów, można wyrazić swój ale nie kwestionować innych i to co najważniejsze NIE PIENIĄDZE GRAJĄ można złożyć tani zestaw nawet używany grający przyzwoicie i wydać dużo kasy na budżetowe klocji które łechcą nasze ego-mi nic więcej

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Robert 7800 napisał:

nauczyłem się, że w kwestii audio nie krytykuje sie innych gustów, można wyrazić swój ale nie kwestionować innych i to co najważniejsze NIE PIENIĄDZE GRAJĄ można złożyć tani zestaw nawet używany grający przyzwoicie i wydać dużo kasy na budżetowe klocji które łechcą nasze ego-mi nic więcej

Szklaneczka ?

43 minuty temu, radmorek napisał:

gra cały system

...i forma psychiczna, słuchowa danego dnia, itp...

Gość

(Konto usunięte)

Poczytaj wpisz w Google  może są opisy starsze tego wzmaka  ? ja tak robię i znajduję,  a wczoraj się uśmiałem bo czytałem dyskusję z tego forum i przy okazji pozdrawiam go  serdecznie forumowicza  Piotrek7 za opis atolla  in300, że to jest gówno od dnia pierwszego,  do ostatniego ?

18 minut temu, Grutka napisał:

pozdrawiam go  serdecznie forumowicza  Piotrek7 za opis atolla  in300, że to jest gówno od dnia pierwszego,  do ostatniego ?

???

To nie jest gówno, ale szału nie robi na tle innych z przedziału 8tys w górę.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

20 minut temu, Grutka napisał:

wpisz w Google  może są opisy starsze tego wzmaka 

Uważam, iż recenzje np. na Ceneo są nie wiarygodne. Bawią mnie wpisy ludzi którzy użytkuja sprzet od miesiaca lub dopiero przynieśli ze sklepu i wychwalają pod niebiosa. Wolę opinie jednej osoby która  może go porównać z innym sprzętem który posiadał, lub ludzi z branży którzy chandlują elektroniką

Gość

(Konto usunięte)

Ludziom z branży ja tak do końca  nie ufam, oczywiście  znajdzie się obiektywny szczery  sprzedawca, ale to trzeba trafić,  ja na przykład takiemu q21 to nie wierzę w nic!!! Miałem z nimi do czynienia  i pisze  także na prv z osobami stąd, a co do Ceneo to jak we wszystkich opisach, trzeba przesiać papkę i zobaczyć  który opis jest wiarygodny,  w wiarygodnych  są  ujęte  plusy i minusy 

3 godziny temu, Grutka napisał:

takiemu q21 to nie wierzę w nic!!! 

Może trafiłeś na jakiegoś nowego i niedoświadczonego pracownika. Ostatnio miałem trochę klamotów z Q21 i moim zdaniem dostałem od nich dwie perełki (wzmacniacz Dayens Menuetto i monitory JMR Lucia). Miła, szczera rozmowa, duże doświadczenie gdy chodzi o składanie synergicznych systemów. Oczywiście masz prawo do własnego zdania. Pzdr.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość

(Konto usunięte)
44 minuty temu, Adam 38 napisał:

Może trafiłeś na jakiegoś nowego i niedoświadczonego pracownika. Ostatnio miałem trochę klamotów z Q21 i moim zdaniem dostałem od nich dwie perełki (wzmacniacz Dayens Menuetto i monitory JMR Lucia). Miła, szczera rozmowa, duże doświadczenie gdy chodzi o składanie synergicznych systemów. Oczywiście masz prawo do własnego zdania. Pzdr.

Wiesz co no mam odmienne zdanie, ceny mają dobre, z rozmowy z nimi to dadzą  co chcesz no i tyle, tu też w kółko  to samo i tu inny forumowicz pisał  mi że też jest niezadowolony z ich doradztwa  i w ogóle,  ja akurat wolę  s4, są dla mnie bardziej ludzcy  wiesz ? A przy okazji,  jak tam JMR? Naprawdę  takie dobre? Bo ja akurat teraz wolę też  te bardziej niszowe, czyli mniej znane, niż te w kółko  wałkowane firmy, które brzmieniowo niestety odstaja i to sporo, od tych mniej znanych 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.