Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Sonus Faber Principia 7

kowalo

Rekomendowane odpowiedzi

A czego oczekujesz od brzmienia? Do czego ma dążyć zmiana? Nie słuchałem Twoich kolumn (prawdopodobnie tak samo jak wiele innych osób na forum), wiec jeśli dasz radę powiedz coś o nich ? Łatwiej będzie wtedy Cię na coś nakierować.

Vincent SV-227 to fajny wzmacniacz. Sąsiad ma i wielokrotnie robiliśmy porównania (gdy jeszcze miałem Atolla IN200 Sig). Opisałbym jego brzmienie jako dynamiczne, szczegółowe ale bez ostrości, po nieco cieplejszej stronie brzmienia. Ładnie buduje scenę, która odrywa się od kolumn na boki. Ostatnio wymienił w nim główną lampę i ponoć (nie porównywałem) wzmacniacz znacząco zyskał na szczegółowości, wyszły różnego rodzaju smaczki. Ten wzmacniacz to hybryda, więc wykorzystuje zarówno zalety transformatorów, jak i lamp i fajne jest w nim to że na zakupie wzmacniacza się nie kończy, bo właśnie wymianą lamp można modelować dźwięk.

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

Witaj,

napisz proszę, co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego zestawu, a co chciałbyś zmienić, poprawić. Na pewno hybryda Vincent SV-227 MK to świetna opcja to SF. To mocna Integra, końcówka mocy zbudowana jest na tranzystorach, przedwzmacniacz natomiast na lampach. Dzięki temu masz połączenie mocy, szybkości i dynamiki z plastycznością, głębią, piękną barwą lampy. Rzeczywiście przy SV-227 warto pomyśleć o wymienia lamp, w tym temacie oczywiście możemy pomóc i doradzić.

W podobnych budżetach masz jeszcze wiele innych, równie ciekawych wzmacniaczy. Do Twoich kolumn na pewno dobrze sprawdzi się Moon 250i, świetny Roksan Kandy K3, francuska Integra Advance Acoustics X-i125, może Musical Fielity M3si, może coś z Haiku Audio. Wybór jest ogromny. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hmm nie wiem czy tak łatwo przeskoczyć Denona 1500 w miałem gotówce. Małem go kiedyś i mam ponownie teraz do kina co prawda, ale robi dobre wrażenie. Ja jak przeskakiwałem swego czasu z Denona to poszedłem na Roksan Caspian - mała moc, ale swietne brzemienie, Sugeruje posuzkac Krella S300i to samo co Caspian, tylko dużo mocniejsze, albo Nad M3.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

ja dopiszę do listy jeszcze Rotela. Kiedyś tak klient wybrał u nas na odsłuchach. Model RA-1572 albo Yamaha A-S1100  pamiętam, że też dobrze zagrała z tymi kolumnami. One grają dość miękko, więc trzeba im dodać trochę przestrzeni i skontrolować bas. Dynamiki też im trochę więcej nie zaszkodzi ?
Zapraszam do nas na odsłuch, lub wypożyczenie wzmaka 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.