Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, toptwenty napisał:

Gardłowali, że na tym sklepiki skorzystają.

Sklepik na dość dużym osiedlu działający od lat miał się dobrze , kilka miesięcy temu otworzyli biedre , zrobili przejście do niej z tego osiedla .

Gdyby nie stali wierni bywalcy tego sklepiku i zamknięta biedra w niedzielę , już by go nie było .

KALIBER vel rydz .

cd. do Soundchasera.

Że wiedzieli o przyszłych stratach sklepików osiedlowych. 

Plotek i domysłów nie potrzebuję.

Edytowane przez toptwenty
2 minuty temu, toptwenty napisał:

Jak to jakie? Przecież wyraźnie piszę.

Wszystko ma się opierać na wyszukiwaniu linków w necie?
Jesteś zdania, że pisowcy byli pewni, że sklepiki skorzystają, ale się pomylili?

1 minutę temu, KALIBER napisał:

Gdyby nie stali wierni bywalcy tego sklepiku 

Patrz na statystyki w całym kraju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz, soundchaser napisał:

Jesteś zdania, że pisowcy byli pewni, że sklepiki skorzystają, ale się pomylili?

Publicznie to głosili, nie pamiętasz? Ochrona polskiego handlu itp  - ble ble ble.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

ale się pomylili?

Tak - jak we wszystkim co robią. Począwszy od janowskich koni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Patrz na statystyki w całym kraju.

Ale przecież to było do przewidzenia...dokładnie tak samo jak to, że rozdawnictwo doprowadzi do inflacji.

Teraz poproszę jednak o te linki - że przewidywali i że się z tym godzili.

Może jakiś wywiad w gazecie, tv, radiu?

Uważam że nie przewidzieli, bo to byłoby ze szkodą dla ich elektoratu. A ludzie do kościoła i tak pójdą.

3 minuty temu, KALIBER napisał:

Podałem przykład gdzie mieszkam .

Fake news.

A jeśli nawet to prawda (w co wątpię) - dlaczego interes tego sklepikarza jest ważniejszy niż interes pracowników Biedronki i osób tam kupujących? 

Bolszewia.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Teraz poproszę jednak o te linki - że przewidywali i że się z tym godzili.

Może jakiś wywiad w gazecie, tv, radiu?

Myślałem, że jesteś mądrzejszy, ale Ty najwyraźniej prowadzisz dysputę chyba tylko po to, żeby mieć inne zdanie, nawet jeśli masz takie samo.
Jakie linki Ci potrzebne, żeby stwierdzić, że pisowcy kłamią bez przerwy?
Przecież jak ktoś to napisze oficjalnie i zamieści w internecie, to przyjmiesz wtedy jako informację pewną? Myśleć trzeba, a nie tylko czytać internet, w którym roi się od fejków.

8 minut temu, toptwenty napisał:

Uważam że nie przewidzieli, bo to byłoby ze szkodą dla ich elektoratu. A ludzie do kościoła i tak pójdą

Oni swój elektorat mają w dupie...dobrze wiedzą, że to głąby, które nic "nie rozumią" i nawet publicznie to mówią.
Też chcesz linki potwierdzające?

Jakie linki Ci potrzebne, żeby stwierdzić, że pisowcy kłamią bez przerwy?

Czytaj ze zrozumieniem. 

Według mnie pisowcy w tej konkretnej sprawie nie kłamali, tylko nie przewidzieli skutków, bo to durnie. 

Wszyscy wiemy że kłamią, ale skoro twierdzisz że w tej sprawie też kłamali - to pokaż linki (inaczej mówiąc - udowodnij)

I tyle.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Myślisz, że taka Stokrotka ma równe szanse z Lidlem, czy Biedronką?

Myślę, że jak chcesz ze mną na ten temat podyskutować to musisz coś wiedzieć. Możesz zacząć od tego, żeby się dowiedzieć, że Stokrotka nie jest polska.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Zmiana branży? Po pierwsze to nie takie proste, po drugie nie rozwiązuje problemu.

Życie też  nie jest proste ale jak ktos nie radzi sobie na rynku to musi pracować gdzie indziej. I nie koniecznie musi to być związane z radzeniem sobie, no ale romawiamy teraz o handlu.

Opijałem świetne wprowdzenie Paulinki Kosiniakowej .. Aż miło było popatrzeć .

A pokazcie picunie kochane Waszą dudzinkę ..

Tak ogólnie to WY wiecie gdzie ta bidula sie ukrywa?.

Już się wstydzi?

Edytowane przez dulon184
2 minuty temu, toptwenty napisał:

Według mnie pisowcy w tej konkretnej sprawie nie kłamali, tylko nie przewidzieli skutków, bo to durnie. 

Nie nie...nie tacy durnie jak Ci się wydaje. Takie rzeczy potrafi przewidzieć prosty ekonomista...nie musi być nawet Morawieckim, który jest ekonomistą dobrym.

Przecież nieraz pokazali, że to ich przerasta.

Puszcze, Janów, Mierzeja, Baranów, ustawy Jakiego.

Mają intelektualne braki, żaden szanujący się fachowiec do nich nie pójdzie. 

Został im Glapiński, ale ten też dureń.

Niewielkie (5,5 tys luda) podkrakowskie miasteczko. Pochodzi stamtąd mój Kobietronek, stąd wiem, jak tam handel-mandel wygląda. No i jest tam tak:

Jakieś biedronki, żabki, stokrotki, mrówki i xhuj wie co jeszcze, do tego kilkanaście/- dziesiąt zupełnie drobnych sklepiczków z gorzałą, plus do tej drobnicy spory Lewiatan i sakramencko wielkie Tesco.

Przecież to oczywiste, że te maluchy MUSZĄ upaść, choćby się pisie matoły pozapluwali opowieściami o trosce o drobnicę.

5 minut temu, jezz napisał:

Stokrotka nie jest polska

Coś takiego...już nie? Sprawdziłeś w internecie? 
Przepraszam - ja nie. Jacyś Litwini ją kupili i połączą z Aldik.
Ale wcześniej była polska i to co pisałem o szansach na starcie nadal jest aktualne.
A Ty jakoś nigdy nie przyznajesz racji, tylko wyszukujesz z uporem maniaka argumentów "na nie".
Zawsze i wszędzie.

13 minut temu, toptwenty napisał:

dlaczego interes tego sklepikarza jest ważniejszy niż interes pracowników Biedronki i osób tam kupujących? 

Choćby dlatego ze prowadzi go od niemal 20 lat !,

KALIBER vel rydz .

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Coś takiego...już nie? Sprawdziłeś w internecie? 
Przepraszam - ja nie. Jacyś Litwini ją kupili i połączą z Aldik.
Ale wcześniej była polska i to co pisałem o szansach na starcie nadal jest aktualne.
A Ty jakoś nigdy nie przyznajesz racji, tylko wyszukujesz z uporem maniaka argumentów "na nie".
Zawsze i wszędzie.

Dokształć się to wtedy podyskutujemy. Teraz nie jesteś partnerem w tym temacie.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przecież to oczywiste, że te maluchy MUSZĄ upaść,

Oczywiście.

Ale są mniejsze osiedla pozbawione tych Biedronek i Tesców - i tam (tak jak jest obok mnie) sklepiki działają w najlepsze. Ale w niedziele i w sumie tracą! A w sobotę ludzie przywożą zakupy ze śródmieścia.

Osiedle jest oddalone od supermarketów, czasami kolejka że nie można się wcisnąć, ceny 50% wyższe niż w Biedronce. 

6 minut temu, jezz napisał:

A myślisz, że jakby był handel w niedzielę to ten sklep by przetrwał?

No właśnie dzięki temu że biedra zamknięta to kobita zapierdziela w niedzielę , i ledwo ale ciagnie .

KALIBER vel rydz .

3 minuty temu, jezz napisał:

Dokształć się to wtedy podyskutujemy. Teraz nie jesteś partnerem w tym temacie

To po kiego ch*ja wtrącasz się i odpowiadasz na moje wpisy, skoro nie jestem dla Ciebie partnerem?
Puknij się w łeb, zanim coś napiszesz, bo grabisz sobie coraz więcej.
W czym mam się dokształcić Megalomanie? W ekonomii, czy wyszukiwaniu aktualnych informacji w necie?

19 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

wielkie Tesco

Jeśli chodzi o Tesco to w zasadzie można powiedziec, ze w Polsce zbankrutowało i właśnie dokonuje żywota.

6 minut temu, soundchaser napisał:

To po kiego ch*ja wtrącasz się i odpowiadasz na moje wpisy, skoro nie jestem dla Ciebie partnerem?
Puknij się w łeb, zanim coś napiszesz, bo grabisz sobie coraz więcej.
W czym mam się dokształcić Megalomanie? W ekonomii, czy wyszukiwaniu aktualnych informacji w necie?

Tak, jednak jesteś chamem.  Na dodatek akurat w tym temacie niewiele wiesz. A jak ktos pisze bzdury to ja tez sobie pisze. To jest forum jakbyś zapomniał.

I nie muszę tego wyszukiwać w necie bo to po prostu wiem. 

A jak juz coś chcesz napisać o polskiej sieci to najpierw poczytaj sobie w necie o Dino.

Edytowane przez jezz
4 minuty temu, jezz napisał:

Jeśli chodzi o Tesco to w zasadzie można powiedziec, ze w Polsce zbankrutowało i właśnie dokonuje żywota.

A dlaczego "zbankrutowało"? Poszukaj informacji w necie.
Inne markety mają się jak pączki w maśle, Tesco zawsze należało do liderów, a teraz nagle "zbankrutowało".
Mój Boże...
Dokształć się.

7 minut temu, soundchaser napisał:

grabisz sobie coraz więcej.

Trzęsę się ze strachu. 

A dlaczego "zbankrutowało"? Poszukaj informacji w necie.
Inne markety mają się jak pączki w maśle, Tesco zawsze należało do liderów, a teraz nagle "zbankrutowało".
Mój Boże...
Dokształć się.

To poszukaj sobie w necie. Ja wiem dlaczego i nie muszę szukać. Panie ekonomisto?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.