Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, atmeg napisał:

Możecie nie wierzyc ale osobiście pamietam jak chodziłem z babcią do sklepów w piwnicach w moim mieście i tam sprzedawano ryby ,śledzie z beczek gdzie ryby plywały w soli ,całe ryby ,nie patroszone .....

I ta loteria mlecz czy ikra ? 

8 minut temu, atmeg napisał:

czasy sie zmieniają ,śledzia w oleju z cebulką albo jak ja wole w zalewie smietanowo-majonezowej nadal możemy robic ....

Śledź w śmietanie to jest to ? aż mi smaka narobiłeś ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

tAK Więc w oczekiwaniu na wyniki 2 tury możemy posłuchać muzy i np .robić jakies frykasy Polskie do jedzenia .....Można robić i Francuskie frykasy ?

Można nawet Niemieckie dobre jedzonko robić ,ale Niemieckie jedzonko to niewiele rozni sie od naszego tak z grubsza ,za wiele nas łączy zebyśmy mieli inne gusta kulinarne ......a jednocześnie wiele nas dzieli w innych sprawach .....jedzenie to raczej z Niemcami nas łączy :) choć oczywiste ze sa różnice ...dlaczego ,bo wiekszość terenów wspolczesnych niemiec to dawne tereny Słowian ,stąd podobne gusta kulinarne .

Co nas dzieli od Niemców ? ich zbrodnie i zupełnie inna kultura ....

Edytowane przez atmeg

=======================

co do różnic kulturowych pomiedzy nami Polakami a Niemcami ...

bardzo fajnie to opisal gosc w Europie  ,z dalekiego wschody który stroche studiował w Niemczech i w Polsce .co typ powiedział ,czym Polska rózni sie dla niego od Niemiec ?

Jego słowa ...jak byłem u Niemca to byłem przywitany przy drzwiach i porzegnany ,jak byłem zaproszony to woda do picia byla ale trzeba bylo o to prosic ,zostałem nakarmiony powietrzem ....jak wchodze do polskiego domu to

najem sie i zostane ugoszczony do syta ......zupełnie inna kultura ....

niemiec jak gada z tobą karmi cie powietrzem ....Polak karmi ciebie czymś smacznym i konkretnym.

Sorki ,nie musze być jakimś oryginałem ,nigdy!

uwielbiam muzyke i chce tego posłuchac ....

teraz

Edytowane przez atmeg
10 minut temu, atmeg napisał:

=====================

niemiec jak gada z tobą karmi cie powietrzem ....Polak karmi ciebie czymś smacznym i konkretnym.

w Polsce tak jest jeszcze w domach gdzie pamięta się jak żle być głodnym , w sytych domach już tak nie jest 

=====================

zauwazyliście że ci najtwardzsi nienawistnicy PiSu juz tu nie piszą ? Pochowali sie .......

czują przegraną .....

=============================

a ze są tchurzami to mykneli do nor myslac ze nie zapamieta sie to co pisali :)do niedawna .

Przegrupowują siły i planują ofensywę w ostatnim tygodniu kampanii wyborczej. . .

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Fashi napisał:

Przegrupowują siły i planują ofensywę w ostatnim tygodniu kampanii wyborczej. . .

To najtęższe umysły ''opozycyjnych'' piszą pytania i odpowiedzi Trzaskowskiemu 

1 godzinę temu, atmeg napisał:

ja mam tyle lat że pamietam jak z sledzi z beczki było mnustwo

To były najlepsze śledzie , takie właśnie słone jadałem prosto z beki , dziś nie kupi się takich  śledzi .

Obecnie ryby morskie bałtyckie jak śledż  dorsz czy łosoś zawierają dużo toksycznych dioksyn , częste  ich spożywanie  może poważnie zaszkodzić .

KALIBER vel rydz .

4 minuty temu, KALIBER napisał:

To były najlepsze śledzie , takie właśnie słone jadałem prosto z beki , dziś nie kupi się takich  śledzi .

Obecnie ryby morskie bałtyckie jak śledż  dorsz czy łosoś zawierają dużo toksycznych dioksyn , częste  ich spożywanie  może poważnie zaszkodzić .

może masz racje ,ale ja jadam rybki z Bałtyku .

Nie jadam z Lisnera ....

3 minuty temu, KALIBER napisał:

Kawałek muzy .

Pozdrówko .

o ,,,muza ,klasyczny Blues ......witaj kolego ......

KALIBER ,ja choc wychowałem siem właśnie na takiej muzyce dziś nie zbyt do niej wracam ale pamietam .

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, jezz napisał:

Orlen chce przejąć minimum 53% akcji Lotosu.

A artykuł jest z 2018.

Chce . To jeszcze pare dni zostało . Zobaczymy jak to sie skończy . Moża chociaż jedną rzecz doprowadzą do końca .

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

Chce . To jeszcze pare dni zostało . Zobaczymy jak to sie skończy . Moża chociaż jedną rzecz doprowadzą do końca .

A jestem za, mam akcje Lotosu.?

bardziej kręcą mnie muzycznie tego typu nagrania .....ale o bluesie nigdy nie zapomne to jasne .

ale te wokalistki z tamtych czasów miały figure ,laski były wyrąbiste ....a Ruscy nie mieli pojecia co jest grane .....

Ale ,interesuje mnie nie tylko powojenna muzyka Polska .

Sledze od dawna nowy ruch muzyczny .....Ludzi grających stare ale i wlasne kompozycje jazzowe ale inaczej ,oni wracają do korzeni ,do tanecznej i rozrywkowej cześci Jazzu ...

Fajnie, że masz tak szerokie horyzonty muzyczne . Zawsze coś nowego znajdziesz do odsłuchu ?

12 minut temu, Fashi napisał:

Fajnie, że masz tak szerokie horyzonty muzyczne . Zawsze coś nowego znajdziesz do odsłuchu ?

najwiekszy czas poświecam szukaniu ciekawych nagran ,to moze być nawet kapela z kibla ale warto tego szukac ......to też daje mi pewną odwage ? jesli rozmawiam tu albo w innych tematach z ludzmi bardzo uznanymi ,niechce ich zwalczać ,nigdy ale poprostu to mi daje argumenty :)

Wiesz co mam na myśli.

Moga napisać ze nie umiem porawnie pisać ale nie mogą odrzucić muzyki .

Fashi napisałeś jakiś czas temu czy widze że Ty jesteś po mojej stronie .....

Muszisz wiedzieć że Ja nauczyłem siem być sam tutaj  ,rozumiesz mnie ?

jestes ze mną ,fajnie , nie jesteś też fajnie ,,,taki jestem .Musisz wiedziedz ze Ja tu nie szukam sojuszników .......

po prostu pisząc tu spotykam różnych ludzi

Bluegrass .....ojciec i matka bluesa i jazzu .Ze niby czarni stworzyli blues ,idiotyzm ,czarni wzieli co pasowało im od muzyki bialych i dodali swoje ....Blues  jest miksem muzyki czarnych i bialych muzykow .

3 godziny temu, Fashi napisał:

Stąd agresja Jara . Widzi , że dno coraz bliżej. . .

Agresję to budzi we mnie zidiocenie ludzi spowodowane propagandą. I radość i duma z tego zidiocenia - patrz poseł Tarczyński tudzież wielu osobników tu na forum.

Żeby jeszcze ta propaganda była jakaś wymyślna. Ale nie, to zestaw prymitywnych haseł klepanych w kółko od lat.

Jestem Europejczykiem.

Sorry ale Ty klepiesz fake od lat. Temat obok z wafelkami na torcie dla Adolfa.  Dobrze wiesz , że to była prowokacja za którą zapłacił po cichu TVN. Jednak Ty twierdzisz inaczej ?

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

budzi we mnie zidiocenie

Brawo .  Wreszcie prawda z Twojej klawiatury ?

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Agresję to budzi we mnie zidiocenie ludzi spowodowane propagandą. I radość i duma z tego zidiocenia - patrz poseł Tarczyński tudzież wielu osobników tu na forum.

Żeby jeszcze ta propaganda była jakaś wymyślna. Ale nie, to zestaw prymitywnych haseł klepanych w kółko od lat.

Ty ,szanuje ciebie za twój staż tutaj ale mylisz sie .Niechce ci dowalać ani udawadniać jak sie mylisz .

OK  .sam sie przekonasz za kilka dni.

===========================

Ujme to tak ...nadal ćwoki z PO myślą że mają szanse ........Nie mają żadnej ..........

pozostanie wam tym z PO tylko wsciekłość i Niezrozumienie Tego co Sie Stanie ......

2 minuty temu, atmeg napisał:

Ty ,szanuje ciebie za twój staż tutaj ale mylisz sie .Niechce ci dowalać ani udawadniać jak sie mylisz .

OK  .sam sie przekonasz za kilka dni.

A ten tekst to akurat nie o tobie. Ty jesteś tylko sympatycznym Jelonkiem Bambi.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A ten tekst to akurat nie o tobie. Ty jesteś tylko sympatycznym Jelonkiem Bambi.

sluchaj  na forum jest inny temat nazwany "Polityka " ,ok?

jak szukasz pobratymcow tam ich znajdziesz ,nie tu .

10 minut temu, Fashi napisał:

Sorry ale Ty klepiesz fake od lat. Temat obok z wafelkami na torcie dla Adolfa.  Dobrze wiesz , że to była prowokacja za którą zapłacił po cichu TVN. Jednak Ty twierdzisz inaczej .

Sorry, ale kolejny raz uparcie robisz z siebie idiotę w bohaterskim stylu Patrykowskiego.

Jestem Europejczykiem.

A szacunek dla ciebie wcale nie znaczy ze Tobie ostro nie odpisze !

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Sorry, ale kolejny raz uparcie robisz z siebie idiotę w bohaterskim stylu Patrykowskiego.

widac taki jestem ,takim idiotom !!!

Jaro_747 ,niemasz zadnej opcji ,ja sie nie zmienie ,nie sciemnisz mnie ...

Jaro_747 - ty wierzysz w Polske? W Polakow ? 

6 minut temu, atmeg napisał:

A szacunek dla ciebie wcale nie znaczy ze Tobie ostro nie odpisze !

widac taki jestem ,takim idiotom !!!

Jaro_747 ,niemasz zadnej opcji ,ja sie nie zmienie ,nie sciemnisz mnie ...

Atmeg, On to pisał do mnie ☺

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Za to Ty nie musisz z siebie robić idioty.  Wiesz dlaczego ? Bo już nim jesteś.

Pozujesz na znawce, a wiesz tyle ile tvn poda. Z wafelkami się położyłeś całkowicie.

Dzambo gowno masz do gadania,Polacy zdecydowali po raz kolejny Duda będzie prezydentem a Ty możesz się wyprowadzić z Polski do swojej Europy jak ci nie pasuje,nikt za Tobą nie będzie tęsknił, tu jest Polska. Nikt nie będzie Większość i mówił że lgbt to jest norma,większość społeczeństwa mówi nie wynaturzeniom .
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.