Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja zwrotki Dynaudio F-140

sizaru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy mogą mi koledzy doradzić jakie najlepsze kondensatory wybrać do głośników dynaudio ,szczególnie chodzi mi o tor wysokotonowy .Jak na razie wymieniłem kondensator elektrolityczny na basie 27uf i jest naprawdę dużo lepiej .Wstawiłem na bass kondensator o tej samej wartości ale Jantzena MKP. Na wysokim jest tandem 4,7uf i rezystor 3,3ohm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/147772-modyfikacja-zwrotki-dynaudio-f-140/

ten kond co zmieniłeś to trzeba by wyrównać rezystorem, bo zmieniles ESR tego filtru.

4.7uF mozesz dac np mundorfa Supreme i rezystor 3,3Ohm grafitowy by ci sie to nie rozjechalo 

a jak sprawował by się duet clarity cap csa i mills. Jakiej wartości rezystor wstawić przy wymienionym kondensatorze?

czy te kondensatory 10uf i 15uf też mają duży wpływ na dżwięk , czy pozostawić te które są najtańsze SCR-y.

Dodać z pół Ohma. 

Zmien narazie tego 4.7uf bo on tworzy brzmienie. Potem zmienisz rezystor w zaleznosci co bedziesz chcial osiągnąć. 

CSA swietny stosunek jakosc cena. 

11 minut temu, Klecha86 napisał:

Do csa polecam rezystor grafitowy od kolegi z forum bmxmen . Mam w swoich dynkach kondy csa i rezystory od bmxmen rewelacja .

wymieniałeś tylko ten na wysokim czy całą resztę też ?

Wszystkie ? z tym, że ja  mam inne dynki. Najlepiej zrób tak jak napisał kolega rambo54 wymień pierw 4.7uf jeżeli zdecydujesz się na csa to rezystor najlepiej od kolegi bmxmen i zobacz . 

...............................

8 godzin temu, stench napisał:

Superiory do tekstylnych kopułek są ok

Z jedwabnymi Dynaudio, które są mimo wszystko transparentne, to niezbyt dobre połączenie. Jest sucho i jasno.

Rysiki kupiłem miękkie średnica 2mm . 3,3R wyszedł mi 4,5 cm ,najpierw opaliłem nad gazem potem przewód z cewki oczyszczony z żywicy . nawinięte cztery zwoje z jednej strony i przylutowane -trzyma bardzo mocno,potem z drugiej to samo i pomiar .Jak rezystancja za duża to podgrzać i przesuwać na rdzeniu i znowu pomiar aż do uzyskania właściwej wartości z uwzględnieniem tolerancji miernika .Jutro przyjdą mundorfy supreme to będe lutował .Clarity Cap nie dostałem skończyły się więc kupiłem mundorfy.zobaczymy jak to zagra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.