Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub
IGNORED

Zasilanie liniowe do Node 2/2i

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, pawel k napisał:

A na co zmieniłeś? 

Na nic 🙂 Mam oba modele, w zasadzie grają tak samo. Zostawiam sobie nowego w razie jakiegoś rozwoju. W 2i już się nic nie zmieni 🙂 W przyszłym miesiącu sprawdzę sobie Lumin'a.

Edytowane przez k4mil3k
3 minuty temu, k4mil3k napisał:

Na nic 🙂 Mam oba modele, w zasadzie grają tak samo. Zostawiam sobie nowego w razie jakiegoś rozwoju. W 2i już się nic nie zmieni 🙂 W przyszłym miesiącu sprawdzę sobie Lumin'a.

To podziel się opinią jak wypadnie z BSN 😉😁

38 minut temu, pawel k napisał:

Dokładnie. U mnie z lampą brzmi to przepięknie 👌👌

Co za lampę masz jeśli można wiedzieć?

Edytowane przez Ajrock
Godzinę temu, pawel k napisał:

Dokładnie. U mnie z lampą brzmi to przepięknie 👌👌

Potwierdzam. U mnie też z lampą to bardzo dobre połączenie 😀

No to u mnie lampa we wzmacniaczu i lampa w dac-u. 

W zasadzie mój zewnętrzny dac daje więcej dynamiki, muzukalnosci lampy a na wysokim poziomie głośności tak pow. 85dB słychać w BS na samej górze trochę ostrosci-szorstkości ale to już się czepiam i wymagam hi-endu od budżetowego urządzonka. Spokojnie można byłoby z tym żyć za te pieniądze a po drugie nie trzeba aż tak głośno słuchać...ja nieraz niestety lubię. 

IMG_20210823_230616_compress63.jpg

Edytowane przez Aleko
No to u mnie lampa we wzmacniaczu i lampa w dac-u. 
W zasadzie mój zewnętrzny dac daje więcej dynamiki, muzukalnosci lampy a na wysokim poziomie głośności tak pow. 85dB słychać w BS na samej górze trochę ostrosci-szorstkości ale to już się czepiam i wymagam hi-endu od budżetowego urządzonka. Spokojnie można byłoby z tym żyć za te pieniądze a po drugie nie trzeba aż tak głośno słuchać...ja nieraz niestety lubię. 
IMG_20210823_230616_compress63.thumb.jpg.0b06ac370c34c4c99d1f42d832fc9a51.jpg

Sąsiedzi to cię kochają szczególnie twojego SUB tego RELa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Sąsiedzi to cię kochają szczególnie twojego SUB tego RELa. emoji12.png

Oj tam, oj tam, Relik to sobie tylko plumka, wystarczą same Zollery 98dB skuteczności, Dali grand przy nich to szczupaczki... Na szczęście mieszkam w jednorodzinnym ale nieraz sąsiadka zza płotu mówi: o wczoraj to ładny ten koncert był... 😁

IMG_20210712_123636_compress97.jpg

Oj tam, oj tam, Relik to sobie tylko plumka, wystarczą same Zollery 98dB skuteczności, Dali grand przy nich to szczupaczki... Na szczęście mieszkam w jednorodzinnym ale nieraz sąsiadka zza płotu mówi: o wczoraj to ładny ten koncert był...
IMG_20210712_123636_compress97.thumb.jpg.5072fac9218a18cbd7fe5fb1f9530855.jpg

Piekna skuteczność i ekstra sprzęt a sąsiadka ma dobre ucho

f137cc3d3cf7dd9b68cc6daac354b505.jpg
6ffac0938a3bf178828515fb888b365a.jpg
Moje kruszynki 66kg, 92dB i 15" na basie. Jak nie zamknę okna to ponoć mówią na ulicy że koncert plenerowy. JBL L-300

No dobra kończymy bo zaraz ktoś powie że chłopaki się chwała kto ma większe(go)

• 2 tygodnie później...

Po ostatnim upgradzie zasilania w BSN w końcu doszedłem do punktu, w którym jestem całkowicie usatysfakcjonowany z mojego systemu i nie odczuwam już potrzeby aby cokolwiek zmieniać 😃 Może za wyjątkiem tych zwykłych, stockowych kabelków DC, które dostałem do Kecesa. Jak już się tyle zainwestowało w zasilanie to może warto postawić kropkę nad i. @k4mil3kczy będziesz mógł coś poradzić w tym temacie?

Sept 5.jpg

Sept 5_2.jpg

16 godzin temu, Lesheck napisał:

Po ostatnim upgradzie zasilania w BSN w końcu doszedłem do punktu, w którym jestem całkowicie usatysfakcjonowany z mojego systemu i nie odczuwam już potrzeby aby cokolwiek zmieniać 😃 Może za wyjątkiem tych zwykłych, stockowych kabelków DC, które dostałem do Kecesa. Jak już się tyle zainwestowało w zasilanie to może warto postawić kropkę nad i. @k4mil3kczy będziesz mógł coś poradzić w tym temacie?

Sept 5.jpg

Sept 5_2.jpg

Czy możesz napisać jaka jest różnica z Mytekiem czy dużo wnosi w połączeniu z Node.

Czy możesz napisać jaka jest różnica z Mytekiem czy dużo wnosi w połączeniu z Node.

Podłączam się pod pytanie jus6

Bo chodzi mi po głowie Mytek lub Gustard x26pro

5 godzin temu, jus6 napisał:

1 godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Podłączam się pod pytanie jus6

Bo chodzi mi po głowie Mytek lub Gustard x26pro

Przede wszystkim dzięki małemu Mytekowi dźwięk zyskuje na przestrzeni, jest głębszy i ma więcej powietrza. Gitara, smyczki mają lepsze wybrzmienie, poprawia się precyzja, trochę lepszy jest bas. Po Waszym pytaniu odłączyłem Myteka na chwilę i posłuchałem samego BSN - nie ma wielkiego przeskoku ale dźwięk jest wyraźnie płytszy i tak jakby miał mniej energii. Zmiana jest łatwo zauważalna - nie trzeba się specjalnie wsłuchiwać. Tylko pamiętajcie że Mytek też jest podłączony do LPS - bez niego brzmi zdecydowanie gorzej. 

Panowie nie wiecie jaka może być przyczyny nie mogę załadować żadnych danych między telefonem a bluesound łączę się z nim i nic . Próbowalem z kilku urządzeń nie mogę też go zresetować do ustawiań fabrycznych tak jak jest podane w instrukcji. Świeci na niebiesko później chwilę na czerwone i spowrotem niebieski. Będę wdzięczny za pomoc. 

Godzinę temu, k4mil3k napisał:

LAN ? Wifi ? Znasz adres IP urządzenia w sieci ?

Niewiem o co tu chodzi jak odłączę kabel Ethernet od bluesound to przełącza się na wi fi i telefon go widzi sieć znajduje bluesounda daje połącz i pisze połączono a z boku brak dostępu do internetu. 

Teraz, k4mil3k napisał:

Zacznij od restartu całej sieci i routera. Czy znasz adres IP Bluesound'a w Twojej sieci domowej ?

No nie właśnie? 

Ale router już restartowałem i nic 

No nie właśnie? 
Ale router już restartowałem i nic 

Zaloguj się na swój router i będziesz widział wszystko co masz w domu z adresami IP.

Btw - a próbowałeś procedurę factory reset kalwiszami na BSN ? Coś wyżej pisałeś że tak ale upewniam się bo są chyba różne rodzaje resetów. Kiedyś to ćwiczyłem.

Można też firmware ściągnąć na pendrive i przeładować z pena

3 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Zaloguj się na swój router i będziesz widział wszystko co masz w domu z adresami IP.

Btw - a próbowałeś procedurę factory reset kalwiszami na BSN ? Coś wyżej pisałeś że tak ale upewniam się bo są chyba różne rodzaje resetów. Kiedyś to ćwiczyłem.

Można też firmware ściągnąć na pendrive i przeładować z pena

Mam na penie nowy firmware ale nie idzie go załadować aplikacja blue os nie zabardzo współpracuje z bluesound node. No nic trza go wysłać na gwarancję coś musiało pójść. 

Mam na penie nowy firmware ale nie idzie go załadować aplikacja blue os nie zabardzo współpracuje z bluesound node. No nic trza go wysłać na gwarancję coś musiało pójść. 

393534a95f641583a69ac88f64de72c0.jpg
Tak 2c48fdfdaccd806ad2c6ad2e7312bb13.jpgTak robiłeś?

Kurcze nie mogę znaleźć tej manualnej aktualizacji podeślesz link 

https://www.bluesound.com/downloads/

Ale jak masz już plik to wyczyść pena . Sformatuj FAT32. Wrzuć plik na pendrive i przejdź ta procedurę jak powyżej z naciskaniem klawiszy w odpowiedniej kolejności.
Kiedyś walczyłem z tym

7 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

https://www.bluesound.com/downloads/

Ale jak masz już plik to wyczyść pena . Sformatuj FAT32. Wrzuć plik na pendrive i przejdź ta procedurę jak powyżej z naciskaniem klawiszy w odpowiedniej kolejności.
Kiedyś walczyłem z tym

Ok dzięki będę bróbował. Tyle że mój angielski nie być dobry 😂😂

27 minut temu, pawel k napisał:

Ok dzięki będę bróbował. Tyle że mój angielski nie być dobry 😂😂

No panowie bluesound działa😍😍. Już zacząłem wykonywać to co podesłał mi Marcin ( któremu również dziękuję za zainteresowanie tematem ) Gdy nagle słyszę telefon i kogo słyszę w słuchawce samego konstruktora naszych zasilaczy i płytek czyli Pawła. Ten oto mistrz krok po kroku mówi mi co mam robić, łączy się z moim lapkiem paręnaście ruchów i kliknięć 😂 i ciach wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Dzięki bardzo Paweł jeszcze raz dziś już mogę spać ze spokojną głową i delektować się muzyką jeszcze raz szacun i dziękówa. Pozdrawiam i graba 🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝💪💪💪😁

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.