Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw gosnikow 7.1 czy 5.1.2

bisti30

Rekomendowane odpowiedzi

To co robią te głośniki na ścianie i jak planujesz w ogóle rozmieścić zestaw 7 głośników symetrycznie jeżeli siedzisz z boku . Wiesz w ogóle jak wygląda rozmieszczenie głośników w kinie ? O czym my tu w ogóle piszemy ? 

9 minut temu, bisti30 napisał:

Mam Amplituner 685 rx i myslalem o 2 glosnikaca ale to nie moj klimat. Kino jest znacznie lepsze

Kolego jak możesz napisać że lubisz kino jak z miejsca w którym siedzisz masz gromadę głośników po lewej i po prawej które to powinny być rozmieszczone  dookoła Ciebie bo taki właśnie jest sens dźwięku wielokanalowego i otaczającego na czym bazuje kino domowe . To co możesz zrobić aby poprawić dźwięk z tv w takim układzie to tylko jakiś front ( soundbar lub stereo czyli 2 kolumny ) i sub bo inaczej nawet nie odczujesz jakie kino może być wspaniałe a to co będziesz słyszał to różne dźwięki dobiegające z każdej strony bez ładu i składu. Szkoda kasy na każdy zestaw powyżej 2 kolumn .

?? BDB dedukcja RAF77. Jak ustawilem po remoncie suby na 1/4 sciany to stwierdzilem ze pb16 bedą nie wykozystane nawet w 30% , tak dobrze teraz jest i zamiast tego sprzedalem tylko pb13 i dokupilem drugi pb4000( właśnie ta promocja stawała na przeszkodzie sprzedaży moich subów a nie chciałem oddać za grosze ) z wyprzedazy w Soundclubie która to też zawierała promocje ( 1,5cm zarysowanie obudowy w piano black ) i dogadaliśmy się na 1tys zwrotu czyli mam pb4000 w piano black za 6800. Mam teraz 7.2.4 z podwieszanym sufitem ( wyspa na suficie z halogenami i głośnikami montażowymi) , czekam na końcówkę A500 i zaproszę Maćka ( @Cinema Pro) na końcowe namaszczenie i tyle . No i stanęło na tym że za wizje będzie odpowiadał Sony 85xg8596. Całość utrzymana jednak w klimacie kinowym , ściany ciemny szary , wyspa czarna , wykładzina miękka i kanapa na środku....zajebiscie przytulny pokoik/salonik bez kompromisów. 

No przecież miałem dwa, a nawet cztery swego czasu.

Fajnie było z dwoma ale znudziło mi się ustawianie suba na seans i zabieranie go po seansie.

(Drugi musiał stać w wejściu do pokoju).

Tak , że jeden musi wystarczyć.

Mam system 5.2 na górze, w pokoiku do grania na konsolach.

Tam są dwa Wharfedale SW 150.

Małe są ale pokoik też mały, z 10m².

Gość

(Konto usunięte)

@Sf_svs witam z powrotem ???

2 godziny temu, Sf_svs napisał:

?? BDB dedukcja RAF77. Jak ustawilem po remoncie suby na 1/4 sciany to stwierdzilem ze pb16 bedą nie wykozystane nawet w 30% , tak dobrze teraz jest i zamiast tego sprzedalem tylko pb13 i dokupilem drugi pb4000( właśnie ta promocja stawała na przeszkodzie sprzedaży moich subów a nie chciałem oddać za grosze ) z wyprzedazy w Soundclubie która to też zawierała promocje ( 1,5cm zarysowanie obudowy w piano black ) i dogadaliśmy się na 1tys zwrotu czyli mam pb4000 w piano black za 6800. Mam teraz 7.2.4 z podwieszanym sufitem ( wyspa na suficie z halogenami i głośnikami montażowymi) , czekam na końcówkę A500 i zaproszę Maćka ( @Cinema Pro) na końcowe namaszczenie i tyle . No i stanęło na tym że za wizje będzie odpowiadał Sony 85xg8596. Całość utrzymana jednak w klimacie kinowym , ściany ciemny szary , wyspa czarna , wykładzina miękka i kanapa na środku....zajebiscie przytulny pokoik/salonik bez kompromisów. 

Jak już będziesz miał wszystko na Tip-Top zapodaj fotki... nacieszymy oczy?

Pozdrawiam

Nie wrzucę fotek oficjalnie z jednego względu,  nie chce żeby jechały po moim systemie osoby które wiedzą całe G albo takie które nie wrzuciły nawet jednego swojego zdjęcia a wiedzą wszystko o wszystkim ( tak im się wydaje ) . Włożyłem w to dużo pracy i zrobiłem wszystko sam ( no prawie ) i nie chce żeby było to opluwane właśnie tak jak napisałem. Wyśle fotki na priv chętnym i tyle , rozumiesz chyba Marcin o co mi chodzi i jakie osoby mogę mieć na uwadze ...

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Sf_svs napisał:

Nie wrzucę fotek oficjalnie z jednego względu,  nie chce żeby jechały po moim systemie osoby które wiedzą całe G albo takie które nie wrzuciły nawet jednego swojego zdjęcia a wiedzą wszystko o wszystkim ( tak im się wydaje ) . Włożyłem w to dużo pracy i zrobiłem wszystko sam ( no prawie ) i nie chce żeby było to opluwane właśnie tak jak napisałem. Wyśle fotki na priv chętnym i tyle , rozumiesz chyba Marcin o co mi chodzi i jakie osoby mogę mieć na uwadze ...

Tak wiem o co chodzi i doskonale Cię rozumiem, są na tym forum partacze ( @Warm Hoxton, @fetek, i paru jeszcze innych dudusi) co myślą ze maja wiedzę taka ze ho ho i ze niewiadomo jakim guru są... ja mam te osoby w ignoruj wrzucone i mam święty spokój... 

a za tem jeżeli już będziesz miał wszystko ogarnięte to podeslij fotki na priv może czymś się zainspiruje lub wykorzystam/podpatrze... dzięki ?

50 minut temu, Martin Rejek napisał:

, są na tym forum partacze ( @Warm Hoxton, @fetek, i paru jeszcze innych dudusi)

Opowiedzieć Ci dowcip o gościu, który używał słów, których znaczenia nie znał ?

Partacz, pot. zły pracownik lub rzemieślnik. Często widać tak o Tobie mówią i uznałeś słowo partacz za uniwersalne wyzwisko.

6 godzin temu, Sf_svs napisał:

Jak ustawilem po remoncie suby na 1/4 sciany to stwierdzilem ze pb16 bedą nie wykozystane nawet w 30% ,

Jak Ci kiedyś napisałem że to przerost formy nad treścią to mnie chciałeś oskalpować, wojna była... tyle filmików z internetowymi gównozjadami powrzucałeś... 

Czemu nowe konto ?

Sf_svs tak się zastanawiałem gdzie się podziewałeś a Ty zrobiłeś sobie urlop od forum ciężko pracując nad swoim projektem salki kinowej , tak sądzę ?...

Też bym chętnie zobaczył metamorfozę jeżeli nie na forum to chociaż fotki na priv...

A propo to czym ty się przejmujesz?

Zrobiłeś to dla siebie i tyle...

Ja wrzuciłem gdzieś swój system w układzie 2.2 i to chyba najskromniejszy na forum i nikt nie skomentował ?? także odwagi...

55 minut temu, fetek napisał:

Czemu nowe konto ?

Myślał, że znikną kompromitujące wpisy. Nie zniknęły. Teraz powoli zaczyna swoje gierki, udając kogoś innego zbiera sojuszników. Coś tam napisze na priv, kogoś podpuści. Proszę jak się migdali z Marcinosem, któremu wielokrotnie naubliżał. Spryciarz. Najlepsze, że do mnie się pluł jakobym zmieniał nicki.

Marcinos z kolei zero honoru i godności, wazeliną zachlapał monitor.

Ale fajnie, że jest bo było trochę nudno.

Nie mierz innych swoją miarą @Warm Hoxton a jeżeli mowa o honorze i godności to nie jesteś godzien trzewików czyścić Marcinosowi. Nie ma żadnych gierek czy sojuszy panie @fetek bo ja to nie ww kolega którego dodaje właśnie do ignorowanych żeby ciśnienia sobie nie podnosić. 

Dzięki za rady. Wymieniłem Tagi 806 na klipsch- r820 f, r-52-c, 2x r-51m. Rewelacja, szczegółowość, detaliczność. Na razie gra bez suba. A propos rad, kup sandbara itp. polecam to wszystkim proponującym audiofilom. Polecam LBX Jaworzno, https://www.lbx.com.pl/ - profesjonalizm i kolumny doszły w samą wigilię. Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, bisti30 napisał:

Dzięki za rady. Wymieniłem Tagi 806 na klipsch- r820 f, r-52-c, 2x r-51m. Rewelacja, szczegółowość, detaliczność. Na razie gra bez suba. A propos rad, kup sandbara itp. polecam to wszystkim proponującym audiofilom. Polecam LBX Jaworzno, https://www.lbx.com.pl/ - profesjonalizm i kolumny doszły w samą wigilię. Pozdrawiam.

Słuchaj różnica w brzmieniu będzie znacząca, ale ty i tak nadal nie masz odpowiedniego miejsca do oglądania by dźwięk Cię otaczał... żeby mieć idealnie to byś musiał mieć sprzęt na ścianie okiennej i w tedy z kanapy oglądając byś był w centrum, aha i pytanie za 1milion punktów? Po jaka Ci cholerę wolnostojące w kinie skoro je kastrujesz na 80Hz ? Strata kasy... 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.