Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze gramofonu

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki gramofon polecilibyście do mojego systemu, tj.:

- wmacniacza Eggshell Prestige 12.2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- kolumny BodnarAudio BassHorn 2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , niestety tego modelu nie ma na stronie)

- preamp również z serii Eggshell

- okablowanie w całości od Black Rhodium (samba, prelude,...)

Słucham bardzo zróżnicowanej muzyki. Budżet to jakieś 3-5 tys (razem z wkładką), choć może należałoby go zignorować i po prostu dobrać gramofon odpowiedni do zestawu niezależnie od ceny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dari
https://www.audiostereo.pl/topic/148475-pomoc-w-wyborze-gramofonu/

Witaj, 

ja ze swojej oferty polecę Clearaudio Concept. Aktualnie w dobrej cenie jest zestaw z dociskiem, pokrywą i szczotką. Gramofon przyjeżdża w pełni skalibrowany i gotowy do użytku. Nic nie trzeba ustawiać. Z czasem możesz nawet upgreadować wkładkę na model wyższy w Clearaudio. Ciężko o konkurencję w podobnych pieniądzach o czym świadczą liczne nagrody i opinie na forach. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Fajny masz system. Czy ten gramofon powinien także dobrze grać, czy tylko ładnie wyglądać? Jeśli to drugie, to masz już odpowiedź. Jeśli zaś pierwsze, to w innych wątkach jest dużo podpowiedzi, wystarczy poczytać. Powodzenia i pozdrawiam!

17 minut temu, Łukasz_62438 napisał:

Fajny masz system. Czy ten gramofon powinien także dobrze grać, czy tylko ładnie wyglądać? Jeśli to drugie, to masz już odpowiedź. Jeśli zaś pierwsze, to w innych wątkach jest dużo podpowiedzi, wystarczy poczytać. Powodzenia i pozdrawiam!

Dzięki! Niestety jedno i drugie. Dla mnie ma dobrze grać, a dla żony niestety również wyglądać ? Wątki oczywiście czytam cały czas, jednak bardziej pytam o gramofon dopasowany do mojego troszkę nietypowego systemu, nie sądzę żebym znalazł coś konkretnego na forum.

Edytowane przez Dari

Rozumiem Cię doskonale, ja też miałem takie wymagania... u mnie stanęło na Ad Fontes, wkrótce będzie już 5 lat, i jestem bardzo zadowolony. Nie polecam go jednak w ciemno i bezwarunkowo. Potrafi pięknie zagrać, lecz wymaga nieco cierpliwości, wyrozumiałości, i umiejętności manualnych. Jeżeli powyższe jest Ci niestraszne, no i oczywiście pasuje Wam taki design, to nic lepszego w tej kwocie nie znajdziesz.

3 minuty temu, Łukasz_62438 napisał:

Rozumiem Cię doskonale, ja też miałem takie wymagania... u mnie stanęło na Ad Fontes, wkrótce będzie już 5 lat, i jestem bardzo zadowolony. Nie polecam go jednak w ciemno i bezwarunkowo. Potrafi pięknie zagrać, lecz wymaga nieco cierpliwości, wyrozumiałości, i umiejętności manualnych. Jeżeli powyższe jest Ci niestraszne, no i oczywiście pasuje Wam taki design, to nic lepszego w tej kwocie nie znajdziesz.

Ad Fontes wyglądają kapitalnie, przyznaję. Możesz powiedzieć jak wypadają cenowo?

Musiałbyś zapytać u El Constructore, jaka jest cena nowego... nie jestem pewien, to około 4500 zł, zależnie od wykończenia.

Aktualnie są 2 ogłoszenia na giełdzie hifi.pl , możesz zadzwonić i zapytać. (to nie moje, jakby coś, ja nie sprzedaję)

Jeżeli nie mieszkasz daleko i masz ochotę posłuchać, to zapraszam do siebie. Mieszkam w Lublinie.

Nie zgodzę się.

AdFontes to estetyczny koszmar.

Pod względem użytkowym także.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

6 godzin temu, Dari napisał:

Ad Fontes wyglądają kapitalnie, przyznaję. Możesz powiedzieć jak wypadają cenowo?

ceny znajdziesz w sieci

kiedys mozna było przejechac sie do andrzeja analogowego/AdFontes/ i poznac jego sposób na muzyke

moze nadal tak funkcjonuje firma

osobiście polecam

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Temat do zamknięcia, właśnie zamówiłem AdFontes ? Dziękuję wszystkim, a w szczególności Łukaszowi_62438, za wskazówki.

Edytowane przez Dari