Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, notoryczny napisał:

Chcesz powiedzieć, że decyzję o przyznaniu dotacji podejmuje samodzielnie minister? Weź się puknij

Chcesz powiedzieć, że podlegający ministrowi urzędnicy przygotowujący decyzje o przyznaniu dotacji dla brata owego ministra, poszli do niego i powiedzieli, że dotacja to tak nie bardzo, bo nie wypada, bo konflikt interesów, i uczciwiej by było, by jednak dotacji w takiej sytuacji nie przyznawać, a minister się na to zgodził i jeszcze nagrodził owych urzędników za kryształową uczciwość?

Są równi i równiejsi,  lepszy i gorszy sort!

ePiSkopat nadal dzieli Polaków. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20200525_160116.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

56 minut temu, 23031970 napisał:

Widocznie uznali, że skoro w centrum Warszawy mogą się zbierać przedsiębiorcy niebędący przedsiębiorcami + Jachira.
Wcześniej Ci sami + Braun z Sabiną.
Skoro Nitras zbiera podpisy za pomocą Michała na kartach wyborczych łamiąc kilka przepisów.

No cóż.
Mamy problem ogólnonarodowy czyż nie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Godzinę temu, 23031970 napisał:

Tak jak np Pinokio w restauracji ...

"Rzecznik rządu przeprasza za premiera w restauracji: Nie wiedział, że to zalecenie, został źle poinformowany

Rzecznik rządu przeprosił za to, że z winy doradców Mateusz Morawiecki nie wiedział, że zachowanie 1,5-metrowego dystansu w kawiarniach czy restauracjach dotyczy osób, z którymi nie mieszka się w jednym gospodarstwie domowym. Piotr Müller przekonywał, że premier nie wiedział, że jest to obowiązujące zalecenie."

Ukryta Zawartość

To ten pajac nie zna rozporządzeń swoich ludzi?

Komentarze poniżej polecam pis-olubnym do poczytania ...np.

"glencok

:)))) Już się nie dziwię, czemu na pis najwięksi idioci głosują. :))))"

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, xniwax napisał:

Widocznie uznali, że skoro w centrum Warszawy mogą się zbierać przedsiębiorcy niebędący przedsiębiorcami + Jachira.
Skoro Nitras zbiera podpisy za pomocą Michała na kartach wyborczych łamiąc kilka przepisów.

No cóż.

Mamy,  mamy .....

Europa się śmieje,  a Putin zaciera ręce....

Piotr

Teraz, 23031970 napisał:

Mamy,  mamy .....

Europa się śmieje,  a Putin zaciera ręce....

Rosja tańczy, Europa płacze ?

59 minut temu, papageno napisał:

Rosja tańczy

Mogąc z dużym prawdopodobieństwem założyć, że dane tyczące epidemii (szczególnie zgony) mocno, starym, dobrym zwyczajem "podrasowane" to u nich raczej danse macabre...

Jak zrobił się szum w necie pielgrzymkę nasi dzielni mundurowi jednak zatrzymali. Ciekaw jestem za to czy tak jak w przypadku warszawskim były spisywania, wrzucanie do suk i aresztowania też?

Edytowane przez Adalbert95
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Jakąż to głęboką traumę w umysłach pisowych poczyniła Platforma. 6 rok nieograniczonych rządów, wszystkie instytucja w łapach, a oni ciągle PO to, PO tamto, a za PO to itd.
Nie odwołują się do Gomułki, Gierka, Jaruzelskiego, SLD, tylko do PO. Starają się, gospodarskim okiem doglądają, nie śpią po nocach, bo głosują, są wierni, bezkrytycznie wykonują wszystkie polecenia. Odejmują sobie od ust by Polska wstała z kolan, no żyły sobie wypruwają, cieszą się ogromnym szacunkiem w Europie, ba! na  Świecie i nawet w Kosmosie. Sukces! Ale PO.., bo za PO..., a co PO robiła...;
Jak się taka aberracja nazywa? PTSD?
Ja bym raczej obstawiał F43.2 ale nie jestem specjalistą
1 godzinę temu, xniwax napisał:

No cóż.

Mamy ogólnopolski problem - totalne skretynienie części PiSowskiego elektoratu.

Przykładowo - ci biedacy nie są w stanie pojąć, że obywatel ma prawo protestować przeciwko czemuś, co mu się nie podoba.

No bo jak to? Im podoba się wszystko co robi waadza. Nawet jak kradnie i oszukuje.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Sine Metu napisał:

Ja bym raczej obstawiał F43.2 ale nie jestem specjalistą

Może być ?  Bardziej malownicze jest jednak PTSD. Późniejsze badania poczytalności wyjaśnią wątpliwości.

Mamy ogólnopolski problem - totalne skretynienie części PiSowskiego elektoratu.
Przykładowo - ci biedacy nie są w stanie pojąć, że obywatel ma prawo protestować przeciwko czemuś, co mu się nie podoba.
No bo jak to? Im podoba się wszystko co robi waadza. Nawet jak kradnie i oszukuje.
A w TVN nie mówili o pandemii i zakazach gromadzenia się, pewnie zapomnieli .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

27 minut temu, papageno napisał:

Boh pomiłuj

Ja tylko w kwestii formalnej: nie pomiłuj, a pamyłuj ?

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

że obywatel ma prawo protestować przeciwko czemuś,

Idź ty razem z Metu obierać buraki na sok.
To wam najlepiej wychodzi jako obywatelom.
Pozdrów Budkę i poczytaj mu Konstytucję, możesz pozdrowić jeszcze obywatela Burysa i obywatelkę Jachirę.
Tak więc czuwaj i obieraj Jarku, zarazem nie przemęczaj się myśleniem bo pierwsze ci lepiej wychodzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No i widzisz Pisowski asceto intelektualny - jak co do czego to pustka - nie masz nic do powiedzenia.

Jestem Europejczykiem.

No i widzisz Pisowski asceto intelektualny - jak co do czego to pustka - nie masz nic do powiedzenia.
Pustka to będzie po trzaskowskim po wyborach ani prezydent Warszawy ani polski .

Może zajmie się chodowla jedwabnikow .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Metrologu.

I to jest ciekawa sprawa.

Wszyscy kremlowscy trolle mają pełne dossier o nas.

Taki przykład:

Raz - no k... raz użyłem swojego imienia na forum - JuG po kilku miesiącach wspomniał mnie po imieniu.

Kolejną sprawą jest, że z JuG'a konta korzysta kilka osób uczących się Polski do trollingu. Tu mogą się wypowiedzieć językoznawcy, aczkolwiek różnice językowe są widoczne dla wykształconych Polaków.

Może czas posprzątać?
Tak jak np Pinokio w restauracji ...
"Rzecznik rządu przeprasza za premiera w restauracji: Nie wiedział, że to zalecenie, został źle poinformowany
Rzecznik rządu przeprosił za to, że z winy doradców Mateusz Morawiecki nie wiedział, że zachowanie 1,5-metrowego dystansu w kawiarniach czy restauracjach dotyczy osób, z którymi nie mieszka się w jednym gospodarstwie domowym. Piotr Müller przekonywał, że premier nie wiedział, że jest to obowiązujące zalecenie."
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25971822,rzecznik-rzadu-przeprasza-za-premiera-w-restauracji-nie-wiedzial.html#a=63&c=160&s=BoxNewsLink
To ten pajac nie zna rozporządzeń swoich ludzi?
Komentarze poniżej polecam pis-olubnym do poczytania ...np.
"glencok
:)))) Już się nie dziwię, czemu na pis najwięksi idioci głosują. :))))"
Nieznajomość prawa nie zwalnia od przestrzegania tegoż.

30 tys. zł. od osoby, wydaje się adekwatną sumą dla uczestników tej demonstracji pogardy dla prawa.
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Może być   Bardziej malownicze jest jednak PTSD. Późniejsze badania poczytalności wyjaśnią wątpliwości.

PTSD wszyscy znają, a zaburzenia adaptacyjne już niekoniecznie.

Swoją drogą, jest to jeden z głównych problemów dotykających migrantów.

I poczytalności bym tu jednak zdecydowanie nie mieszał.
Teraz, Sine Metu napisał:

I poczytalności bym tu jednak zdecydowanie nie mieszał

To dobrze. Rozpoznają i kierują.

Ale niektórzy adwokaci chwytają się brzytwy w obronie (pomroczność jasna)

Edytowane przez papageno
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
To dobrze. Rozpoznają i kierują.
Ale niektórzy adwokaci chwytają się brzytwy w obronie (pomroczność jasna)
Tylko co to ma wspólnego z zaburzeniami adaptacyjnymi?
13 godzin temu, caleb66 napisał:

Może zajmie się chodowla jedwabnikow .

Morze...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Duda powołał koleżankę na I prezes SN na podstawie ustawy sprzecznej z konstytucją i być może prawem UE

https://thefad.pl/aktualnosci/i-prezes-sn/

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Ja wiedziałem, że tak będzie

Sąd na Słowacji przychylił się we wtorek do wniosku Magdaleny K. o wszczęcie procedury udzielenia jej azylu politycznego. Słowaków przekonały argumenty prawników, dotyczące m.in. nieprawidłowości przy powołaniu Pierwszej Prezes Sądu Najwyższego, brutalności polskiej policji oraz braku niezależności polskiej prokuratury.

https://tvn24.pl/polska/magdalena-k-wystapila-o-azyl-polityczny-powolala-sie-min-na-sytuacje-w-sadzie-najwyzszym-4594761

5 godzin temu, Sine Metu napisał:

Duda powołał koleżankę na I prezes SN na podstawie ustawy sprzecznej z konstytucją i być może prawem UE

Ukryta Zawartość

To tylko PiSowska rodzina na swoim;-). To znaczy na naszym które sobie ukradli i już jest ich.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.