Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale żenua, PiS się posrał ze strachu emoji90.png

To teraz wiodąca narracja PiS nota bene prezentowana również tu na forum.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Informacja od kolegi z wczoraj:

Jedna jedyna koparka tam stojąca tuż przed przyjazdem została uruchomiona specjalnie na wizytacje tych dwóch -potem znów zasnęła

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W "Kawie na ławę" redaktor Piasecki przyłapał Giżyńskiego na prymitywnym kłamstwie. I co? Giżyńskiemu nawet powieka nie drgnęła.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, skynyrd napisał:

Nie wiem jak Ty, ale ja się doskonale bawię

Jak widzę jak sie PiSowi pod dupą zapaliło ze strachu to owszem. Ale jak widzę co dzieje się wskutek tego to już mi nie do śmiechu. Będziemy z tego wychodzić przez 15 lat jak dobrze pójdzie.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Dżambuś - ja nie mam problemu, bo tego nie dożyję.

A tak na poważnie, myślę, że jednak wygra Duda. Trzaskowski jest ulubieńcem słoików.

Prowincja oparta na jedynce da więcej głosów.

Dwa dni przed głosowaniem wyciągną mu kupę z Wisły, strefy relaksu z palet itp. Przypuszczam, że również historie, które sobie zostawili na ostatni akord.

Też tak sądzę. Jak niczego nie znajdą to sami wymyślą a sprostują po wyborach.

Dlatago scenariusz z Kidawą uważałem za dobry, bo otwierało to pole dla Hołowni czy Kosiniaka którzy w drugiej rundzie mieliby większe szanse niż Trzaskowski.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, skynyrd napisał:

A tak na poważnie, myślę, że jednak wygra Duda

Pewnie tak, bo sfałszować wybory to nadal pestka dla obecnego rządu.

8 minut temu, skynyrd napisał:

Trzaskowski jest ulubieńcem słoików

No wiesz? Tylko tyle dla Ciebie znaczę?  ?

11 minut temu, skynyrd napisał:

Dwa dni przed głosowaniem wyciągną mu kupę z Wisły, strefy relaksu z palet itp.

Daj spokój...o tym już wszyscy zapomnieli. Poza tym ciężar gatunkowy jest nieporównywalny z ekscesami Dudy, a twardy elektorat powoli zaczyna też oczy przecierać.
Także ten...

22 minuty temu, soundchaser napisał:

(...)

Daj spokój...o tym już wszyscy zapomnieli. Poza tym ciężar gatunkowy jest nieporównywalny z ekscesami Dudy, a twardy elektorat powoli zaczyna też oczy przecierać.
Także ten...

Dlatego twierdzę, że wymyślą coś przed samymi wyborami, i to przed druga turą. Potem będzie cisza wyborcza i temat podgrzeje się sam, a sprostowanie będzie już w powyborczy poniedziałek.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Informacja od kolegi z wczoraj:

Jedna jedyna koparka tam stojąca tuż przed przyjazdem została uruchomiona specjalnie na wizytacje tych dwóch -potem znów zasnęła

Cholera, niech oni się pospieszą, bo już pierwsze kontenerowce do portu w Elblągu płyną.

fb683db3ae9f61ac7d1f161ea7cf0df3.jpg

Jest nowy postulat Dudy. "Chciałbym, żeby przy każdym domu było oczko wodne"

Ukryta Zawartość

Ja jestem ZA! A gdyby tak jeszcze dopłata do karczku i kiełbasy na grilla…

Ukryta Zawartość

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

11 minut temu, traumeel napisał:

Ukryta Zawartość

Ja to przewidziałem i już zacząłem kopać.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
https://natemat.pl/310721,program-moja-woda-prezydenta-dudy-przy-kazdym-domu-oczko-wodne-do-5-tys-zl
Ostatnimi laty powiększano parkingi pod blokami, to gdzie teraz zmieści się np. 75 oczek wodnych?
3 godziny temu, traumeel napisał:

Ukryta Zawartość

To muszą być jakieś jaja, ktoś to zmyślił. Wiem, że dupa głupszy od rozdeptanego papcia, no ale chyba nie aż tak by takie piramidalne pierdy obiecywać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adalbert95
26 minut temu, seniortelefono napisał:

Nie doceniasz głębi jego "umysłu".

Masz rację,  co stwierdzam ze smutkiem,  ale bardziej od głupoty prezydenta D..y przeraża mnie liczebność durni ,   którzy nań głosowali- i to jest przerażające. 

P.S.

Ukryta Zawartość

20200603_001140.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

ale bardziej od głupoty prezydenta D..y przeraża mnie liczebność durni ,   którzy nań głosowali- i to jest przerażające. 

Ja tego mema mam z datą 22 grudnia 2015, a Duda jest prezydentem od 6 sierpnia 2015. Nic dodać, nic ująć. Niestety

270b5a61211e297b201e57588d501435.jpg
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Można się spodziewać i założyć, że uchylą panu immunitet, i co dalej?

- Uchylenie immunitetu pozwoli prokuraturze na postawienie mi zarzutu karnego. Takiego, jaki został sformułowany w tym wniosku do Izby Dyscyplinarnej. Moje stanowisko jest takie, że po pierwsze, Izba Dyscyplinarna nie jest niezależnym sądem, a po drugie, mamy postanowienie TSUE. W efekcie jakakolwiek decyzja Izby Dyscyplinarnej, w mojej ocenie, nie jest tak naprawdę żadnym orzeczeniem. W sytuacji, gdyby uchylono mi immunitet, uważam, że nie powinienem stawić się również przed prokuratorem, który chciałby mi stawiać zarzut. Ponieważ immunitet straciłbym w wyniku działania organu, który nie jest niezależnym sądem. Zmierzam do tego, że nie stawię się dobrowolnie przed prokuratorem. I doprowadzę do tego, że jeśli prokurator nie wycofa tego wniosku, będzie musiał doprowadzić mnie siłą.

Nie towarzyszą panu jakieś obawy w tej sytuacji?

- Wydaje się, że wszystko jest precyzyjne. Wychodząc z założenia, że wszyscy jesteśmy równi wobec prawa, w sytuacji, kiedy nie stawię się przed prokuratorem, on powinien albo doprowadzić mnie po zatrzymaniu, albo wystąpić do Izby Dyscyplinarnej, aby wyraziła ona zgodę na moje tymczasowe aresztowanie. Z tym się liczę. Ale nie może być tak, że będę respektował orzeczenia wydawane przez niesąd. Gdybym zgodził się ze stanowiskiem Izby Dyscyplinarnej i gdybym stawił się, aby przedstawiono mi zarzuty, to również sam taką postawą nie respektowałbym orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Wszystko tutaj jest więc jasne. Jeśli prokurator jest na tyle odważny, żeby stawiać absurdalne zarzuty, powinien również mieć odwagę, by wyegzekwować to, żebym się przed nim stawił. Natomiast ja w tej sprawie nie mam zamiaru stawić się przed prokuratorem, ponieważ o moim immunitecie będzie rozstrzygało coś, co nie jest sądem.

https://wyborcza.pl/7,82983,25996852,sedzia-tuleya-nie-stawie-sie-przed-izba-dyscyplinarna-ani-prokuratorem.html

19 minut temu, papageno napisał:

Pan Duda w zasadzie mógłby przestać mówić. A nawet powinien. Ma tak bogatą mimikę. Artysta.

Ale on niestety nie może. Coś w głowie każe mu bredzić a on nie jest w stanie nad tym zapanować.

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, papageno napisał:

Pan Duda w zasadzie mógłby przestać mówić. A nawet powinien

W żadnym razie. Czym częściej otwiera gębę tym lepiej. Lepiej dla jego przeciwników. Jak by się co nie daj Boże przestał odzywać, jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że myśli. A już całkiem tragicznie by było gdyby przestał stroić te swoje miny kota na puszczy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.