Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-25 19:43
https://dane.gov.pl/pl

z rozpędu całe lato nas przeczolgaja, a potem wiadomo,  jesien, moze byc tylko gorzej

a maja "wyszczepic " wszystkich chętnych w 2 kwartale ....tyle że to nic nie da, i nikogo to nie zdziwi

to musi potrwac kilka lat,  bo dotąd za duzo ludzi żyje jeszcze w Starej Normalności 

Starsi i niekoniecznie mądrzejsi przebąkują coś o roku 2024. A oni muszą coś wiedzieć.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Bill jeszcze nie wie.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

31 minut temu, costa brava napisał:

niech mi ktoś oswiecony powie w czym godzina policyjna ma pomóc? w nocy więcej wirusów?

Tym bardziej, że wszystko pozamykane - kluby nocne, restauracje, itp., czyli obiekty, z których można normalnie korzystać późnym wieczorem i w nocy.
Godzina policyjna to nic innego jak kolejna bezsensowna restrykcja, która ma na celu nie ochronę naszego zdrowia, a wręcz przeciwnie...przecież to tak oczywiste, że nawet nie ma sensu się nad tym rozwodzić.
Działania rządu są coraz bardziej klarowne i logiczne w obliczu plandemii. Nielogiczna jest za to cała kłamliwa narracja wokół niej.

Edytowane przez soundchaser
2 minuty temu, soundchaser napisał:

Tym bardziej, że wszystko pozamykane - kluby nocne, restauracje, itp., czyli obiekty, z których można normalnie korzystać późnym wieczorem i w nocy.
Godzina policyjna to nic innego jak kolejna bezsensowna restrykcja, która ma na celu nie ochronę naszego zdrowia, a wręcz przeciwnie...przecież to tak oczywiste, że nawet nie ma sensu się nad tym rozwodzić.
Działania rządu są coraz bardziej klarowne i logiczne w obliczu plandemii. Nielogiczna jest za to cała kłamliwa narracja wokół niej.

Psychopaci są dumni z bycia psychopatami. Cóż tu więcej dodać?

właśnie przyszedł mi alert RCB  Zostan w domu..

szkoda że nie ma jak odpowiedzieć tym psychopatom  🙂

19 minut temu, costa brava napisał:

nie zainstalował najnowszych poprawek do systemu  🙂

Możemy się śmiać ale to dzięki Dawidowi 19, terroryści mogli w końcu pojechać na zasłużone wakacje.

I Greta też może sobie odpocząć.

7 minut temu, costa brava napisał:

szkoda że nie ma jak odpowiedzieć tym psychopatom  🙂

Pozamykaj drzwi na cztery spusty. Popraw siatkę w płocie, Zasłoń okna. Spuść zaluzje. Zrób zapasy i do piwnicy. To ostrzeżenie i rady RCB dla tych, którzy mieszkają na wsi. WIRUS BĘDZIE PRZECHODZIŁ:)

Jeśli z tydzień w piwnicy będzie cała rodzina (broń Boże, żeby wychodzić na słońce!)- może się uda "przeżyć":)

Ci z miasta - nie mają szans...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

19 minut temu, costa brava napisał:

Do mnie też. Myślę, że automat wysyła to do wszystkich.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Kto pisał, że laboranci fałszują wyniki? To rząd przekazuje nam fałszywe dane...laboranci wykonują swoją pracę z pewnością najlepiej jak potrafią.

Problem w tym, ze wyniki (i właśnie wzrost odsetek dodatnich) widać na poziomie każdego laboratorium, także szpitala i poradni. W dodatku do centralnego , rządowego rejestru wyniki wpisywanie są imiennie i na ich podstawie zapada np decyzja o izolacji. Sfałszowanie na tym poziomie spowodowałoby, ze tysiące pacjentów miałoby inny wynik w laboratorium , a inny w rejestrze. Słyszałeś o takich przypadkach na skalę masową  ?

a sejmowy hotel i restauracja (jedyne miejsce w Polsce gdzie mozna legalnie pic alkohol w czasie pracy)normalnie czynne...

posłowie powinni juz dawno nie żyć...  eh pomarzyc zawsze mozna 🙂 

Teraz, costa brava napisał:

sejmowy hotel i restauracja

Ryzykują. Jeśli chodzi o dobro ojczyzny i jej elit tu nie powinno być żadnych kompromisów.

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Pozamykaj drzwi na cztery spusty. Popraw siatkę w płocie, Zasłoń okna. Spuść zaluzje.

Ja sobie wczoraj wymieniłem trawkę na balkonie na taką bardziej gęstą i wyższą. Ustawiłem też kilka doniczek z thujami. Jest pięknie...można się dziś opalać i poczuć trochę jak na łonie natury, włączyć ulubioną muzykę i poczytać nowy nr Lizarda.
Polecam wszystkim - słoneczna witamina D3 jest najzdrowsza, a i samopoczucie będzie lepsze. 😃👍

5 minut temu, stara_lama napisał:

Problem w tym, ze wyniki (i właśnie wzrost odsetek dodatnich) widać na poziomie każdego laboratorium, także szpitala i poradni. W dodatku do centralnego , rządowego rejestru wyniki wpisywanie są imiennie i na ich podstawie zapada np decyzja o izolacji. Sfałszowanie na tym poziomie spowodowałoby, ze tysiące pacjentów miałoby inny wynik w laboratorium , a inny w rejestrze. Słyszałeś o takich przypadkach na skalę masową  ?

Wszystko można. Wyniki wyborów bez trudu można sfałszować, to manipulacja dziennymi danymi zachorowań to dla nich bułka z masłem. 😉

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Ja sobie wczoraj wymieniłem trawkę na balkonie na taką bardziej gęstą i wyższą. Ustawiłem też kilka doniczek z thujami. Jest pięknie...można się dziś opalać i poczuć trochę jak na łonie natury, włączyć ulubioną muzykę i poczytać nowy nr Lizarda.
Polecam wszystkim - słoneczna witamina D3 jest najzdrowsza, a i samopoczucie będzie lepsze. 😃👍

Wszystko można. Wyniki wyborów bez trudu można sfałszować, to manipulacja dziennymi danymi zachorowań to dla nich bułka z masłem. 😉

Ale dla kogo ? Kim są Ci oni ?Napisałem Ci że widoczne są na stronie laboratorium gdzie umieszczają je laboranci . I tam wyraźnie widać silną wzrostową tendencję odsetka pozytywnych. Laboranci manipulują ?

9 minut temu, soundchaser napisał:

To najlepsze na świrusa! Popieram w 100 procentach.

Akurat mam to szczęście i mieszkam w swoim domu na wsi. Wczoraj było wręcz cudnie. Pięknie świeciło słońce i ciepło. Wyszedłem więc na trawkę (oczywiście - na boso), oparłem się o huśtawkę dla wnuków i kilkanaście minut wywaliłem brzuch do słońca. D3 w promieniach słońca, to CUDOWNY, naturalny "lek", szczególnie dla wątroby i to za darmo:)

A będzie jeszcze piękniej:)

Żadne idiotyczne obostrzenia mi w tym nie przeszkodzą! A Wy, jak uważacie, możecie zostać w domu i drżeć ze strachu przed dmuchaną pandemią... 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

21 minut temu, stara_lama napisał:

Kim są Ci oni ?

No kim? Pisowski rząd.

21 minut temu, stara_lama napisał:

I tam wyraźnie widać silną wzrostową tendencję odsetka pozytywnych. Laboranci manipulują ?

Możliwości manipulacji jest wiele. 

Poniżej cytat ze strony "Medonet":

"O czym świadczy wysoki odsetek pozytywnych testów na COVID-19?

Według Centrum Zapobiegania i Kontroli Chorób wysoki procent pozytywnych wyników testu PCR pod kątem COVID-19 może oznaczać, że:

w badanej społeczności występują powszechne infekcje, lub

testowany jest tylko podzbiór społeczności najbardziej narażony na zakażenie SARS-CoV-2, lub

istnieją procesy raportowania, które wypaczają wyniki (np. priorytetyzacja zgłaszania pozytywnych wyników testów nad negatywnymi).

Procent pozytywnych testów laboratoryjnych spada, gdy więcej osób uzyskuje wynik negatywny. Dzieje się tak, gdy liczba infekcji spada lub gdy testowanie rozszerza się na więcej osób, które nie są zarażone. Wynik zmniejszy się też, gdy więcej osób zostanie poddanych badaniom przesiewowym np. w miejscach, w których nie występuje ognisko epidemii, np. rutynowe badania przesiewowe w szkołach, miejscach pracy czy placówkach opieki długoterminowej. CDC zwraca uwagę na fakt, że rozszerzenie testowania nie zawsze da efekt w postaci zmniejszenia odsetka pozytywnych testów, szczególnie jeśli występuje powszechna transmisja.

Podsumowując, strategia Ministerstwa Zdrowia, która opiera się na testowaniu osób objawowych oraz w mniejszej mierze na testowaniu przesiewowym (wyjątki podałam powyżej), może przyczyniać się do wzrostu odsetka pozytywnych testów na COVID-19."

16 minut temu, soundchaser napisał:

Sok z buraka regularnie piję...własnej roboty. Moja Kobieta robi też znakomite kiszonki.

Super:)

Zapraszam serdecznie o wątku o zdrowiu (innych też). 

Może podasz kilka fajnych, naturalnych metod dla życia w zdrowiu?

Rok temu jak to wariactwo się na dobre rozpoczęło, "rzond" radził zostać w domu i siedzieć przed TV i nie wystawiać nosa na słoneczko. 

9 minut temu, zukzukzuk napisał:

Akurat mam to szczęście i mieszkam w swoim domu na wsi. Wczoraj było wręcz cudnie. Pięknie świeciło słońce i ciepło. Wyszedłem więc na trawkę (oczywiście - na boso), oparłem się o huśtawkę dla wnuków i kilkanaście minut wywaliłem brzuch do słońca. D3 w promieniach słońca, to CUDOWNY, naturalny "lek", szczególnie dla wątroby i to za darmo:)

Ja każdą okazję wykorzystuję na wycieczki rowerowe gdzieś na łono natury. Wszystkie łódzkie parki i lasy już znam na pamięć. Okolice Łodzi też dobrze poznane. Jak zrobi się cieplej to planuję kilkudniowe wycieczki i zwiedzanie Polski - z rowerem w pociąg i wysiadka w miejscu docelowym. Mam nadzieję, że nie tak szybko wprowadzą obowiązek posiadania paszportu szczepień przy wsiadaniu do pociągu. 😉

a potem zafundował suwerenowi bon turystyczny  ktory do dzis ma waznosc tylko gdzie go wykorzystać? 🙂

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Mam nadzieję, że nie tak szybko wprowadzą obowiązek posiadania paszportu szczepień przy wsiadaniu do pociągu. 😉

dla niezaszczepionych tylko z psem do 1 km od domu będzie można (pod warunkiem że pies zaszczepiony)  🙂

Paszport sobie kupimy. Są ludzie, którzy też będą chcieć zarobić na strasznej pandemii. Nie tylko lekarze i politycy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.