Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-25 19:57
https://dane.gov.pl/pl
18 minut temu, costa brava napisał:

a potem zafundował suwerenowi bon turystyczny  ktory do dzis ma waznosc tylko gdzie go wykorzystać? 🙂

Ja dostałem od Pani Zdanowskiej Kartę Łodzianina, która przewiduje m.in. zniżki do ZOO, na basen, do restauracji i inne podobne usługi.
Pani Zdanowska chyba nie przewidziała, że pisowski rząd nam nie pozwoli korzystać z tego typu atrakcji. 😉

• Moderatorzy
5 godzin temu, stara_lama napisał:

Gadowski od marca do maja bez wytchnienia  nadawał o cudownej i jedynej chlorochinie (Arechin) nie wiedząc o tym , że już w początkowej fazie epidemii została, między innymi u nas, włączona do standardu leczenia. Zaniechano po pewnym czasie jej stosowania ze względu na brak jakichkolwiek efektów poza ubocznymi. Amantadyna to odkrycie znacznie późniejsze

Bla bla. Masz rację, ale co z tego  ?

Jest kowidowy syf i nie ma co się szczegółów czepiać. Czas leci a ludzie i gospodarka umierają.

Amantadyna jest  uwolniona i przebadana pod kątem skutków ubocznych i interakcji.

Trzeba ją było od razu i bez gadania włączyć do leków dopuszczonych przy kowidzie i dla ułatwienia wpisać na listę otc.

Jakby nie spełniła pokładanych nadzieki to sama by się z rynku wyautowała.

A tak rok mija a my dalej testy.

Jak się okaże , że pomaga to lewica odtrąbi Marsyliankę, prawica Boże coś Polskę itd. A rok zmarnowano na zastanawianie się co i jak. Dziwne że szczepionki warunkowo dopuszczono, a dla leku znanego od wielu lat miejsca zrobić się nie da.

Dziwne, że wolno podawać niezbadane pod tym kątem ASA i paracetamol.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Na Interii pojawił się (sponsorowany przez rząd) artykuł opisujący falę dezinformacji i fake newsów, która zalała internet od początku "pandemii".
Zjawisko przedstawiono jako bardzo niebezpieczne, gdyż coraz więcej ludzi wierzy w tzw. teorie spiskowe, a na oficjalnych stronach rządowych oczywiście wszystkie nieprawdziwe informacje są prostowane.
Po komentarzach internautów jednak nie widać, żeby uwierzyli w to, że to co się obecnie dzieje było spontaniczne i niezaplanowane.
Jeden z komentarzy:

"Interia codziennie dezinformuje dokładnie tak samo jak rząd. Pierwszy z brzegu przykład na temat zgonów. Zrobiliście artykuł w którym w tytule w nagłówku umieściliście hasło ,,zgonów z powodu covid jest 575,, Następnie w treści artykułu napisaliście dokładnie to samo zdanie z tym że ze zmienioną liczbą ofiar covid i brzmiało to tak. Zgony z powodu covid 115 a zgony z chorobami współistniejącymi 460. I teraz nie wyjaśniacie nie zapraszacie profesorów którzy by się ze sobą starli na łamach waszego haha wolnego medium i wyjaśnili jakie to np. były te choroby współistniejące. Nie ma debaty czy tych chorych na przeróżne choroby nie zabiłaby grypa i czy w ogóle by nie umarli bez żadnego wirusa. W ogóle nie ma debaty a faktem jest a nie fejkniusem, że naukowcy nie są zgodni co do pandemii. Nie pokazujecie również liczby przeprowadzonych testów po to aby wasz czytelnik był zdezorientowany i aby nie mógł sobie policzyć czy przypadkiem poziom pozytywnych wyników testów nie jest na stałym poziomie przez rok czasu. Robicie to po to aby nie było widać że nie ma fal. Nie napisaliście nic o profesorze Didier Raoult i jego metodzie leczenia covid hydroksychlorochiną. Nie informujecie o doktorze Włodzimierzu Bodnarze z Przemyśla i jego metodzie leczenia covid chlorowodorkiem amantadyny. Nie informujecie że Horban polecał, rekomendował swoim tytułem naukowym chlorowodorek amantadyny który to zwalcza skutecznie wirusy nawet kobietom w ciąży i niemowlakom a dzisiaj na łamach między innymi waszego wolnego medium głosi że chlorowodorek amantadyny jest bardzo toksyczny demonicznie niebezpieczny. O profesorze Rejdaku też milczycie i milczycie na temat problemów z badaniami nad amantadyną dwóch zespołów badawczych. Prezes Urzędu Rejestracji Leków w Polsce wydał szereg dokumentów i między innymi jasny komunikat o ustaleniach formalnych unijnych w sprawie preparatu Comirnaty (,,szczepionki,,) a mianowicie w dokumentach swojego urzędu zaznaczył, że ludzie biorący udział w badaniu klinicznym przy użyciu preparatu Comirnaty będą obserwowani przez dwa lata aby ustalić czy preparat ten daje ochronę przed covid i na jak długo daje tę ochronę. Nie tłumaczycie waszym czytelnikom że zwrot badanie kliniczne oznacza to samo co eksperyment medyczny. Nie informujecie o NOPach. Piszecie i cytujecie Horbana który wypowiada się na temat terminu Epidemia nadzwyczajna Epidemia totalna itp. Nie informujecie swoich czytelników że kiedy Horban bronił na uczelni swojego tytułu naukowego to definiował Epidemię jako stosunek zachorowań lub zarażeń w stosunku do zgonów a nie jako stosunek liczby zarażeń do liczby populacji. Nie wyjaśniliście swoim czytelnikom, że zmieniła się definicja epidemii zupełnie bez powodu naukowego. Definicja zmieniła się z powodu politycznego w celach manipulacyjnych. Wczoraj (piątek 26.03.2021)napisaliście w sumie cytowaliście Horbana który stwierdził że umrze milion 60 latków ponieważ wśród ludzi pomiedzy 60 a 70 rokiem życia liczba zgonów na Covid to 10 procent. Był to fejk nius ponieważ zarażenie nie równa się śmierć a umieralność z powodu sarsCov2 to niecałe pół procent w całej populacji a jeśli na siłę przyjmiemy że Ci z chorobami współistniejącymi to też ofiary epidemii to śmiertelność wynosi 2 procent w populacji. Nie robicie artykułów w których porównalibyście umieralność z powodu innych chorób wirusowych w latach poprzednich. Pisaliście też tutaj i cytowaliście premiera Mateusza który fejkniusowo dezinformował o czeskim wariancie wirusa i zapomnieliście to sprostować po oświadczeniu Czech. Pokazujecie też tutaj Simona którego już nie sposób komentować i innych z tej grupy i nie informujecie, że Ci ludzie maja konflikt interesów co do preparatów zwanych szczepionki. Nie informujecie o tym co to jest szczepionka a co to jest produkt genetyczny. Nie poinformowaliście o tym co było w mailach Pfizera które wykradli hakerzy z serwerów. Nie informujecie o sprawach i zarzutach kryminalnych jakie miały firmy produkujące preparaty zwane szczepionkami."

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

CDC zwraca uwagę na fakt, że rozszerzenie testowania nie zawsze da efekt w postaci zmniejszenia odsetka pozytywnych testów, szczególnie jeśli występuje powszechna transmisja.

Podsumowując, strategia Ministerstwa Zdrowia, która opiera się na testowaniu osób objawowych oraz w mniejszej mierze na testowaniu przesiewowym (wyjątki podałam powyżej), może przyczyniać się do wzrostu odsetka pozytywnych testów na COVID-19."

Dość łatwo obniżyć odsetek wyników pozytywnych zwiększając znacznie ilość testów, chyba że występuje powszechna transmisja (czyli szybko rozwijająca się epidemia). Wtedy mimo zwiększania ilości testów ten odsetek będzie rósł (co się właśnie dzieje). Żeby testować osoby objawowe zakażone to te osoby muszą być, nie ma innego wyjścia 🙂

Cieszę się, że porzuciłeś nierealną teorię fałszowania wyników badań.

• Moderatorzy
7 minut temu, stara_lama napisał:

Dość łatwo obniżyć odsetek wyników pozytywnych zwiększając znacznie ilość testów,

Podobnie, tyle że odwrotnie.

Jeśli twierdzisz że każdy z przeciwciałami to chory to zwiększając liczbę testów tworzysz obraz fałszywej epidemii.

Do tego wystarczy szeroko przetestować różne grupy zawodowe pod kątem przeciwciał i już masz pożywkę do siania paniki i wprowadzania obostrzeń.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Teraz, stench napisał:

Podobnie, tyle że odwrotnie.

Jeśli twierdzisz że każdy z przeciwciałami to chory to zwiększając liczbę testów tworzysz obraz fałszywej epidemii.

Do tego wystarczy szeroko przetestować różne grupy zawodowe pod kątem przeciwciał i już masz pożywkę do siania paniki i wprowadzania obostrzeń.

To testy PCR wykrywają przeciwciała ?

Ukryta Zawartość

"Swoją działalność zawiesiły także obiekty sportowe. Od 27 marca do 9 kwietnia na basen, kort tenisowy czy ściankę wspinaczkową mogą się udać jedynie zawodowi sportowcy."

To też dobre:)

Czyli, amatorzy mogą zarażać, ale zawodowcy - już nie.

Paranoja jest goła... Gł\upota goni głupotę:( Kto ustala tak DURNE przepisy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Następne.

"Nadal jest jednak wiele miejsc, gdzie ust i nosa zasłaniać nie trzeba, dotyczy to również sportów rekreacyjnych. Jak czytamy na stronie pacjent.gov.pl, "maseczki nie trzeba nosić w lasach, parkach i ogrodach botanicznych lub zabytkowych, zieleńcach, na terenie rodzinnych ogródków działkowych i na plaży, ale pod warunkiem zachowania dystansu 1,5 m"."

Nie napisali nic o placach zabaw. Ale, sądzę że tam też można być bez.

Się pytam, kto stwierdzi czy było to 130 cm czy 150? Czy muszę utrzymywać dystans NA POWIETRZU w stosunku do mojego dziecka, którego przecież przytulam w domu?

Głupie to do potęgi!

Jedno jest i to PROSTE wyjście, zarazem obejście durnych rozporządzeń.

Zawsze chodzić w dresie i adidasach. W razie spotkania nadgorliwców, zacząć truchtać rekreracyjnie. Muszę jednak nauczyć się znowu biegać!

Proście, a będzie wam dane:)

Ukryta Zawartość

APOKALIPSA!

I super wpis jednego z usrerów:

Off road

4 min. temu

"A ja tam idę na spacerek z ćwiarteczką i mam gdzieś milicję ORMO o inne tzw służby.Nad Wisełką posiedzę zrelaksuję się z dala od tego wszechobecnego pier...nia covidkowego.Pogody ducha życzę wszystkim."

Czy GŁUPOTA rządzących ma jakieś granice?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"maseczki nie trzeba nosić w lasach, parkach i ogrodach botanicznych lub zabytkowych, zieleńcach, na terenie rodzinnych ogródków działkowych i na plaży, ale pod warunkiem zachowania dystansu 1,5 m".

Co to jest zieleniec?
Definicja: 
"Teren zieleni o powierzchni poniżej 2 ha, w którego funkcji dominuje wypoczynek (np. występują alejki z ławkami, place zabaw itp.). Do tej kategorii obiektów należy zaliczyć również zieleń towarzyszącą placom, zabytkowym fortyfikacjom, budynkom użyteczności publicznej, pomnikom itp. oraz bulwarom i promenadom. Zieleniec może tworzyć kompozycje zieleni niskiej (trawniki, kwietniki) oraz elementy nasadzeń drzew i krzewów."

Dla mnie sprawa jest jasna - nawet spacerując przy trawnikach (np. z psem) maseczki nosić nie trzeba, byle zachować dystans 1,5 m.
Każdy głupi przepis trzeba starać się jakoś omijać.

2 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Zawsze chodzić w dresie i adidasach

To prawie zawsze mój codzienny strój, chociaż dresiarzem nie jestem. 😁

7 minut temu, soundchaser napisał:

"maseczki nie trzeba nosić w lasach, parkach i ogrodach botanicznych lub zabytkowych, zieleńcach, na terenie rodzinnych ogródków działkowych i na plaży, ale pod warunkiem zachowania dystansu 1,5 m".

Co to jest zieleniec?
Definicja: 
"Teren zieleni o powierzchni poniżej 2 ha, w którego funkcji dominuje wypoczynek (np. występują alejki z ławkami, place zabaw itp.). Do tej kategorii obiektów należy zaliczyć również zieleń towarzyszącą placom, zabytkowym fortyfikacjom, budynkom użyteczności publicznej, pomnikom itp. oraz bulwarom i promenadom. Zieleniec może tworzyć kompozycje zieleni niskiej (trawniki, kwietniki) oraz elementy nasadzeń drzew i krzewów."

Dla mnie sprawa jest jasna - nawet spacerując przy trawnikach (np. z psem) maseczki nosić nie trzeba, byle zachować dystans 1,5 m.
Każdy głupi przepis trzeba starać się jakoś omijać.

To prawie zawsze mój codzienny strój, chociaż dresiarzem nie jestem. 😁

Dzięki za wyjaśnienie i upewnienie, że dobrze myślałem:)

Jeszcze tylko nauczyć się szybciej przebierać nogami...

Edytowane przez zukzukzuk

Godzinę temu, stara_lama napisał:

Cieszę się, że porzuciłeś nierealną teorię fałszowania wyników badań.

On kompletnie nic nie zrozumiał z tego co cytował. Przecież to kompletnie jest sprzeczne z tym co sam pisze.

Z foliarzami nie ma co spierać się na argumenty, bo to jakbyś oczekiwał merytorycznej rozmowy na temat fizyki kwantowej z szympansem.

Godzinę temu, stench napisał:

Wiesz ty jakich testów używa się do wykrywania zakażonych covid-19?

Godzinę temu, stench napisał:

Gdzie użyłem skrótu PCR ?

Nigdzie. To właśnie tym testem wykrywa się wirusa (plus jeszcze antygenowy) i ocenia przebieg epidemii

17 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Przecież to kompletnie jest sprzeczne z tym co sam pisze.

Każdy kto próbuje dopasować rzeczywistość do wydumanych teorii prędzej czy później natrafi na sprzeczność. A ja jestem cierpliwy 🙂

2 godziny temu, stara_lama napisał:

Dość łatwo obniżyć odsetek wyników pozytywnych zwiększając znacznie ilość testów, chyba że występuje powszechna transmisja (czyli szybko rozwijająca się epidemia). Wtedy mimo zwiększania ilości testów ten odsetek będzie rósł (co się właśnie dzieje).

Jak jesteś cierpliwy to wytłumacz to co napisałeś.

Co to jest "odsetek"?

to co napisał stara lama jest ok

łatwo obnizyc odsetek pozytywnych robiac przesiewowe badania wsród wszystkich kontaktów osób chorych aby ograniczacz rozsiew

juz od dawna tego nie robimy , robimy tylko chorym z objawami

system nie przerobi wiekszych ilosci testów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

1 godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

On kompletnie nic nie zrozumiał z tego co cytował. Przecież to kompletnie jest sprzeczne z tym co sam pisze.

Ja zrozumiałem, za to Ty wolisz dorabiać do tego własną ideologię.
Wystarczy ten fragment, który "wytłuściłem". To jest chyba dla Ciebie trudne do zrozumienia.

1 godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

Wiesz ty jakich testów używa się do wykrywania zakażonych covid-19?

Ja wiem - kompletnie niewiarygodnych.

Antyfoliarze (tak będę nazywał Was - niepoprawnych propagatorów świrusa i plandemii) próbujecie z uporem maniaka i na siłę tłumaczyć nam - foliarzom proste rzeczy w sposób tak pokręcony i pseudonaukowy, by stwarzać pozory eksperckiego podejścia do tematu. Tyle że robicie to tak nieudolnie, że wychodzi z tego kupa nonsensów i wręcz śmieszności.
Już kiedyś pisałem, że takie manipulowane treści to możecie sobie wciskać ciemnogrodowi antyfoliarskiemu z Waszego własnego otoczenia, który jeszcze nie wie co tak naprawdę jest grane. 

sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać,  oto co nam (i zwlaszcza naszym dzieciom) fundują pod zasłoną dymną pandenii

Ukryta Zawartość

może ktos jeszcze nie mial świadomości co to jest tzw fundusz odbudowy,  to juz niech ma

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, costa brava napisał:

sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać,  oto co nam (i zwlaszcza naszym dzieciom) fundują pod zasłoną dymną pandenii

Ukryta Zawartość

może ktos jeszcze nie mial świadomości co to jest tzw fundusz odbudowy,  to juz niech ma

Ileż krwi i zgrozy leży na dnie wszystkich „dobrych rzeczy”!
Friedrich Nietzsche

Kuczę. Po przeczytaniu tego tekstu, trzeba stwierdzić, że facet był łebski i miał rację. Tymczasem, politycy zapewniają oczywiście, że to tak fajnie i ta kasa nas uratuje (znaczy - odbuduje)...

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

Jak jesteś cierpliwy to wytłumacz to co napisałeś.

Co to jest "odsetek"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

instytucje unijne,  bez żadnego mandatu demokratycznego,  biurokratyczne potworki,  będą zaciągnąły w naszym imieniu pożyczki,  będą też nakładać na nas podatki za co zechcą 

i na to zgodzili sie panowie Kaczyński i Morawiecki...i Orban 

a wiedziałem ze za darmo nikt kasy nie daje...ale mając takie instrumenty w ręku prędko to sobie odbija

8 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Może podasz kilka fajnych, naturalnych metod dla życia w zdrowiu?

Już wiele razy pisałem. W tamtym wątku też, ale nie zaszkodzi powtarzać to wiele razy. 

2 godziny temu, costa brava napisał:

naganialem sie dzis po marketach, jeszcze czuje smak tej maski, tfu, i kto mi powie że to nieszkodliwe 

W markecie to jeszcze pół biedy, byle nos był na wierzchu, ale co można pomyśleć o ludziach, którzy ją noszą cały czas, nawet wtedy, kiedy nie muszą? To już jest durnota maksymalna spowodowana chyba tylko strachem.
Powiedziałbym nawet, że tacy ludzie to właśnie foliarze, bo im się pewnie wydaje, że ten wirus fruwa w powietrzu rozpylany przez "złych ludzi", więc maskę trzeba nosić cały czas.
Często trafiam na takich nawiedzonych...nawet godzinę temu, jak wyszedłem z psem - przyjechał pod blok mini van i kierowca nie wysiadał z auta. Po 5 minutach minąłem go i oczom nie wierzę - gość przy zapalonej w środku lampce robi jakieś notatki i ma na gębie maskę! Sam siedzi w aucie i ma maskę na ustach i nosie. I powiedzcie, czy to jest normalne? Ludzie zaczynają się do tego przyzwyczajać i pewnie niektórzy już nawet śpią z maską na twarzy.
Masakra, co można zrobić z ludzkim mózgiem.

Oni zabijom nas, wszystkich.....

Zabić nas nie mogą, chyba że piszesz o materialnej powłoce. Jednakże mają prawie pełną kontrolę.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.