Skocz do zawartości
IGNORED

Transport do Daca. Optyk vs coaxial. DVD vs CD

przemass

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) itam,

Zawsze myślałem że skoro wykorzystuje się zewnętrznego daca to sam transport nie ma większego znaczenia o ile ma wyjście optyczne lub coaxialne.  

Poczytałem trochę i wiem już że nie jest to takie oczywiste. 

Zauważyłem że  większość pisze że, transport powinien być po kablu coaxialnym gdyż dźwięk jest odrobinę lepszy. Tam gdzie ktoś pisze że optyczny jest gorszy od koncentrycznego tam zaraz ktoś udowadnia że tak nie jest i na odwrót. Jak to końcu jest? 

Zastanawiam się nad wykorzystaniem nagrywarki Pioneer PDR-555RW lub Onkyo DX-C390 jako transportu do DACA przez coaxial.  Wiem to dość nietypowe urządzenia ale mam możliwość kupić je dość okazyjnie. Chciał bym wydać nie więcej niż 500 zł 

Czytałem wiele po forum jedni polecają tanie dvd inni już coraz rzadziej spotykany Pioneer PD-9700. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
8 minut temu, przemass napisał:

Zastanawiam się nad wykorzystaniem nagrywarki Pioneer PDR-555RW lub Onkyo DX-C390 jako transportu do DACA przez coaxial.  Wiem to dość nietypowe urządzenia ale mam możliwość kupić je dość okazyjnie. Chciał bym wydać nie więcej niż 500 zł 

Do nagrywarek Pioneera nie ma laserów, a to już niemłode urządzenia. 
Jak masz do wydania ok. 500zł to szukaj transportu Cambridge Audio Discmagic 1. Pojawia się czasem w takich cenach, i są lasery do niego w cenie kilkadziesiąt PLN.

40 minut temu, przemass napisał:

Czytałem wiele po forum jedni polecają tanie dvd inni już coraz rzadziej spotykany Pioneer PD-9700. 

Polecają środki zastępcze. Kiedyś było coś takiego jak "wyrób czekoladopodobny". 

Jeżeli nie namierzysz Cambridge Discmagic 1 to może po prostu kup jakiś odtwarzacz CD z wyjściem coaxial i z dostępnym laserem, bo na CD transport z prawdziwego zdarzenia założony budżet Ci nie pozwala.

Na tym poziomie sprzętowo-cenowym nie zawracałbym sobie głowy rodzajem połączenia (optyk czy coax) i wziąłbym kabelek jaki masz pod ręką. Ja do streamerka zmajstrowałem coaxa za 23 zł - z kabla antenowego/koncentrycznego, zaciskanych końcówek i przejściówki F/cinch.

Coaxial powinen być lepszym rozwiązaniem niż optyk ale ogromnych różnic na tym sprzęcie bym sie nie doszukiwał. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.