Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wątróbka z sarny. Ojciec wątróbkę z każdej strzelonej sarenki zachowywał na mój przyjazd.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pasztet z sarny i kiełbasa z dzika.

 

am1.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W zasadzie sarenki mogą mieć pretensje same do siebie o to, że są zrobione z jedzenia ale ja i tak wolę je żywe . Ładniej wyglądają na łące niż na talerzu 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 minutę temu, piotrek7 napisał:

W zasadzie sarenki mogą mieć pretensje same do siebie o to, że są zrobione z jedzenia ale ja i tak wolę je żywe . Ładniej wyglądają na łące niż na talerzu 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Technicznie rzecz biorąc też jesteś zrobiony z jedzenia 😁

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polskich truskawek nie mogę przestać jeść. Ukrainka, co je sprzedawała mówiła, że ze Skierniewic. 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tr1.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Technicznie rzecz biorąc też jesteś zrobiony z jedzenia 😁

Noż kur........

Gdybym usłyszał od kobiety, że nadaję się do schrupania?  No, nie mam nic przeciwko. Coś bym tam podstawił do pokosztowania 

Ale TY??????

Staram się być żylasty i łykowaty i na tym zakończmy kulinarne aspekty mojej osoby 

Gość

(Konto usunięte)
Wątróbka z sarny. Ojciec wątróbkę z każdej strzelonej sarenki


Jak to dobrze że jej nie zastrzelił, tylko strzelił - pieprzone myśliwskie eufemizmy Myśliwi nie mają jaj aby stanąć w prawdzie.
Ja jutro kończę drugi tydzień carnivore diet. Ribeye steak, sześć jajek i boczek codziennie. Piję czarna kawę, wodę i bulion gotowany trzy dni na kościach i chrząstkach różnych zwierząt. Poniedziałki i czwartki głodówka. Wszystkie uczulania zeszły, nigdy nie miałem takiej cery i skory, czuję się świetnie, morfologia wyszła lepiej niż poprzednia, a cholesterol nawet spadł. No i 12kg w dwa tygodnie. Właściwie trzy, bo dietę poprzedziłem pięciodniową głodówką.
Zrób ghee.
Szacunek, za silną wolę.
9 hours ago, romeksz said:

 


Za mocy czasów, wystarczyła Delbeta

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Prawda.
Dawniej walczono z symptomami. 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

….be still and know….

Dzisiaj cos zdrowego: rosolek
Ale z wkladka, po japonsku

All yoy need
- rosol
- piers z kurczaka
- jaja
- pak choi
- pieczarki
- mlode cebulki
- kilka sosow
- kolendra
- udon makaron

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_3508.thumb.jpg.2e940dc8cfc8df104a3b5c355d51b001.jpg

Tarraaa, gotowe!

IMG_3509.thumb.jpg.2f50a68da1825cf5df57f109f7883a6f.jpg

BTW.
Na „sucho“ sie nie gotuje

IMG_3503.thumb.jpg.ebb7c006baa710d486e89e958d19a9d3.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sezon grillowo-lososiowy otwarty.
Jak zawsze na desce cedrowej

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_5153.thumb.jpg.0c79c5730780fdc6f03033abcb52b6fe.jpg

IMG_5155.thumb.jpg.7d1bf62c3ea2ba0d2fbede3c0b0ab86c.jpg

IMG_5156.thumb.jpg.594cf5bb71aba2ddd45bed75a10cd939.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Lidlu mają fajne rzeczy! 🙂 Stejk z masłem czosnkowym i burska kiełbasa. 🙂 Od tego rosną włosy na piersiach! 😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lidl1.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 minut temu, piotrek7 napisał:

Kobietom też?

Nie wiem. Żona tylko sałatkę jadła. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

16 godzin temu, piotrek7 napisał:

Kobietom też?

A myślisz ? ,co można golić przez 45 minut bo tyle przeciętnie siedzą w łazience :) 

byl angielski program ,ile kobieta rocznie strzyże futra , na owcy tyle nie rośnie 

Edytowane przez jarekb
W dniu 12.06.2024 o 17:33, jarekb napisał:

A myślisz ? ,co można golić przez 45 minut bo tyle przeciętnie siedzą w łazience 🙂

byl angielski program ,ile kobieta rocznie strzyże futra , na owcy tyle nie rośnie 

Nawet znalazłem dowód. Pani bardzo ładna (Aryane Steinkopf ) choć pewnie sama nie pamięta, ile razy lądowała na stole u chirurga plastycznego. Ale nóżki to ma faktycznie jak przysłowiowa sarenka . Na bank nawpierdzielała się 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jedzonka z Lidla 

ps. widać na powiększeniu 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piotrek7

Pieke dziś podudzia z kurczaka ,nic niezwyklego ale zawsze miałem problem jak pokryć to pieczone mięsko aby z kazdej strony był ten smak .

Jak to zrobić? Trzeba zrobić mikstóre w której to mieso bedzie otoczone .

Najprostrza forma taka . Jedno jajo kurze ,to wrzucamy do pojemnika do zmiksowania . Lyżka oleju  ,Czosnek , połowa cebuli małej , pieprz , inne przyprawt , troszke chili , sol, .miksujemy to ,potem troche bułki tartej  ,to dajemy do naczynia z miesem , mieszamyy ,zostawiamy na godzine ,potem mieszamy znowu i wykladamy mieso do pieczenia ,efekt koncowy jest taki iz całe miesko po upieczeniu ma aromat tych przypraw i dodatków .

Godzinę temu, atmeg napisał:

jak pokryć to pieczone mięsko aby z kazdej strony był ten smak .

Bardzo prosto. Marynata oparta na mieszance miodu z czymś, co skontruje jego słodycz. Najlepiej ocet balsamiczny i sos sojowy. Do tego coś ostrego. Choćby płatki chili i czosnek. Albo coś w drugą stronę. Marynata jogurtowa 

Apropos kurczaka

Dzisiaj zrobilem konkurs salaty ziemniaczanej na oleju kontra na majonezie.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szefowa woli na oleju

IMG_5213.thumb.jpg.76580419adefd05827ea14364ed6e378.jpg

Ja na majonezie

IMG_5214.thumb.jpg.ded4da1359bbbd5d9becebdd704392f5.jpg

A do tego marynowany kurczak polo fino.

IMG_5216.thumb.jpg.2df2009306d37129bb5b0dc0f782e4c3.jpg

To byla uczta

IMG_5219.thumb.jpg.bb0a65e73ce40acb0ae49a9c117c1ac2.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
31 minut temu, xajas napisał:

To byla uczta

Tak trzeba żyć! 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak sobota to tylko do Lidla do Lidlaaaaa...

😚

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie do Lidla tylko na ryneczek po szparagi bo sezon zbliża się do końca. Dziś na kolację będzie fusion włosko - japoński. Obłędne połączenie, które nie przyniosłoby wstydu prawdziwej "gwiazdkowej" restauracji 

Risotto z zielonymi szparagami. Prawie nic niezwykłego. Tylko, że zwykły bulion zastąpiłem japońskim dashi . Ta drobna modyfikacja całkowicie odmieniła smak tego dania. Niestety skończył mi się mirin. Z nim to dopiero byłaby jazda 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Jak sobota to tylko do Lidla do Lidlaaaaa...


Ok, powracamy do wolowiny

Nastepny ciekawy eksperyment.
Napalilem sie na Picanha i Roastbeef, ale w kawalku i extremalnie dlugo dojrzewany.

Zakupilem odpowiednie ladne kawalki mieska, 4 tygodnie dojrzewane Wet Aged i „po znajomosci“ w Edece, wsadzilismy je do Dry Agera na nastepne 5 Tygodni.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem ciekaw, co z tego wyjdzie

A tutaj widac co sie z tym robi, od 10:50 a potem od 18:50

BTW. Zajebisty grill, takiego jeszcze nigdy nie widzialem. Chyba musze sobie taki zmajstrowac




Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
4 minuty temu, xajas napisał:

Zajebisty grill

U mnie z grillem chudo, bo jak rok temu - pada i pada. W związku z tym na węglu drzewnym nic nie robię już od roku. W 2023 robiłem tylko raz. 😞

Mam elektryczny kontaktowy i w sumie tylko na nim robię. Smak nie ten, ale co poradzić? Za to sam grill bardzo fajny, bo w zależności od grubości mięsa precyzyjnie pokazuje stopień upieczenia - zmienia się kolor wskaźnika. Super sprawa. I faktycznie to działa.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

grill-elektryczny-tefal-gc712d34-317573f

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Apropos zajebisty grill

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

IMG_3628.jpgIMG_3627.jpgIMG_3630.jpgIMG_3631.jpgIMG_3634.jpgIMG_3636.jpgIMG_3637.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponizej maly trick / porada dla zwolennikow makaronu z jakimkolwiek sosem (pomidorowy, tunczykowy, grzybowy, bla bla bla)

Zamiast gotowac makaron do konca, odcedzac go, a potem polewac sosem, polecam niedogotowywac makaronu do konca w wodzie, tylko ostatnie 2-3 minuty przelozyc go „szczypczykami“ bez odcedzania bezposrednio z wody („obciekajacy“) do patelni z sosem i ostatnie 2-3 minuty dogotowac go w tym sosie. W ten sposob mozna lepiej ocenic ile makaronu pasuje do sosu (nie musimy przelozyc calego, zeby nie bylo za duzo makaronu) i mozna w razie ptrzeby dolewac wody z garnka z makaronem do patelni, aby sos nie byl „suchy“

No i makarony w tym czasie lepiej przesiakaja smakiem, aromatem sosu

Ponizej wariant z tunczykiem

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BTW.

Jesli ktos lubi makaron z sosami „rybnymi“ to polecam tez posypany potarta Bottarga di Muggine (ikra cefala)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.